Mistrovství světa klubů živě: Urawa Red Diamonds vs. Manchester City

Největší favorit na zisk trofeje vstoupí do mistrovství světa klubů v semifinále. Manchester City změří síly s japonským týmem Urawa Red Diamonds.

Živý přenosKurzy
UrawaMan CityTip

Kevin De Bruyne se konečně vrátil do tréninku City Foto: Profimedia

Mistrovství světa klubů 2023, semifinále živě: Urawa Red Diamonds vs. Manchester City v úterý v TV

Manchester City je v krizi, v Premier League vyhrál jen jedno z posledních šesti utkání. Do Saúdské Arábie ale k mistrovství světa klubů cestuje jako jednoznačně největší favorit na zisk trofeje, evropské celky turnaj vyhrály desetkrát v řadě. Citizens do šampionátu vstoupí semifinálovým zápasem s vítězem asijské Ligy mistrů. Souboj mezi Urawou Red Diamonds a Manchesterem City sledujte v úterý od 19:00 živě na Nova Sport 3.

sipka Získejte u Tipsportu bonus a vsaďte si na mistrovství světa klubů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na MS klubů: City jsou jasným favoritem na trofej

V Saúdské Arábii zůstávají ve hře už jen čtyři týmy. Dva z nich se už na mistrovství světa klubů představily ve čtvrtfinále, dva se připojí až o kolo později. Jsou totiž papírově nejsilnější a tomu odpovídají i kurzy sázkových kanceláří.

Zdaleka největším favoritem na zisk trofeje je Manchester City v kurzu 1,20. Evropské týmy vyhrály posledních 10 ročníků MS klubů a 15 z celkových 19, Citizens jsou po zisku treblu v loňské sezoně navíc i mezi zástupci konfederace UEFA jedním z nejpřesvědčivějších. Na druhém místě je brazilské Fluminense v kurzu 6,50, právě jihoamerická mužstva posbírala zbylé čtyři vavříny. Na Al Ahly je vypsán kurz 15,00, na Urawu pak 30,00.

Tomu pochopitelně odpovídají i kurzy na samotné druhé semifinále mezi Urawou a Man City. Na postup japonského týmu je vypsán kurz 10,20, na anglického šampiona 1,06.

Hrát se bude na impozantním stánku King Abdullah Sports City v saúdskoarabské Džiddě. Ten pojme celkem více než 62 tisíc diváků. Hlavním rozhodčím bude domácí Mohammed Al Hoish, pro něhož půjde jednoznačně o vrchol dosavadní kariéry.

Informace před zápasem Urawa - Man City
📅 Kdy: 19. 12. 2023 od 19:00
🏟 Kde: King Abdullah Sports City, Džidda
🏆 Soutěž: Mistrovství světa klubů 2023, semifinále
Rozhodčí: Mohammed Al Hoish, Saúdská Arábie
Kurzy Tipsportu: 15,60 - 7,87 - 1,16
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Urawa v premiéře na MS klubů zdolala León

Japonský tým platí v posledních letech za čistě turnajové mužstvo. V historii japonské nejvyšší soutěže má sice už pět mistrovských titulů, jenže hned čtyři z nich už jsou pořádně zašlé prachem a datují se do roku 1982 a dále. Jediný novodobý triumf tak přišel v roce 2006.

V asijské Lize mistrů zato Urawa za posledních patnáct let triumfovala hned třikrát. Naposledy to bylo v květnu letošního roku, kdy ve finále předčila saúdskoarabský Al Hilal. Ze základní skupiny přitom postoupila se štěstím až jako jeden z nejlepších týmů ze druhých míst, v play-off už to ale byla jiná písnička.

Malajský Johor Darul rozstříleli Red Diamonds jasně 5:0, podobně se jim vedlo i ve čtvrtfinále proti thajskému týmu BG Pathum United (4:0). To semifinále proti korejskému Jeonbuku už přineslo pořádné drama a vítězství až po penaltovém rozstřelu. Dramatické pak bylo i finále, které se v Lize mistrů AFC hraje na dva zápasy. V Saúdské Arábii Urawa uhrála remízu 1:1, v domácí odvetě pak titul vystřelil jediným gólem Carillo.

