Fotbal v roce 2023: přehled největších akcí a hráčů ke sledování

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Fotbalové mistrovství světa se sice uskutečnilo loni, i v roce 2023 se ale ve fotbale máme na co těšit. Podívejte se, co nás letos čeká. Kromě přehledu těch nejdůležitějších akcí a turnajů v článku najdete také tipy redaktorů FotbalZpráv na největší hvězdy nebo talenty roku 2023.

Kalendář akcíTýmy ke sledováníNejvětší hvězdy
Největší talentiČeši ke sledováníOdvážné předpovědi

Kylian Mbappé v zápase se Štrasburkem Foto: Profimedia

Fotbal v roce 2023: evropské poháry, mládežnická mistrovství i boj o Euro

Rok 2023 možná fotbaloví fanoušci nevyhlíží tak nedočkavě jako roky s mistrovstvím světa nebo Evropy, přesto má následujících 12 měsíců co nabídnout.

Světové a evropské šampionáty tentokrát čekají na mládežnické reprezentace, seniorské národní týmy se zase v kvalifikaci poperou o účast na Euru. Pozadu pak nezůstane ani klubový fotbal, ať už jde o ligové soutěže nebo evropské poháry.

sipka Sledujte českou nejvyšší soutěž a evropské ligy na Fortuna TV

Sleduj průběh zápasu ZDE

Největší fotbalové akce v roce 2023: kalendář a program turnajů i lig

Už jsme to trochu nakousli. Rok 2023 si užijí jak fanoušci klubového fotbalu, tak toho reprezentačního. Několik vrcholných turnajů uvidíme v mládežnických kategoriích. O stále výraznější slovo se navíc hlásí ženský fotbal. I ten letos nabídne několik skvělých akcí. Ty nejzajímavější fotbalové události roku 2023 najdete v následující tabulce.

Fotbal 2023: kalendář nejdůležitějších událostí
Klubový fotbal
1. 1. - 28. 5. 2023 Anglická Premier League
1. 1. - 3. 6. 2023 Francouzská Ligue 1
4. 1. - 4. 6. 2023 Italská Serie A
6. 1. - 4. 6. 2023 Španělská La Liga
20. 1. - 27. 5. 2023 Německá Bundesliga
28. 1. - 29. 4. 2023 Základní část Fortuna ligy
1. - 11. 2. 2023 Mistrovství světa klubů
6. - 27. 5. 2023 Nadstavba Fortuna ligy
31. 5. 2023 Finále Evropské ligy
7. 6. 2023 Finále Evropské konferenční ligy
10. 6. 2023 Finále Ligy mistrů
16. 8. 2023 Superpohár UEFA
Reprezentační fotbal
23. 3. - 21. 11. 2023 Kvalifikace na mistrovství Evropy
12. 5. - 4. 6. 2023 Mistrovství Evropy do 17 let
20. 5. - 11. 6. 2023 Mistrovství světa do 20 let
14. - 18. 6. 2023 Finále Ligy národů
21. 6. - 8. 7. 2023 Mistrovství Evropy do 21 let
3. - 16. 7. 2023 Mistrovství Evropy do 19 let
20. 7. - 20. 8. 2023 Mistrovství světa žen
20. 9. - 5. 12. 2023 Liga národů žen
10. 11. - 2. 12. 2023 Mistrovství světa do 17 let

sipka Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších zápasů

Z akcí v roce 2023 si své favority vybrali i naši redaktoři. Michal Hruška se nejvíce těší na mistrovství světa do 20 let, které považuje za jednu z nejzajímavějších událostí roku 2023 napříč všemi sporty.

Jan Koreš s Janem Kukrálem pak volí jarní část Premier League. Ta je rozehraná skutečně zajímavě. Do nového roku šel z prvního místa Arsenal, pro nějž by to byl první ligový titul od roku 2004.

