Hvězda Španělska a Barcelony kvůli zranění nejspíš přijde o Euro

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pro španělskou reprezentaci i Barcelonu je to velká rána. V neděli přišly o jednu ze svých největších hvězd. V kvalifikačním zápase proti Gruzii se vážně zranil Gavi. Mladého záložníka čeká po poranění kolene dlouhá pauza. Očekává se přitom, že nestihne ani Euro 2024.

Gavi po zranění v duelu s Gruzií nejspíše přijde o Euro Foto: Profimedia

Gavi si vážně poranil koleno a Euro se ho nejspíše týkat nebude

Španělé se rozloučili s kvalifikací na Euro 2024 vítězně. Ve Valladolidu v neděli porazili Gruzii 3:1. Žádné velké oslavy se ale nekonaly. A nebylo to tím, že měla La Roja už jistý postup na závěrečný turnaj. Náladu příznivcům Španělska – ale i Barcelony – zkazilo vážně zranění Gaviho. Záložník, kterému je stále teprve 19 let, má přetržený přední zkřížený vaz a poškozený meniskus. Mistrovství Evropy tak nejspíše bude bez něj.

sipka Sledujte španělskou LaLigu živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Zranění přišlo v zápase, ve kterém už téměř o nic nešlo

Postup už měli v kapse. Tomu odpovídal také počet změn, které udělal kouč Luis de la Fuente v základní sestavě. Pro nedělní závěr kvalifikace s Gruzií vyměnil španělský reprezentační trenér oproti předchozí výhře na Kypru (3:1) devět hráčů. Jednou ze dvou stálic v základu byl barcelonský záložník Gavi. A ani ne po půlhodině toho mohli Španělé litovat.

Gavi se za pravou nohu poprvé chytil po jednom ze soubojů. Po chvíli ale pokračoval ve hře. Poté hvězda reprezentace a katalánského velkoklubu při zpracování míče špatně došlápla právě na pravé koleno. A musela definitivně ze hřiště.

Španělé nakonec i bez Gaviho zvítězili 3:1, kouč De la Fuente ale mluvil o tom, že tak hořkou výhru nikdy nezažil. A že samotný Gavi je zničený. Ještě v průběhu duelu ho podpořil jeho spoluhráč Ferran Torres, který svůj vítězný gól slavil s Gaviho dresem.

Druhý den se pak potvrdily černé předpovědi. Barcelona po pondělním vyšetření uvedla, že si tento obrovský talent přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil si meniskus. A že Gaviho čeká operace. V praxi takové zranění může znamenat pauzu na šest až osm měsíců. To by pro nadaného záložníka znamenalo nejen konec klubové sezony, ale i absenci na Euru 2024.

Španělsko i Barcelona se musejí obejít bez záložníka srovnávaného s Xavim a Iniestou

Gavi do svého zranění stihl v této sezoně za Barcelonu odehrát 15 soutěžních duelů s bilancí dvou branek a jedné asistence. V tomto kalendářním roce zároveň Španělsku dvěma góly pomohl k postupu na Euro 2024. Ještě předtím s národním celkem vyhrál Ligu národů.

Na klubové úrovni už tento záložník, který je srovnávaný s Xavim nebo Andrésem Iniestou, získal pohár pro mistra španělské ligy i pro vítěze španělského Superpoháru. Už v roce 2022 se dočkal také individuálních ocenění. Vyhrál Golden Boy Award a Kopa Trophy, které jsou určeny nejlepším mladým hráčům.

Gaviho statistiky v Barceloně v sezoně 2023/24
Soutěž Zápasy Góly Asistence
LaLiga 12 1 1
Liga mistrů 3 1 0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

UEFA schválila kandidatury na pořadatelství ME 2028 a 2032

Kdy a kde se koná příští MS a ME ve fotbale

Známe termíny i místa konání pěti nejbližších šampionátů ve fotbale. Začínáme už v létě 2024 v Německu, kde se bude hrát dále?

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.