Fortuna liga živě: Baník Ostrava vs. Slovácko

Mezi nejzajímavější zápasy nadstavby 5. kola Fortuna ligy bude patřit jednoznačně ten v Ostravě, neboť Baník čeká bitva se Slováckem o pohárové pozice pro příští sezonu. Utkání je na programu v neděli 26. května od 16:00 na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
Baník OstravaSlováckoTip

Karel Pojezný v souboji s Danielem Holzerem Foto: ČTK / Glück Dalibor

Nadstavba Fortuna ligy, 5. kolo: Baník Ostrava vs. Slovácko živě v online livestreamu

Baník je krůček od pohárového umístění. V cestě mu však stojí Slovácko, jež může eventuálním vítězstvím v posledním kole Ostravu přeskočit a ukořistit pátou pozici pro sebe.

Obě mužstva se v současné chvíli trápí. Domácí nevyhráli už sedm duelů v řadě, hosté zase vytěžili z deseti zápasů pouze šest bodů. Závěrečné kolo nadstavby začíná v neděli 26. května v 16:00 a vy ho můžete sledovat na Fortuna TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte Baník Ostrava vs. Slovácko živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Baník přivítá Slovácko, jaké jsou kurzy?

Bookmakeři sázkových kanceláří mírně favorizují Baník, na jehož případnou výhru vypsali kurz 1,70. Naopak tříbodový úspěch Slovácka se neočekává, proto nepřekvapí, že výhru hostujícího týmu najdeme v kurzu 4,60. Ostravě k udržení aktuálně pátého místa stačí i remíza. Pokud sázející věří v nerozhodný stav, je pro ně připraven kurz 4,30.

  • Kompletní kurzovou nabídku si můžete prohlédnout ZDE

V roli hlavního sudího se představí Jan Machálek. 37letý arbitr zasáhl do 17 utkání Fortuna ligy a rozdal celkem 51 žlutých karet a 3 červené.

Informace před zápasem Baník Ostrava vs. Slovácko
📅 Kdy: 26. 05. 2024 od 16:00
🌍 Kde: Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích, Ostrava
🏆 Soutěž: 5. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Jan Machálek
Kurzy Fortuny: 1,70 - 4,30 - 4,60
📺 Živý přenos: Fortuna TV, O2 TV Fotbal

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Baník se nachází blízko pohárové Evropy

Šlágr Baníku se Slováckem může ještě pořádně zamíchat s nynějším pořadím v tabulce. Domácí tým okupuje páté místo, k jeho udržení mu navíc stačí získat z posledního zápasu bod. Pokud by ovšem Ostrava nad soupeřem vyhrála a Mladá Boleslav zároveň prohrála či pouze remizovala se Slávií, svěřenci Pavla Hapala skončí dokonce čtvrtí.

Ostravě se v letošním ročníku doma nezvykle nedaří. Z dosavadních šestnácti duelů zvítězili Slezané v pěti, stejný počet střetnutí skončil remízou a hned v šesti případech utržili porážku. Baník slavil poslední vítězství ve Fortuna lize 7. dubna na půdě Jablonce.

Z jednotlivých hráčů vyčnívá především brazilský záložník Ewerton. 27letý záložník odehrál povedenou sezonu a prozatím si na své konto připsal dvanáct branek a pět asistencí. Za spoluhráčem nezaostává ani David Buchta, autor sedmi gólů a šesti finálních přihrávek.

Domácí fotbalisté mají svému nedělnímu soupeři co oplácet. Na konci listopadu totiž Slovácko vyhrálo nad Ostravou 2:0. O čtyři měsíce dříve se týmy rozešly smírně po bezbrankové remíze.

Do ligové derniéry by Baník měl jít v kompletním složení.

Poslední zápasy Baníku Ostrava
Datum Soutěž Zápas Výsledek
26. 05. 2024 5. kolo nadstavby Baník vs. Slovácko sledujte živě ZDE
18. 05. 2024 4. kolo nadstavby Plzeň vs. Baník 1:1
14. 05. 2024 3. kolo nadstavby Sparta vs. Baník 2:1
11. 05. 2024 2. kolo nadstavby Baník - M. Boleslav 0:1
04. 05. 2024 1. kolo nadstavby Slavia - Baník 5:0
28. 04. 2024 30. kolo Fortuna ligy Baník - Liberec 2:2

Slovácko skončí na páté pozici jen v případě vítězství

Hosté mají pro neděli jasný úkol – zvítězit. Jen pokud Slovácko získá všechny tři body, obsadí konečnou pátou příčku. Svěřenci Martina Svědíka se ale s výjimkou dobrého výkonu v Mladé Boleslavi herně trápí, což potvrzuje šest porážek z uplynulých deseti měření sil. Nutno dodat, že se z větší části jednalo o souboje s prvními třemi týmy.

Mnozí fanoušci si před začátkem fotbalového roku asi přáli ještě lepší umístění, klub z Moravy ovšem doplatil na slabé jaro. Aktuálně šesté mužstvo taktéž spoléhalo v podzimní části na střelecký apetit Marka Havlíka (10 branek). 28letý záložník však ve druhé fázi sezony svůj gólový účet rozšířil pouze o dva přesné zásahy.

Aby toho nebylo málo, příznivce Slovácka posléze zasáhla nemilá novinka. V půlce dubna se rozhodl na vlastní žádost ukončit šestiletou štaci u týmu hlavní trenér Svědík.

Na rozdíl od Baníku nejsou hosté bez absencí. Do 5. kola nadstavby určitě nezasáhnou zranění Břečka, Daníček, Doski a Kadlec. Trest za žluté karty zase nemine Kohúta.

Slovácko porazilo Ostravu na jejím stadionu naposled v říjnu 2021.

Vsaď si na fotbalovou Fortuna ligu u sázkové kanceláře Fortuna s bonusem 6 000 Kč

Tip na výsledek zápasu Baník Ostrava vs. Slovácko v 5. kole nadstavby Fortuna ligy 2023/24

Poslední tři vzájemná utkání naznačují, že by poslední ligový duel mohl být na branky dietní. Ostrava bude vycházet hlavně z defenzivy a nikam se zbytečně nepohrne. Proto jsme v redakci vybrali následující tip.

TIP: V zápase padne méně než 2,5 gólů sipka Vsadit u Fortuny

tip

Kde sledovat 5. kolo nadstavby Fortuna ligy živě: fotbalové utkání Baník Ostrava vs. Slovácko v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Souboj mezi Baníkem Ostrava a Slováckem o pohárovou Evropu můžete sledovat v bezplatném online live streamu u sázkové kanceláře Fortuna. Po registraci si lze vychutnat různé sportovní přenosy zcela zdarma, herní účet vám kromě toho umožní si na libovolný zápas vsadit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Poslední EURO vyhrála Itálie

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024: program, výsledky, skupiny

Na mistrovství Evropy bude v roce 2024 poprvé v historii 24 týmů a mezi nimi i Česko. ⚽️ Hrát se bude od června do července v Německu.