Bojem o nejlepší čtyřku pak míchá znovuzrozený Newcastle, podobné umístění pak nahánějí Liverpool nebo Chelsea. Drama se očekává i na druhém konci tabulky, kdy do záchranářských bitev může spadnout také West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

Fotbal 2023: na co se nejvíce těší redaktoři FotbalZpráv
Michal Hruška Mistrovství světa do 20 let
Jan Koreš Jarní část Premier League
Jan Kukrál Jarní část Premier League

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Týmy, které v roce 2023 stojí za to sledovat: překvapivý lídr Premier League i nový klub Ronalda

Právě hon Arsenalu za prvním ligovým triumfem od doby Henryho, Bergkampa nebo Vieiry vyhlížejí Jan Koreš s Michalem Hruškou. Koreš přitom předpovídá, že klíčové budou pro Gunners hned první dva měsíce roku 2023. To se Arsenal postupně střetne třeba s Newcastlem, Tottenhamem, Manchesterem United a Manchesterem City.

Londýnský klub patří ve špičkových evropských soutěžích k těm překvapivějším lídrům. Nečekalo se ani to, že italskou Serii A povede Neapol, která si do jara nese osmibodový náskok. A stejně jako na Arsenal, tak i na mužstvo trenéra Luciana Spallettiho se těší Hruška.

To Jan Kukrál si v naší anketě vybral exotiku. V novém roce je zvědavý na saúdskoarabský Al-Nassr, kam zamířil Cristiano Ronaldo. Kukrál se těší na výkony portugalské superstar i na to, zda se nakonec CR7 ještě ukáže v Evropě.

Náš redaktor přitom v této souvislosti připomíná příběh Zlatana Ibrahimoviće, který kariéru zdánlivě už jen dohrával v LA Galaxy, než se vrátil do AC Milán.

Fotbal 2023: které týmy budou sledovat redaktoři FotbalZpráv
Michal Hruška Arsenal a Neapol
Jan Koreš Arsenal
Jan Kukrál Al-Nassr

Největší fotbalové hvězdy roku 2023: Messi, Mbappé nebo Haaland

Nebylo by to poprvé, co se Cristiano Ronaldo vzepře všem předpovědím a ještě fotbalovým fanouškům a expertům ukáže, co umí. V roce 2023 se ale velké věci očekávají od jiných jmen.

Mezi našimi redaktory padala jména hvězd mistrovství světa. Dvakrát se ovšem mezi hráči, kteří mají v roce 2023 nejvíce zazářit, objevilo i jméno fotbalisty, který do Kataru se svou reprezentací vůbec nepostoupil.

  • Lionel Messi (35 let, PSG a Argentina) a Erling Haaland (22 let, Manchester City a Norsko): „Messi vyhraje další Zlatý míč a Haaland o parník překoná střelecký rekord Premier League,“ myslí si Michal Hruška.
  • Erling Haaland (22 let, Manchester City a Norsko): „Chyběl na mistrovství světa, ale v roce 2023 ho už žádná reprezentační akce nezastíní,“ předpovídá Jan Koreš.
  • Kylian Mbappé (24 let, PSG a Francie): „Dal hattrick ve finále mistrovství světa. Doufám, že po tak famózním vystoupení už ho působení v PSG konečně omrzí a vydá se dobývat i nějaké cennější tituly. Dlouhodobě propírané spojení s Realem Madrid by mi přišlo perfektní,“ přeje si Jan Kukrál.

Erling Haaland dává gól do sítě Evertonu Foto: Profimedia

Mladí hráči, které v roce 2023 stojí za to sledovat: argentinská kometa i duo z Dortmundu

O Messim s Ronaldem už byla řeč, nevyhnutelně se ale blíží konec jejich kariér a s tím také prostor pro nové hvězdy. Naši redaktoři vybrali mladé hráče, které v roce 2023 stojí za to sledovat.

