Fortuna liga: Baník Ostrava vs. Viktoria Plzeň v live streamu

Baník Ostrava přivítá Viktorii Plzeň v dohrávce 17. kola Fortuna ligy. Baník má po prohře s Budějovicemi rozhodně co napravovat, stejně tak Plzeň, která ztratila s Boleslaví. Jak jsou na tom oba týmy, jaké jsou kurzy, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy
BaníkPlzeňH2HTip

Hráči Ewerton a Tanko se radují z branky v dresu Baníku Ostrava Foto: Profimedia

Fortuna liga, 17. kolo: Baník Ostrava vs. Viktoria Plzeň živě v online live streamu

Baník přivítá dalšího těžkého soupeře, Viktorii Plzeň. Oba týmy budou chtít vyhrát a dostat se zpět na vítěznou vlnu. Jak souboj o umístění v pohárové šestce dopadne, sledujte dnes od 18:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Slavia vs. Plzeň živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hostující Plzeň je mírný favorit, jaké jsou kurzy?

Úvod jara jako z hororu, tak by se dal popsat Baník v Českých Budějovicích, kde proti poslednímu týmu tabulky schytal nářez 0:3. Tým trenéra Hapala tak musí zabrat, pokud chce bojovat o poháry.

Ani Plzeň nezačala ideálně, když v úvodním utkání jara pouze remizovala s Mladou Boleslaví. Výhra by jí pomohla odskočit od Slovácka a dál pronásledovat pražská S.

Podle sázkových kanceláří je mírným favoritem Viktoria Plzeň v kurzu 2,32. Na domácí Baník si lze vsadit v kurzu 3,05. Na remízu je kurz 3,60.

Rozhodčím pro utkání v Ostravě bude Jan Všetečka. Ten má průměr 3,7 rozdaných žlutých karet na zápas.

Informace před zápasem Baník vs. Plzeň
📅 Kdy: 13. 2. 2023 od 18:00
🌍 Kde: Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích, Ostrava
🏆 Soutěž: Dohrávka 17. kola Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Jan Všetečka
Kurzy Fortuny: 3,05 – 3,60 – 2,32
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Baník schytal debakl v Budějovicích, otřásá se pozice Hapala?

Baník Ostrava ukončil podzim nelichotivou bilancí, když prohrál pět ze sedmi zápasů. Židle pod trenérem Hapalem se zlověstně zakomíhala. Zimní přípravu měl však Baník solidní a všechno se zdálo na nejlepší cestě, když progres chtěl slezský tým ukázat hned v úvodu jara. Baník přijel do Českých Budějovic a podle všech prognóz pro snadné tři body.

Ale opak se ukázal pravdou. Baník sice začal aktivně, ale otěže utkání pomalu přebírali Jihočeši. Hlavně Musa Alli a Zdeněk Ondráček dělali ostravské obraně nemalé problémy.

Na první branku se čekalo až do druhé půle, když po rohu skóroval Šigut. O pět minut později navyšoval po akci Alliho Králik a s Baníkem to vypadalo zle. Skvělý Alli si pak sám připsal branku po individuální akci. Baníku přinesl oživení Ewerton, ale to kromě jedné šance nic nepřineslo. Baník poté přežil další šance a byl rád, že konečný stav je jen 0:3, protože mohl prohrát mnohem větším rozdílem.

Hapal se svým týmem navázali na bídný podzim a prohra v Budějovicích opět dala Hapalovu pozici na přetřes. Pokud by Baník zklamal v domácím utkání s Plzní, tak je možné, že tuto situaci už neustojí. Hapal bude navíc stále postrádat Tanka, který se nechal vyloučit v posledním podzimním utkání se Slávií (2:3).

