Premier League: Chelsea vs. Manchester City živě

Ve šlágru 12. kola Premier League se nám představí Chelsea, která na domácím hřišti přivítá Manchester City. Chelsea se pomalu zvedá a pomalu nabírá formu. To City se vyhouplo do čela tabulky a bude chtít se tam udržet. Jaké jsou prognózy, kurzy a kde sledovat utkání živě, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy – Chelsea
Manchester CityH2HTIP

Raheem Sterling v dresu Chelsea proti Tottenhamu Foto: Profimedia

Chelsea vs. Manchester City: Premier League živě

Premier League v neděli nabídne prestižní utkání mezi Chelsea a Manchesterem City. Chelsea v minulém kole ukončila neporazitelnost Tottenhamu a porazila ho 4:1. To City rozstřílelo Bournemouth 6:1 a dostalo se na čelo tabulky. Souboj mezi Chelsea a Manchesterem City sledujte v neděli 12. 11. od 17:30 na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus za registraci u Merkuru a vsaďte si na Premier League

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Chelsea vs. Manchester City: Hostující City je favoritem, ale jaké jsou kurzy?

Chelsea postupně zlepšuje svoje výkony a práce trenéra Pochettina začíná být vidět. Blues především zvládli londýnská derby, když s Arsenalem remizovali 2:2 a další severolondýnský klub Tottenham porazili v bláznivém utkání 4:1.

City se od prohry s Arsenalem zvedlo a zaznamenalo pět soutěžních výher za sebou, když v lize naposledy vyprášilo Bournemouth 6:1, čímž se i dostalo na první místo.

Bookmakeři favorizují Manchester City v kurzu 1,72. To na domácí Chelsea si lze vsadit v kurzu 4,73. Remíza je ohodnocena kurzem 3,64.

Utkání bude pískat anglický sudí Anthony Taylor. Ten je znám českým fanouškům z utkání Česka proti Albánii (1:1).

Informace před zápasem Chelsea vs. Manchester City
🕡 Kdy: 12. 11. 2023 od 17:30
🌍 Kde: Stamford Bridge, Londýn
🏆 Soutěž: 12. kolo Premier League 2023/24
Rozhodčí: Anthony Taylor
Kurzy Merkuru: 4,73 - 3,64 - 1,72
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Chelsea se zvedá a zvládá těžké zápasy

Blues se pomalu a jistě zvedají a je jen otázkou času, kdy se budou dostavovat výsledky. Důležité pro ně je, že dokáží nezklamat ve velkých zápasech, z kterých mohou čerpat sebevědomí do dalších bojů. Momentální desáté místo sice zní hrozivě, ale do konce sezóny zbývá ještě mnoho zápasů, takže nic není nereálné.

Poslední dva zápasy přinesly postup v Carabao Cupu, když Blackburn porazili 2:0. Klidná výhra před domácími fanoušky. Je to totiž s podivem, ale před domácími fanoušky se Chelsea nedaří. Vyhrála zde v sezóně pouze třikrát, z toho dvakrát šlo o pohár.

O ligovém zápase Tottenhamu s Chelsea se bude ještě dlouho mluvit. Bláznivý zápas totiž přinesl celkem deset gólů. Z toho pět regulérních branek a pět branek, které VAR odvolal. Když k tomu přičteme i dvě červené karty hráčů Tottenhamu, tak se bylo opravdu na co koukat. Utkání přineslo i hattrick Nicolase Jacksona, který poslední dvě branky vstřelil v 94. a 97. minutě zápasu. Chelsea tak vyhrála 4:1 a vzala Tottenhamu jeho neporazitelnost a pomohla ho sesadit z prvního místa, na které dosedl jeho nedělní soupeř Manchester City.

Pochettina stále trápí početná marodka. Nkunku, Fofana, Chilwell, Lavia jsou hráči, kteří by trenérovi Chelsea jistě pomohli k lepším výsledkům, takto se musí obejít bez nich. Blues vstupují do utkání se City jako outsider, a to je role, která jim v letošním ročníku sedí. Můžou jenom překvapit, což se jim jak v utkání s Arsenalem (2:2), tak v utkání s Tottenhamem povedlo.

Posledních 5 zápasů Chelsea
06. 11. 2023 Tottenham - Chelsea 1:4
01. 11. 2023 Chelsea - Blackburn 2:0
28. 10. 2023 Chelsea - Brentford 0:2
21. 10. 2023 Chelsea - Arsenal 2:2
07. 10. 2023 Burnley - Chelsea 1:4

Manchester City je zpátky na vítězné vlně i na prvním místě

Citizens se po prohře s Arsenalem vrátili na vítěznou vlnu a opět dávají hromadu gólů. Pět vítězných zápasů za sebou a průměr 3,4 vstřelené branky na zápas je momentální bilance klubu z modré části Manchesteru. Po posledním zápase proti Bournemouthu, který rozstříleli 6:1, se dokonce vyhoupli na první místo v tabulce. Daří se jim i v Lize mistrů, kde po vítězství 3:0 proti Young Boys mají jistotu osmifinále.

