Evropská konferenční liga živě: Viktoria Plzeň - FC Astana

Plzeň čeká poslední zápas ve skupině Evropské konferenční ligy. Postup má už jistý a o první místo rovněž nepřijde. To Astana má stále o co hrát a ještě má teoretickou možnost postoupit. Prognózy, kurzy, tip na sázku, to vše se dozvíte v článku.

VÝSLEDEK: I svůj šestý skupinový zápas Plzeň vyhrála, Astanu díky gólům Vlkanovy a střídajícího Mosquery porazila 3:0. Vyhrát skupinu EKL bez ztráty bodu se dosud podařilo jen West Hamu, Západočeši navíc ani jednou neinkasovali. Los play off je na programu v pondělí 18. prosince.

Přímý přenosKurzyPlzeň
AstanaH2H – TIP

Erik Jirka se v dresu Plzně raduje z branky proti Českým Budějovicím Foto: Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: Viktoria Plzeň vs. FC Astana ve čtvrtek v TV od 21:00

Plzeň je momentálně na vítězné vlně. Ve skupině už má jistý postup z prvního místa a proti Astaně bude hájit svoji neporazitelnost. To Astana má ještě teoretickou šanci postoupit, ale musela by vyhrát. Jak dopadne toto utkání, sledujte ve čtvrtek 14. 12. od 21:00 na televizní stanici Sport2.

sipka Získejte bonus u Tipsportu a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Plzeň je proti Astaně favoritem: jaké jsou kurzy?

Plzeň už má jistý postup z prvního místa a užívá si svoji neporazitelnost v pohárech. V lize má rovněž vítězné období, takže se jí momentálně daří.

FC Astana hraje o všechno a má teoretickou možnost postupu. Musí vyhrát a doufat, že Ballkani venku vyhraje s Dinamem Záhřeb.

Dle bookmakerů je favoritem domácí Viktoria Plzeň v kurzu 1,66. To na hosty z Kazachstánu je vypsán kurz 5,27. Na remízu si lze vsadit v kurzu 4,00.

Hlavním rozhodčím bude Francouz Willy Delajod, ten rozdá v průměru necelých pět žlutých karet za utkání.

Informace před zápasem Viktoria Plzeň vs. FC Astana
🕘 Kdy: 14. 12. 2023 od 21:00
🌍 Kde: Doosan Aréna, Plzeň
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské konferenční ligy 2023/24
Rozhodčí: Willy Delajod, Francie
Kurzy Tipsportu: 1,66 – 4,00 – 5,27
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Plzeň je na vítězné vlně, zranil se Chorý

Viktoriáni prožívají velmi dobré období, kdy se jim daří vítězit. Od prohry se Slováckem (1:4) mají jejich výkony vzestupnou tendenci a pět zápasů v řadě neprohráli. To by pochopitelně chtěli udržet do konce podzimu ve zbývajících dvou utkáních. V Konferenční lize je Plzeň stále neporažená a proti Astaně rozhodně nebude chtít nic měnit. Na druhou stranu není pod tlakem a může hrát uvolněně.

To ve Fortuna lize ji bude čekat v posledním kole podzimu Sigma Olomouc, tu ale před měsícem udolala v MOL Cupu 3:1 a za podobný výsledek by se trenér Koubek nezlobil ani teď.

Plzeň během týdne v dohrávce šestého ligového kola zvládla duel v Mladé Boleslavi, kde vyhrála rovněž 3:1. Pohledný zápas, který se mohl přelít na obě strany, nakonec Plzeň zvládla.

Následně do Doosan Arény přijel otloukánek ligy, České Budějovice. A podle toho to taky vypadalo. Miroslav Koubek vsadil v ofenzivě na rychlé brejkové typy Klimenta, Jirku a uzdraveného Vydru a ty strašily Budějovice celý zápas. Plzeň rozstřílela Budějovice 5:0 a mohla vyhrát daleko větším rozdílem.