Sestava Baníku v posledním zápase proti Českým Budějovicím
Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo – Rigo, Boula, Buchta, Kubala, Šehić – Klíma
Kdo šel do hry z lavičky: Ewerton, Šín, Adediran, Blažek, Rusnák

Plzeň se navzdory remíze odpoutala na třetím místě od Slovácka

Viktoriáni měli závěr ligy solidní. Od prohry se Slováckem, v kterém padli vysoko 1:4 se zvedli a sbírali body. Dařilo se jim i v poháru i v Evropské konferenční lize, kde neztratili ani bod. V Plzni navíc měli kvalitní přípravu, takže se očekávalo, jak si poradí s nebezpečnou Mladou Boleslaví, kterou na konci podzimu porazili 3:1.

Středočeši do utkání vlétli po hlavě a Plzeň zatlačila před vlastní vápno. Viktoriáni se probrali zhruba po dvaceti minutách. I přes šance hostí, byl stav nerozhodný a velkou zásluhu na tom měl především nový brankář Plzně Jedlička. Ten pochytal několik šancí i v druhé půli.

V 63. minutě se Plzeň radovala. Tomáš Chorý propasíroval pomocí teče balón za záda brankáře Trmala. Když se zápas blížil ke konci Yusuf nakopl balón za obranu, kterým poslal Vaníčka do úniku. Brankář Jedlička ho fauloval a Boleslav dostala možnost penalty. Tu s přehledem proměnil Ladra. Utkání tak skončilo 1:1.

Západočeši tak ztratili s Mladou Boleslaví, vzhledem ke ztrátě Slovácka se viktoriáni utrhli o bod od konkurenta. Proti Baníku můžou náskok ještě navýšit. Trenér Koubek postrádá ze svého týmu pouze dlouhodobě zraněné Havla a Durosinmiho.

Sestava Plzně v posledním zápase proti Ballkani
Jedlička – Hejda, Hranáč, Dweh – Cadu, Valenta, Kalvach, Kopic, Šulc – Vydra, Chorý
Kdo šel do hry z lavičky: Červ, Traore, Kliment
  • Datum, čas a místo: 13. 2. v 18:00, Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích, Ostrava

Vzájemné zápasy mezi Baníkem a Plzní – H2H

Utkání mezi Baníkem a Plzní postrádají řevnivost, která v Ostravě panuje vůči pražským S. Přesto se historicky jedná o zajímavá utkání. V těch má lepší bilanci Viktoria Plzeň.

  • Celkově spolu odehrály oba týmy 54 zápasů.
  • Bilance zápasů Baník vs. Plzeň je 15 - 13 - 26.
  • Baník má průměr 1,42 branky na zápas.
  • Plzeň má průměr 2,42 branky na zápas.
  • Průměr branek v posledních 10 vzájemných utkáních je 2,7 branky na zápas.
Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Baníkem a Plzní
06. 08. 2023 Česká liga Plzeň – Baník 3:1
16. 04. 2023 Česká liga Baník - Plzeň 2:1
22. 10. 2022 Česká liga Plzeň - Baník 3:1
15. 05. 2022 Česká liga Plzeň - Baník 1:0
17. 04. 2022 Česká liga Plzeň - Baník 2:1

Tip na výsledek zápasu Baník Ostrava vs. Viktoria Plzeň v 17. kole Fortuna ligy

Souboj o první šestku, tak by se dal nazvat souboj Baník s Plzní. Oba týmy se prezentují značně nevyrovnaným fotbalem. Baník touží po domácí výhře, při které by se mohl odrazit k lepším výsledkům.

Proti ní stojí Plzeň, která se prezentuje přece jen o něco lépe a působí v mnohem větší pohodě. K tomu se upírá i náš tip.

TIP: Plzeň vyhraje s čistým kontem sipka Vsadit u Fortuny

Tip na výsledek utkání Baník vs. Plzeň - Fortuna

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Baník Ostrava vs. Viktoria Plzeň v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Baníku Ostrava s Viktorií Plzeň si můžete pustit nejen v televizi, ale i na internetu. Utkání vysílá již tradičně O2 TV Sport. Zcela zdarma můžete utkání sledovat ve streamu sázkové kanceláře Fortuna.

Na preview Baníku před zápasem s Plzní se podívejte níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.