Mbappé po sezoně odejde z PSG, favoritem je Real Madrid

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Éra Kyliana Mbappého v PSG se chýlí ke svému konci. Pětadvacetiletý útočník oznámil klubu svůj záměr po sezoně odejít. Největším favoritem na jeho zisk je Real Madrid, který kolem něj krouží soustavně už několik let.

Mbappé zřejmě v létě zamává fanouškům PSG naposledy Foto: Profimedia

Mbappé se konečně rozhodl: po sezoně řekne PSG sbohem

Spekulovalo se o tom už dlouhé měsíce, vedení PSG ale stále živilo naději, že svou největší hvězdu přesvědčí k dalšímu smluvnímu uvázání k Paříži. Nyní ale konečně přišlo potvrzení toho, co se čekalo. Kylian Mbappé k vedení klubu komunikoval svůj záměr posunout se ve své kariéře dále a z PSG odejít.

sipka Získejte bonus a sledujte Mbappého výkony v PSG ve francouzské lize

Sleduj průběh zápasu ZDE

Mbappé v PSG skončí, podmínky odchodu ale ještě nebyly doladěny

Do Paříže přišel v roce 2017 jako devatenáctiletý chlapec, který měl na kontě v dresu Monaka pouze 60 soutěžních utkání. O sedm let později odejde jako nejlepší hráč historie PSG. Už nyní je dávno nejproduktivnějším střelcem klubu v jeho nedlouhých dějinách.

Kylian Mbappé se nesmazatelně zapsal do srdcí všech pařížských fanoušků, ta ale nyní zlomí. O odchodu z PSG uvažoval už ve dvou posledních přestupových oknech, už jednou byl jeho přesun do Madridu doslova na spadnutí. Tehdy ale nakonec porušil své slovo dané prezidentovi Realu Pérezovi a prodloužil smlouvu ve francouzské metropoli.

Tentokrát už ale zřejmě jeho rozhodnutí nic nezvrátí. Mbappé dnes oficiálně komunikoval směrem k vedení PSG svůj záměr opustit v létě klub. Potud je vše jasné, další důležité detaily Mbappého budoucnosti ale ještě zbývá doladit.

Podle informací renomovaného serveru The Athletic údajně není v tuto chvíli rozhodnuto ani to, jakou formou Mbappé odejde. Na konci června mu končí smlouva, podle všeho je ale stále ve hře i varianta, kdy by pětadvacetiletý útočník svůj kontrakt prodloužil tak, aby PSG za jeho transfer inkasovalo od jeho budoucího zaměstnavatele podstatný balík.

V jeho stávající smlouvě, kterou podepsal v roce 2021, je i klauzule o jejím možném ročním prodloužení, tu ale může uplatnit jen sám hráč. Možný je tak i Mbappého odchod zdarma. Jen na samotném platu PSG i tak ušetří ročně zhruba 200 milionů eur.

Nejlepší střelci v historii PSG
Pořadí Hráč Počet gólů
1. Kylian Mbappé 243
2. Edinson Cavani 200
3. Zlatan Ibrahimović 156
4. Neymar 118
5. Pauleta 109

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Dopadnou nakonec námluvy s Realem? Ve hře jsou i anglické kluby

Jednání Mbappého s Realem Madrid začalo už v létě 2022, už tehdy to v jednu chvíli vypadalo, že se francouzský střelec přesune do královského klubu. Nakonec si ale vše na poslední chvíli rozmyslel, což prezident Realu Florentino Pérez nenesl úplně dobře.

Dveře do Madridu to ale Mbappému evidentně nezavřelo, Pérez ostatně i v následujících přestupních termínech dělal vše pro to, aby mistra světa z roku 2018 získal do svého týmu. Přestože za služby anglické hvězdy Bellinghama neměl problém zaplatit více než 100 milionů eur, posílení útoku odkládal, do Realu v posledních měsících přišel jen zkušený Joselu, který je spíše náhradníkem.

Podle zákulisních informací by to tentokrát už Pérezovi mělo vyjít a Mbappé by měl mít v létě nejblíže právě do Realu. Sám hráč ostatně už od zimy zná konkrétní podobu nabídky jeho smlouvy, vzhledem k jeho končícímu kontraktu mají totiž ostatní celky volnou ruku v jednání a v komunikaci s hráčem či jeho agentem.

Dokud ale nebude vše oficiálně potvrzeno a podepsáno, naději mohou život i další kluby, a to především ty z Premier League. V minulosti se kromě Realu asi nejvíce mluvilo o možném zájmu Liverpoolu. Ten v létě načne po odchodu manažera Kloppa novou éru, spekuluje se o možném odchodu Mohameda Salaha, novou hlavní tváří týmu by se tak mohl stát právě třeba i Mbappé.

Zcela smrtící by se pak na papíře jevila varianta přesunu do Manchesteru City a spolupráce Mbappého s Erlingem Haalandem. Ve hře by mohli být také zástupci červené části Manchesteru, United totiž přivítali do svých řad nového majitele, který by mohl chtít oznámit svůj příchod velkou třaskavou bombou. Vyloučil pak nikdy nelze ani Chelsea. V posledních dvou zmíněných případech je ale jen velmi těžko možné si představit, že by Mbappé zamířil do klubu, který nebude působit v Lize mistrů.

Ještě je potřeba zmínit jedna možnost, a to je přesun do Saúdské Arábie. Tamní kluby PSG loni v létě nabízely za Mbappého služby nabídku v hodnotě 300 milionů eur a je vysoce pravděpodobné, že své štěstí minimálně zkusí i tentokrát.

PSG se chce dál posunout od své "Galacticos" éry

Pařížský celek je dlouhodobě týmem velkých hvězd s ještě větším egem. Zlatan Ibrahimović, Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé, to všechno byli či stále jsou výjimeční hráči, kteří potřebují, aby na ně pracoval celý tým, sami se na hřišti nepředřou a nastupují s jediným cílem, dávat góly.

Částečný odklon od této éry PSG naznačilo už loni v létě, kdy se rozloučilo s Messim, Neymarem, ale také dalšími zkušenými harcovníky Verrattim či Ramosem, a nahradilo je mladšími, dravějšími a pracovitějšími fotbalisty.

V úvodu sezony to chvíli trvalo, než si vše sedlo, momentálně už ale Paříž opět s přehledem vládne francouzské Ligue 1, kterou vede o jedenáct bodů. Ve hře je také v Lize mistrů, v úvodním osmifinále PSG doma i díky Mbappého trefě porazilo Real Sociedad 2:0 a vytvořilo si před odvetou velmi slušnou pozici. Právě vítězství v milionářské soutěži je dlouhodobě hlavním cílem klubu, ušatá trofej ale stále uniká.

Letošní ročník tak bude Mbappého poslední příležitostí dotáhnout nejprestižnější evropský pohár do Paříže. V létě by pak měl následovat definitivní přerod mužstva v mnohem týmovější pojetí. Je otázkou, jak konkurenceschopný klub bez opravdových superhvězd bude, zvláště když stále jistě zůstane v platnosti nevýhoda v podobě nepříliš silné konkurence ve Francii, která PSG na evropskou scénu až tak nepřipraví.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Liga mistrů se posunula do své vyřazovací fáze

Osmifinále Ligy mistrů 2023/24 – kurzy, preview, tipy

Po zimním spánku se probouzí také milionářská Liga mistrů. Na co se můžeme těšit v osmifinálových bojích a kdo je favoritem na titul?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.