Pro trenéra Koubka je dobře, že se vyprazdňuje marodka, kde měl mnoho ofenzivní síly. Do pohody se pomalu dostává Kliment, který proti Budějovicím protrhl střeleckou smůlu. Zdravotní problémy však nepustí do zápasu Tomáše Chorého, tahouna viktoriánů v letošním ročníku.

Základní fáze Evropské konferenční ligy, skupina C

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Viktoria Plzeň 5 5 0 0 6:1 15
Dinamo Záhřeb 5 2 0 3 7:5 6
FC Astana 5 1 1 3 4:10 4
FC Ballkani 5 1 1 3 3:4 4

Astaně skončila sezóna, pro teoretickou šanci na postup musí vyhrát

Astana si po výhře a remíze s Ballkani zachovala sice malou, ale stále možnou šanci na postup. Pro ten by musela porazit Plzeň a doufat, že Ballkani porazí Dinamo Záhřeb. Astana už má momentálně po sezóně, takže mohla jen šetřit síly na dnešní utkání. Poslední zápas v lize totiž odehrála už na konci října. Od té doby odehrála jen dvě utkání v Konferenční lize, proti Ballkani (0:0) a proti Dinamu Záhřeb (0:2).

Bohužel Astaně nehraje do karet, že v letošním ročníku nedává moc branek. Celkově totiž vstřelila pouhé čtyři branky, což proti soupeři jako je Plzeň, která ve skupině inkasovala pouze jednou, může být problém.

Střeleckou impotenci ukázala Astana i proti Dinamu Záhřeb. Ve 12. minutě dostala možnost pokutového kopu. Darboe se však k této příležitosti postavil dost bohorovně a příšernou střelou na bránu nechal vyniknout brankáře hostí.

Dinamo mělo celý zápas navrch, což zužitkovalo ve druhé půli, když vstřelilo dvě branky. Utkání mu ulehčil i Srb Jovančić ve službách kazašského týmu, který se nechal po dvou žlutých vyloučit. Astana tak prohrála 0:2.

Trenér Babayan musí vymyslet, jak zlepšit útočnou fázi. I v kazašské lize nastřílela Astana povážlivě málo branek. Za dvacet šest utkání vstřelila pouhých třicet šest branek, a to ji nejspíš stálo letošní titul.

sipka Více o skupině C je k přečtení zde

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 12. v 21:00, Doosan Aréna, Plzeň

Vzájemná utkání mezi Viktorií Plzeň a Astanou – H2H

Viktoria Plzeň se s Astanou utkala pouze jednou, v prvním vzájemném zápase ve skupině. Na půdě kazašské Astany díky brankám Chorého a Kopice Plzeň vyhrála 2:1.

  • Plzeň má ve skupině průměr 1,2 vstřelených branek na utkání.
  • Astana má ve skupině průměr 0,8 vstřelených branek na utkání.
  • V předchozím utkání padlo 7 žlutých karet.

Tip na utkání Evropské konferenční ligy: Viktoria Plzeň vs. FC Astana

Viktoria Plzeň vstupuje do utkání jako jistý postupující. To nic nemění na tom, že bude chtít uhájit neporazitelnost a přidat další body do koeficientu. Plzeň by tak neměla nechat nic náhodě. Plzeň se nemusí nikam hnát a bude nejspíše čekat na brejky, k čemuž má typologicky vhodné hráče.

FC Astana musí vyhrát, takže je možné, že se vrhne do ofenzivy. Už utkání v Kazachstánu ukázalo, že útočit umí. Přesto oba týmy nedávají moc branek, takže brankové hody to nejspíš nebudou.

TIP: Plzeň vyhraje o 1 branku sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na utkání Viktoria Plzeň vs. FC Astana - Tipsport

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Viktoria Plzeň vs. FC Astana v televizi, je k dispozici live stream?

Zápas mezi Viktorií Plzeň s FC Astanou odvysílá televizní stanice Sport2. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání vysílat nebudou. U sázkové kanceláře Tipsport si na tento duel můžete vsadit.

Na preview s Matějem Vydrou a Janem Trousilem se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...