Fortuna národní liga živě: Zbrojovka Brno vs. Opava

Souboj dvou aktuálně trápících se celků přinese 25. kolo Fortuna národní ligy. Desátá Zbrojovka Brno hostí o dvě příčky hůře postavenou Opavu. Domácí mají se soupeřem nevyřízené účty, jelikož v zářijovém zápase s ním prohráli těsně 1:2.

Živý přenosKurzy
Zbrojovka Brno OpavaTip

Přípravný zápas Zbrojovka Brno vs. Sigma B Foto: FILIP FOJTÍK / MFDNES + LN / Profimedia

Fortuna národní liga, 25. kolo: Zbrojovka Brno vs. Opava živě v online live streamu

Soupeře dělí v tabulce jediný bod. Brno nepodává v posledních týdnech optimální výkony a desátá příčka určitě není to, co si mužstvo na startu sezony předsevzalo. Obdobná situace panuje u Opavy, která má náskok na sestupové pozice pouze šest bodů.

V prvním vzájemném zápase uspěli v září hosté, kteří si připsali těsnou výhru 2:1. Vrátí Zbrojovka soupeři porážku? Utkání můžete sledovat v sobotu od 18:00 na Fortuna TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte zápas Zbrojovka Brno vs. Opava

Sleduj průběh zápasu ZDE

Brno hostí Opavu, jaké jsou kurzy?

Ačkoliv jde Zbrojovka do zápasu jako papírový favorit, bookmakeři zohlednili její špatné výkony z poslední doby. Na vítězství domácího týmu z tohoto důvodu vypsali poměrně vysoký kurz 1,75. Opava určitě není bez šance a pokud sázející věří ve výhru hostujícího mužstva, je pro ně připraven kurz 4,20. U nerozhodného stavu potom nalezneme kurz 3,60.

Utkání bude řídit rozhodčí Stanislav Volek.

Informace před zápasem Zbrojovka Brno vs. Opava
📅 Kdy: 27. 04. 2024 od 18:00
🌍 Kde: ADAX INVEST Aréna, Brno
🏆 Soutěž: 25. kolo Fortuna národní ligy 2023/24
Rozhodčí: Stanislav Volek
Kurzy Fortuny: 1,75 - 3,60 - 4,20
📺 Přímý přenos: Fortuna TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Brno se na jaře trápí, z osmi zápasů vyhrálo jediný

Brno bylo před začátkem sezony jasným adaptem na postup do nejvyšší české ligy. Favoritovi však letošní ročník nevyšel dle představ a současná desátá pozice budí mezi fanoušky značné rozpaky. Domácí tým sice získal o zimní přestávce několik zajímavých hráčů, ti se ale zatím v druhé části sezony neosvědčili.

Zbrojovku navíc čeká ve 25. kole Fortuna národní ligy nepříjemný soupeř. Do Brna přijede dvanáctá Opava, která v letošním ročníku soupeře již dvakrát porazila. Nejprve se jí to podařilo v MOL Cupu, kde zvítězila těsně 3:2. Druhý souboj se konal o tři dny později v rámci ligy. Ani tentokrát svěřenci tehdejšího kouče Luďka Klusáčka neuspěli a venku podlehli Slezanům 1:2.

Největši slabinou Zbrojovky jsou v právě probíhající sezoně domácí zápasy. Z celkových dvanácti duelů získal tým pouze čtrnáct bodů a v této disciplíně patří mezi vůbec nejhorší mužstva ligy (hůře na tom je jenom Kroměříž).

Týmu neprospívá ani skutečnost, že nejlepší střelec Jakub Řezníček zatím vyšel po pauze vždy gólově naprázdno. Bývalý hráč Plzně se stále dělí v tabulce střelců o první místo s Davidem Hufem z Chrudimi, v jarní části jej však zastínil spoluhráč Roman Potočný, jenž se prosadil už pětkrát.

Posledních pět vzájemných zápasů Zbrojovky Brno a Opavy
Datum Soutěž Zápas Výsledek
30. 09. 2023 Fortuna národní liga Opava vs. Zbrojovka Brno 2:1
27. 09. 2023 MOL Cup Opava vs. Zbrojovka Brno 3:2
04. 12. 2021 Fortuna národní liga Opava vs. Zbrojovka Brno 0:2
01. 08. 2021 Fortuna národní liga Zbrojovka Brno vs. Opava 2:1
23. 05. 2021 Fortuna národní liga Zbrojovka Brno vs. Opava 4:1

Opava naposled remizovala s Vlašimí, záchrana ještě není jistá

Hosté jsou na tom v druhé půlce sezony velmi podobně jako jejich sobotní soupeř. Opava porazila pouze Spartu B (3:2) a Příbram (1:0), kromě toho nastřádala tři remízy a tři porážky. Slezané si svou nepříznivou sérii alespoň do jisté míry vynahradili v MOL Cup, ve kterém postoupili nečekaně až do semifinále. Tam jim stopku vystavila Sparta Praha.

Svěřenci Miloslava Brožka remizovali v minulém kole s Vlašimí. Hosté šli v 17. minutě do vedení po brance Vachouška, Opava však ještě do konce prvního poločasu vývoj utkání otočila ve svůj prospěch, když se krátce po sobě trefili Ondrášek s Málkem. Šanci na dobrý výsledek vzal Slezanům v 63. minutě hostující Breda, jenž uzavřel skóre na konečných 2:2.

Opava v letošním ročníku doplácí zejména na neproduktivní útok. Ve 24 kolech totiž vstřelila jen 26 gólů a po Kroměříži s Příbramí je nejméně skórujícím týmem 2. ligy. Na druhou stranu Slezané vyrovnávají nelichotivou statistiku dobře fungující defenzivou, která inkasovala 29 branek, což je zase řadí mezi pět nejlepších mužstev.

Hosté potřebují ve zbývající části soutěže nutně bodovat. Aktuálně dvanáctá příčka a šestibodový náskok na sestupové příčky neznamenají automaticky jistou záchranu a opavští hráči si toho jsou určitě dobře vědomi.

  • Datum, čas a místo zápasu: 27. 04. 2024 od 18:00, ADAX INVEST Aréna (Brno)

Tip na výsledek zápasu Zbrojovka Brno vs. Opava ve 25. kole Fortuna národní ligy

V obou vzájemných zápasech viděli diváci pokaždé minimálně tři branky. Nebylo by proto překvapením, kdyby se s góly nešetřilo ani ve třetím duelu. Vybíráme následující tip.

TIP: V zápase padnou minimálně tři góly sipka Vsadit u Fortuny

tip.png

Kde sledovat 25. kolo Fortuna národní ligy živě: fotbalové utkání Zbrojovka Brno vs. Opava v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Střetnutí 25. kola Fortuna národní ligy mezi Zbrojovkou Brno a Opavou lze sledovat na platformě sporttotal.cz. Bezplatný online live stream vám poskytne sázková kancelář Fortuna, u níž si po registraci můžete na zápas i vsadit.

Jak hodnotil poslední utkání s Vyškovem (1:1) slovenský záložník Brna Peter Štepanovský?

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Také v nadstavbě se jistě dočkáme emotivního derby

Nadstavba Fortuna ligy 2023/2024: program zápasů a tabulka

Fortuna liga v sezoně 2023/24 vyvrcholí nadstavbou. 🏅 Přečtěte si, v jakém formátu bude nadstavba probíhat ❓ a jaký je její program.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.