Nejdražší byl v zimě útočník Barcelony, utrácelo se i za obránce

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Letos v lednu nevybouchla na přestupovém trhu tak velká bomba jako loni. Tehdy se po vyhraném mistrovství světa Enzo Fernández stěhoval za 121 milionů eur do Chelsea. I bez světového šampionátu ale tato zima nabídla několik zajímavých transferů. V článku se podíváme na ty tři nejdražší.

Vitor RoqueSacha BoeyRadu Drăgușin

Vitor Roque právě rozhodl utkání proti Osasuně Foto: Profimedia

Nejdražší fotbalové přestupy během ledna 2024

Že kluby platí vysoké sumy hlavně za ofenzivní hráče? Tuto zimu to nebyla úplně pravda. Nejdražší lednový přesun sice obstaral útočník, další dva nejdražší přestupy v pořadí ale patřily obráncům. Přečtěte si, za koho kluby v lednu 2024 utratily nejvíce peněz. Všechny částky použité v článku pocházejí z webu Transfermarkt.

sipka Sledujte špičkové evropské fotbalové ligy živě u Betana

Sleduj průběh zápasu ZDE

1. Vitor Roque (40 milionů eur)

Tento přestup byl potvrzen už v létě. Vitor Roque se ovšem podle původní dohody měl z Athletica Paranaense přesunout do Barcelony až před sezonou 2024/25. Katalánský velkoklub ale nakonec jeho přesun za 40 milionů eur urychlil. Teprve 18letý útočník se tak v Barceloně hlásil už 1. ledna.

Jde o forvarda, který se v minulém roce stal nejlepším střelcem jihoamerického šampionátu do 20 let. Tento turnaj s Brazílií navíc vyhrál. Prosazuje se už ale také mezi dospělými. Za brazilské áčko poprvé nastoupil v březnu a stal se nejmladším debutantem od dob Ronalda. Athleticu Paranaense zase pomohl do finále Copa Libertadores a sám za tento klub v 81 zápasech nasázel 28 branek.

Mezi střelce se zapsal už i v Barceloně. Zatím sbírá minuty jako střídající hráč a právě v roli žolíka rozhodl ligové utkání proti Osasuně (1:0). Cesta Vitora Roqueho, která ho zavedla až do Barcelony, začala v Cruzeiru. Tedy v klubu, kde svou hvězdnou kariéru odstartoval i už zmiňovaný Ronaldo.

Vitor Roque
📅 Datum narození: 28. 2. 2005
🌍 Země: Brazílie
Post: Útočník
Přestup: Athletico Paranaense → Barcelona
💲 Přestupová částka: 40 milionů eur

2. Sacha Boey (30 milionů eur)

O přestupu Vitora Roqueho se vědělo dlouho dopředu, další nejdražší transfer byl ale dotažen až 28. ledna. Bayern si v Galatasarayi vyhlédl 23letého Sachu Boeyho. Turecký klub nechtěl o svou první volbu na post pravého obránce přijít. Německý gigant tak musel za produkt mládežnické akademie Rennes vysázet 30 milionů eur.

Za ně získal rychlého, fyzicky silného obránce, který se vyžívá v osobních soubojích. Boey si ze dvou a půl let v Turecku odnáší ligový titul a cenné zkušenosti z Ligy mistrů i Evropské ligy. Právě v Champions League se na podzim potkal se svým aktuálním zaměstnavatelem. Galatasaray na Bayern narazil v základní skupině a francouzský bek si tak vyzkoušel třeba to, jaké to je bránit Leroye Saného.

Přestupem do Bayernu si Boey zahraje Ligu mistrů i na jaře. S Galatasarayem by hrál Evropskou ligu, konkrétně proti Spartě. Nyní bude tento pravý obránce bojovat už v Mnichově. A to třeba i o nominaci na letní Euro. Francii reprezentoval jen v mládežnických kategoriích, na premiérovou pozvánku do áčka zatím čeká.

Sacha Boey
📅 Datum narození: 13. 9. 2000
🌍 Země: Francie
Post: Pravý obránce
Přestup: Galatasaray → Bayern
💲 Přestupová částka: 30 milionů eur

sipka Podívejte se na pět nejdražších přestupů historie

3. Radu Drăgușin (25 milionů eur)

Bayern chtěl v lednu i stopera. Na radaru mu uvízl 21letý Rumun Radu Drăgușin. Němci ale nepochodili a nakonec brali Erica Diera z Tottenhamu. Drăgușin pak za 25 milionů eur zamířil právě ke Spurs. O celém přestupu se pro rumunský server GSP rozpovídal jeho agent. Jeho klient podle něj v Německu odmítl dvakrát tak vysoký plat.

Přesun do severního Londýna měl být prý pro kariéru tohoto obránce lepším krokem. Ta začala v Rumunsku, velice brzy se ale Drăgușin stěhoval do Itálie. Do svého výběru do 17 let ho přivedl slavný Juventus. V turínském celku se ale nikdy naplno neprosadil a vyrážel tak na hostování. Po zapůjčení do Sampdorie a Salernitany přišlo hostování v Janově s povinným odkupem. A tam se mladý Rumun rozjel.

Janovu pomohl zpět do Serie A, ve které v této sezoně v 19 duelech nechyběl ani minutu. Tento silný obránce, mezi jehož silné stránky patří hra hlavou a souboje jeden na jednoho, je důležitý i pro svůj národní celek. V úspěšné kvalifikaci Rumunska na Euro 2024 naskočil do všech 10 zápasů.

Radu Drăgușin
📅 Datum narození: 3. 2. 2002
🌍 Země: Rumunsko
Post: Střední obránce
Přestup: Janov → Tottenham
💲 Přestupová částka: 25 milionů eur

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vitor Roque zamířil do Barcelony

Fotbalové přestupy online: aktuální i nejdražší přestupy

Podívejte se na přehled těch nejdražších a nejzajímavějších transferů v aktuálním přestupovém okně. ⚽ A mějte tak přehled o dění na...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

David Jurásek ještě v dresu Benficy Lisabon.

Potvrzeno, Jurásek bude o Euro bojovat v Hoffenheimu

Reprezentant David Jurásek mění ani ne půl roku před Eurem dres. Z Benficy Lisabon odchází na hostování s opcí do Hoffenheimu.