Sledujte premiéru Messiho v USA: Inter Miami vs. Cruz Azul živě

Éra Lionela Messiho v americkém fotbale oficiálně začíná. První zápas odehraje sedminásobný vítěz Zlatého míče v noci z pátku na sobotu. V rámci nově vzniklé soutěže Leagues Cup se jeho Inter Miami utká s mexickým týmem Cruz Azul.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Messi při představení v Interu Miami Foto: Profimedia

Leagues Cup: Inter Miami vs. Cruz Azul v sobotu ráno živě

Messi byl v týdnu oficiálně představen jako nová posila amerického týmu Inter Miami. K prvnímu utkání by měl nastoupit v noci z pátku na sobotu v rámci nově vzniklého severoamerického poháru proti mexickému Cruz Azul. Sledujte debut Messiho v USA v sobotu od 02:00 živě a zdarma na Betanu.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Inter Miami je favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Messiho debut v růžovém dresu Inter Miami bude zároveň zahajovacím i pro celou nově vzniklou soutěž Leagues Cup. Ta vznikla jako severoamerická klubová obdoba mistrovství světa, během pár týdnů se v ní každoročně utkají všechny týmy z USA, Kanady a Mexika.

Ty jsou rozděleny do patnácti skupin po třech. Z každé skupiny dva nejlepší týmy postoupí do šestnáctifinále, kde je doplní dvě mužstva, která jsou nasazena rovnou do play-off. Těmi jsou vítěz MLS Cupu LAFC a nejlepší mexický tým posledního roku Pachuca.

Zajímavostí je, že i ve skupinách se po vzoru jiných amerických sportů nehraje na remízy. V případě nerozhodného výsledku po 90 minutách si oba týmy připíší do tabulky po bodu, následují pak penalty, které rozhodnou o držiteli druhého bodu.

Inaugurační utkání proti sobě svede dva momentálně trápící se týmy. Inter ale pochopitelně dostal velice zajímavou injekci v podobě příchodu Messiho a dalších hvězd. I proto je tým z Miami favoritem. Na jeho vítězství si lze u Betana vsadit v kurzu 2,22. Na mexický Cruz Azul je vypsán kurz 3,30, na remízu v normální hrací době 3,65.

Klíčové informace o Inter Miami - Cruz Azul
Kdy: 22. 07. 2023 od 02:00
Kde: DRV PNK Stadium, Fort Lauderdale
Fáze: Leagues Cup, 1. zápas skupiny
Kurzy Betana: 2,22 - 3,65 - 3,30
Přímý přenos: Betano

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Inter Miami potvrdil Messiho i další legendy

Lionel Messi si vybral pořádně těžký oříšek, přichází totiž do nejhoršího týmu celé MLS. Inter Miami získal za 22 ligových kol pouze 18 bodů a krčí se na samotném dně Východní konference. Už 11 zápasů v řadě navíc v lize nevyhrál! S příchodem jednoho z nejlepších fotbalistů historie je ale vše předchozí zapomenuto a začíná nová éra klubu, který vznikl teprve před pěti lety.

Messi na to navíc na Floridě nebude sám. Už potvrzeny byly příchody dalších legend Barcelony, Španělska a vlastně i celého světového fotbalu. Sergio Busquets už v týdnu s týmem trénoval a stejně jako Messi by měl být připraven nastoupit minimálně na část zápasu. Jordi Alba by pro sobotní duel ještě neměl být připraven, i on už je však oficiálně hráčem Interu. Obě hvězdy ještě i v nedávno skončené sezoně v La Lize vykazovaly vysokou výkonnost a budou velkým přínosem.

Trošku jiný případ je Andrés Iniesta, jehož oznámení by mělo být rovněž na spadnutí. Tomu je již 39 let a poslední roky působil v japonském Kobe. Letos ale odehrál jen desítky minut ve čtyřech zápasech, o jeho fyzické připravenosti tak panují určité pochybnosti. Messi do Miami láká i další bývalé spoluhráče, spekuluje se o stoperu Ramosovi či útočníkovi Suárezovi. Bude zajímavé sledovat, jestli bude mít Messi podobný efekt jako například Cristiano Ronaldo v Al Nassru v Saúdské Arábii, kam ho do tamní ligy brzy následovaly řady velkých jmen.

Tým Davida Beckhama trénuje zkušený Argentinec Tata Martino. Ten v současnosti nemůže počítat se službami zraněných kapitána Gregoreho, Moty a Negriho. Po účinkování na Gold Cupu se naopak vrátil stoper Miller či krajní obránce Yedlin.

Posily Interu Miami
Jméno Věk Úspěchy
Lionel Messi 36 MS, OH, Copa América, MS U20, 10x La Liga, 2x Ligue 1, 4x Liga mistrů, 7x Zlatý míč
Sergio Busquets 35 MS, ME, 9x La Liga, 3x Liga mistrů
Jordi Alba 34 ME, 6x La Liga, Liga mistrů

sipka Přečtěte si vše důležité o Messiho novém týmu Inter Miami

Cruz Azul do nové sezony nevstoupil dobře

Také Cruz Azul je ve své domácí soutěži aktuálně na úplně posledním místě. Nutno ale poznamenat, že mexická Apertura má za sebou jen tři kola, tradiční tým v nich ale nezískal ještě ani bod.

Na jaře v Clausuře Cruz Azul skončil na osmé pozici a zajistil si tak místenku do play-off. V něm ale na úspěch nedosáhl, vypadl hned v osmifinále s Atlasem po prohře 0:1. Klub z hlavního města Mexika má přitom pravidelně mnohem vyšší ambice, vždyť mezi lety 2018 a 2021 hned třikrát celou ligu ovládl.

V poslední době se ale pohybuje spíše ve středu tabulky, osmé místo z jara bylo už čtvrté totožné umístění v řadě. Začátek podzimu zatím nenasvědčuje nějakému výraznému zlepšení, spíše naopak, sezona je ale v samotném úvodu.

Mezi největší hvězdy týmu patří záložníci Rodríguez a Lira, obránci Escobar a Salcedo či křídelník Antuna. Rodríguez a Antuna před pár dny pomohli Mexiku k vítězství v Gold Cupu, už se ale stihli připojit zpět k mužstvu a měli by být pro utkání připraveni.

  • Datum, čas a místo zápasu: 22. 7. 2023 ve 02:00, Florida

Messi sice více než měsíc nehrál soutěžní zápas, na úvod nového angažmá ale dostal poměrně schůdného protivníka. Cruz Azul se trápí a argentinský šikula by tak neměl mít velký problém s adaptací. Betano na sázku na to, že Messi skóruje a Inter Miami zvítězí, navýšilo kurz na 3,75.

TIP: Messi dá gól a Inter vyhraje sipka Získat bonus za registraci u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Inter Miami vs. Cruz Azul? K dispozici live stream

Premiéru Lionela Messiho v Interu Miami můžete zdarma sledovat v livestreamu Betana. To kromě přímého přenosu nabízí možnost si na utkání i vsadit, a to před jeho začátkem i v průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lionel Messi v dresu Interu Miami

Inter Miami: představení klubu a program i výsledky zápasů

Inter Miami přitahuje pozornost celého světa. Právě do tohoto klubu totiž přišel Lionel Messi. Přečtěte si více o novém působišti...