Do Saúdské Arábie se tak klub z desátého největšího japonského města Saitama vrátil na mistrovství světa klubů. Ve čtvrtfinále se mu do cesty postavil mexický León a Urawa po zásluze zvítězila 1:0- Jediný gól dal střídající nizozemský útočník Schalk.

Evropským fanouškům jsou jinak nejvíce povědomí stoper Scholz, který před několika lety působil například v dánském Midtjyllandu. Útočník Linssen zase dával množství branek v nizozemské Eredivisie.

Manchester City znovu ztratil, De Bruyne je ale zpět v tréninku

Je čas bít na poplach? Manchester City z posledních šesti ligových utkání pětkrát ztratil, porazit dokázal jen nováčka z Lutonu, a to ještě také musel zápas ve druhé půli otáčet. Proti Crystal Palace v sobotu odehráli Citizens další duel, který měli bez větších potíží dotáhnout do vítězného konce. Po celý průběh měli jasnou převahu, po gólech Grealishe a Lewise navíc vedli 2:0. Nakonec z toho ale byla další zbytečná ztráta.

Těch už přitom opravdu nebezpečně přibývá. Zatím stále nejde o žádnou tragédii, Guardiolův tým je v tabulce Premier League čtvrtý a na čelo tabulky ztrácí po 17 kolech jen pět bodů. Při pokračování aktuálního trendu by ale týmu zkrátka mohl ujet vlak až příliš. I vzhledem k pauze způsobené účastí na MS klubů navíc City přijdou o další body a jejich jarní program se ještě více nahustí.

Dobrou zprávou mohl být pondělní los osmifinále Ligy mistrů, který obhájci trofeje přiřkl papírově asi největšího outsidera ze všech zbylých účastníků soutěže. V únoru a březnu si to City dvakrát rozdají s dánskou Kodaní, postup by pak měl být spíše formalitou.

Ještě důležitější vzpruhu dostal tým na tréninku. Do něj se po čtyřměsíční absenci vrátil belgický středopolař Kevin De Bruyne. Ten odstoupil už z prvního kola letošního ročníku anglické ligy po 22 minutách kvůli zranění hamstringu, které si nakonec vyžádalo operaci. Od té doby byl mimo hru, návrat do tréninkového procesu tedy ještě neznamená okamžité zapojení zpět do zápasů. To se očekává někdy v průběhu ledna.

Přesto může jít o velký moment v sezoně Man City. Tím spíše, že se po krátkých zdravotních problémech během mistrovství světa klubů vrátí do sestavy i norský zabiják Erling Haaland. Nedaleko je rovněž návrat posledního zástupce aktuální marodky, křídelníka Jeremyho Dokua. Ten by měl být podle Guardioly týden až dva od comebacku.

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 12. v 19:00, King Abdullah Sports City (Džidda)

Tip na výsledek zápasu Urawa vs. Manchester City v semifinále MS klubů

Citizens v posledních týdnech ztratili svou tvář, a to nejen výsledkově, ani herně to není ono. Mistrovství světa klubů by mohlo týmu přinést zajímavou příležitost k restartu. Soupeři by přeci jen neměli dosahovat kvalit těch z Premier League, a tak by City mohli získat zpět své ztracené sebevědomí. V redakci očekáváme velkou převahu favorita po celý průběh zápasu bez ohledu na skóre, z čehož by mělo vyplynout velké množství rohových kopů.

TIP: Man City bude mít více než 8,5 rohů

Man City by v zápase měli mít velkou převahu

Kde sledovat MS klubů živě: fotbal Urawa vs. Man City v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos semifinálového zápasu MS klubů mezi Urawou Red Diamonds a Manchesterem City odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 3. Stream zdarma tentokrát bohužel nenajdete, české sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Tipsportu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jack Grealish v dresu Manchesteru City proti Lipsku

FIFA - Mistrovství světa klubů 2023 v Saúdské Arábii

V prosinci nás čeká každoroční mistrovství světa klubů. Letos se bude odehrávat v Saúdské Arábii a největším favoritem je Manchester City.

I Vánoce si můžete zpříjemnit sledováním toho nejlepšího fotbalu

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 18.12.-24.12.

Vánoce se neúprosně blíží, to ale neznamená, že by se fanoušci neměli na co těšit. Naopak! Fotbalová nadílka pokračuje i v tomto týdnu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.