  • Enzo Fernández (21 let, Benfica a Argentina): „Nejpozději v létě přestoupí do špičkového týmu, kde se ukáže, jestli se může připojit k absolutním hvězdám, nebo se zařadí mezi hráče, kteří už na svoje výkony z mistrovství světa nikdy naplno nenavázali,“ vyhlíží Michal Hruška.
  • Youssoufa Moukoko (18 let, Dortmund a Německo): „Vyroste v TOP útočníka a před domácím Eurem si řekne o místo v základní sestavě německé reprezentace i o velký přestup,“ predikuje Jan Koreš.
  • Jude Bellingham (19 let, Dortmund a Anglie): „To, jakým způsobem řídil na mistrovství světa ve svých 19 letech hru celé anglické reprezentace, bylo skutečně působivé. Jeho už tak vysoká sebedůvěra půjde dál nahoru, Anglii v něm roste výjimečný tahoun pro příští roky,“ myslí si Jan Kukrál.

sipka Podívejte se na přehled těch nejdražších přestupů aktuálního transferového okna

Češi, které v roce 2023 stojí za to sledovat: navrátilec z Anglie i obránce Slavie

Zatím jsme se dívali na hráče z celého světa, naši redaktoři se ale v roce 2023 těší také na výkony českých fotbalistů. U českých hráčů, které letos stojí za to sledovat, je zaujaly rozdílné příběhy.

Došlo na navrátilce do Fortuna ligy i na fotbalistu, který naši ligu opustil loni v létě. A padlo také jméno nadějného hráče, jenž může českou nejvyšší soutěž brzy vyměnit za některou ze západních lig.

  • David Jurásek (22 let, Slavia a Česko): „Vyslouží si letní přestup do jedné z nejlepších pěti lig,“ říká Michal Hruška.
  • Adam Hložek (20 let, Leverkusen a Česko): „Jaro a podzim 2023 podle mě odhalí, jestli se skutečně může zlepšovat tak, jak si čeští fanoušci přáli, nebo jestli spíš zapadne do západoevropského průměru,“ uvádí Jan Koreš.
  • Matěj Vydra (30 let, Plzeň a Česko): „Nejvíce zvědavý budu na jeho comeback po těžkém zranění. Přeji mu, aby se ve Viktorii Plzeň chytil, a hlavně, aby zůstal zdravý. Tradičně bojovné výkony s maximálním nasazením v takovém případě jistě podpoří i gólovými zápisy,“ myslí si Jan Kukrál.

Odvážné fotbalové předpovědi pro rok 2023: jakých se dočkáme překvapení?

Začátek nového roku je prostorem nejen pro tradiční předsevzetí, ale také pro nejrůznější předpovědi. Naši tři redaktoři přišli se svými odvážnými predikcemi toho, kdo nebo co v roce 2023 zaskočí fotbalové odborníky.

  • Napínavý boj o titul ve Fortuna lize: „Před posledním kolem nadstavby budou mít šanci na titul ve Fortuna lize všechny tři TOP týmy,“ předpovídá Michal Hruška.
  • Přestupy Tomáše Součka a Vladimíra Coufala: „Souček i Coufal v létě opustí West Ham a přestoupí do jiné evropské ligy,“ predikuje Jan Koreš.
  • Angažmá Pavla Vrby ve Zlíně: „Vrba dokáže probudit Zlín a vytáhne ho z předposlední příčky až někam k 10. nebo 11. místu,“ říká Jan Kukrál.

sipka Podívejte se na přehled největších sportovních akcí v roce 2023

1️⃣ Co se v roce 2023 děje ve fotbale?

Na programu je kvalifikace na Euro i několik mládežnických šampionátů. Přehled nejdůležitějších akcí najdete ZDE.

2️⃣ Kdo bude největší fotbalovou hvězdou roku 2023?

Redaktoři FotbalZpráv mezi největší hvězdy zařadili Messiho, Mbappého nebo Haalanda. Více se dočtete ZDE.

3️⃣ Které české fotbalisty stojí za to sledovat v roce 2023?

Naši redaktoři jsou zvědaví na výkony Hložka, Vydry nebo Juráska. Více se dozvíte ZDE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Saka

Návrat na klubovou scénu: kdy se rozehrají ligové soutěže

Mistrovství světa je za námi, na klid od elitního fotbalu ale zapomeňte. Restart elitních evropských soutěží je za dveřmi!

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Lionel Mesi po vítězném finále MS 2022

Ohlédnutí za mistrovstvím světa ve fotbale 2022

Mistrovství světa ve fotbale ⚽ je za námi. Přichází tedy čas podívat se na jeho hlavní příběhy a na osobnosti, ⭐ kterého určovaly jeho...