Střelecky se navíc probudil i Erling Haaland, který se nedávno umístil na druhém místě v anketě Zlatý míč. Norský střelec v pěti utkáních vstřelil sedm branek a na jednu nahrál. Do solidní formy se rovněž dostal Jeremy Doku. Belgický křídelník byl nejvíce vidět v utkání proti Bournemouthu, když si při vítězství 6:1 připsal jednu branku a hned čtyři asistence.

V tomto utkání Haaland povážlivě mlčel, avšak probudil se v zápase Ligy mistrů proti Young Boys. Švýcaři od začátku tahali za kratší konec, a když se po faulu na Nunese ve 23. minutě prosadil Haaland z penalty, bylo jasné, že favorita nijak nepotrápí. Foden na konci poločasu přidal další branku a ve druhé půli na konečných 3:0 zvyšoval opět Haaland, který při gólových oslavách dal vzpomenout na legendárního střelce Didiera Drogbu.

Guardiolu tak může těšit forma jeho ofenzivních hráčů. Jak Haaland, tak Doku vypadají v posledních zápasech velice dobře a obrana Chelsea s nimi může mít obrovské problémy. Hlavně rychlý driblink Dokua se velmi špatně brání a z křídelního prostoru dokáže vytvořit mnoho šancí. Nepříjemností je zranění Stonese a nejistý je i start dalšího stopera Akanjiho.

Posledních 5 zápasů Manchesteru City
07. 11. 2023 Manchester City - Young Boys 3:0
04. 11. 2023 Manchester City - Bournemouth 6:1
29. 10. 2023 Manchester United - Manchester City 0:3
25. 10. 2023 Young Boys - Manchester City 1:3
21. 10. 2023 Manchester City - Brighton 2:1
  • Datum, čas a místo zápasu: 12. 11. 2023 od 17:30, Stamford Bridge, Londýn

Vzájemné zápasy mezi Chelsea a Manchesterem City – H2H

Zápasy mezi Chelsea a Manchesterem City nejsou nijak výrazně vyhrocené. V nedávné paměti můžeme nalézt i vzájemné finále Ligy mistrů, v kterém nečekaně triumfovala Chelsea. Co se týče vzájemných zápasů v Premier League, tak Chelsea má stále o pár vítězství lepší bilanci.

  • Vzájemná bilance: 175 zápasů; 71x vyhrála Chelsea; 64x vyhrál Manchester City; 40x remíza.
  • Průměr branek na zápas v letošním ročníku: Chelsea 1,67, Manchester City 2,25.
  • Chelsea neporazila City od vítězného finále Ligy mistrů, navíc mu nedokázala vstřelit ani jednu branku.
Posledních 10 vzájemných zápasů mezi Chelsea a Manchesterem City
21. 05. 2023 Premier League Manchester City - Chelsea 1:0
08. 01. 2023 FA Cup Manchester City - Chelsea 4:0
05. 01. 2023 Premier League Chelsea - Manchester City 0:1
09. 11. 2022 Carabao Cup Manchester City - Chelsea 2:0
15. 01. 2022 Premier League
Manchester City - Chelsea 1:0
25. 09. 2021 Premier League Chelsea - Manchester City 0:1
29. 05. 2021 Liga mistrů (finále) Manchester City - Chelsea
0:1
08. 05. 2021 Premier League
Manchester City - Chelsea
1:2
17. 04. 2021 FA Cup Chelsea - Manchester City
1:0
03. 01. 2021 Premier League Chelsea - Manchester City 1:3

TIP na utkání Premier League Chelsea vs. Manchester City

Chelsea nejdou domácí zápasy a nyní na Stamford Bridge přijede největší favorit Premier League, Manchester City. Proti silným týmům se jí však překvapivě daří. Proti Liverpoolu, Arsenalu a Tottenhamu neprohrála.

City je na dobré vlně a dává mnoho branek. City se bude chtít držet prvního místa a začít si dělat potřebný náskok. To bude chtít potvrdit i v utkání proti Chelsea.

Vzhledem k formě je City favoritem, k tomu směřuje i náš tip.

TIP: Hosté dají gól v obou poločasech sipka Vsadit u Merkuru

Tip na utkání Chelsea vs. Manchester City - Merkur

Kde živě sledovat utkání Chelsea FC vs. Manchester City? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Na zápas Chelsea s Manchesterem City se lze podívat na stanici CANAL+ Sport, která se nachází v nabídce O2 TV. České sázkové kanceláře bohužel nevlastní jakákoliv práva na vysílání Premier League. Na zápasy nejvyšší anglické ligy si však můžete vsadit například u Merkuru.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Využij vstupní bonus až do výše 10 000 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 100% bonus k prvnímu vkladu až do výše 10 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Haaland a Saliba

Fotbalová Premier League: kurzy na vítěze, umístění, střelci

Už v pátek se rozběhne nová sezona anglické Premier League. Titul obhajuje Manchester City, který je i hlavním favoritem.

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Sázková kancelář MerkurXtip

Recenze sázkové kanceláře MerkurXtip: registrace, bonusy a kurzy

Přečtěte si recenzi sázkové kanceláře MerkurXtip. ☀️ V článku se dozvíte, co tato sázkovka nabízí. Včetně toho, jaké ❓ u ní najdete bonusy.