Nadstavba Fortuna ligy: Sparta Praha vs. Bohemians v livestreamu

Za určitých okolností může být v sobotu hotovo. Spartě k jistotě titulu zbývá uhrát čtyři body ze tří zápasů. Radovat se ale také bude, pokud v aktuálním kole získá více bodů než Slavia. Letenští svou část úkolu budou plnit proti Bohemians, kteří po dlouhých letech hrají o poháry. Přečtěte si předzápasové novinky a zjistěte, kde vše sledovat živě a zdarma.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Fotbalisté Sparty se v derby radují z gólu Lukáše Haraslína Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy: Sparta Praha vs. Bohemians Praha 1905 živě v online livestreamu

Osmkrát v řadě museli sparťanští fanoušci sledovat, jak mistrovský pohár přebírá někdo jiný než jejich hráči. Nyní se to může otočit. Letenští mají tři kola před koncem ligy pětibodový náskok na druhou Slavii. V sobotu od 15:00 se pak sparťané střetnou doma s Bohemians. I Klokani ale mají o co hrát. Po 36 letech se mohou probojovat do evropských pohárů. Sledujte duel těchto dvou tradičních klubů na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Sparta vs. Bohemians živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta je proti Bohemians velkým favoritem, jaké jsou kurzy?

Bookmakeři vidí sobotní zápas na Letné poměrně jednoznačně. Na výhru domácí Sparty vypsali kurz 1,24. Bohemians pasují do role outsidera v kurzu 13,50. Remíze pak přisoudili kurz 6,45.

Rozhodčím duelu bude Ladislav Szikszay. Ten si toto střetnutí zopakuje, utkání obou klubů totiž pískal už v únoru. Letenští tehdy v Ďolíčku triumfovali 6:2. V poločase přitom vedli jen 1:0.

Informace před zápasem Sparta vs. Bohemians
📅 Kdy: 20. 5. 2023 od 15:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 3. kolo nadstavby Fortuna ligy
⚽ Rozhodčí: Ladislav Szikszay
✅ Kurzy Fortuny: 1,24 – 6,45 – 13,50
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Sparta vyhrála klíčové derby a pojistila si nejlepšího střelce

Byl to zápas sezony. Před 307. derby byly karty jasně rozdané. Spartě stačila i remíza, Slavia s dvoubodovou ztrátou potřebovala vyhrát. Po dramatickém průběhu, který vyvrcholil penaltou v nastavení, se nakonec radovali Letenští. Vítězství 3:2 jim tři kola před koncem přihrálo na prvním místě pětibodový náskok.

Nadále pak platí, že Jan Kuchta je proti svému bývalému klubu bez gólu. Fotbalista, který dosud na Letné jen hostoval, by ale měl mít šanci to v příští sezoně změnit. Pražská Sparta totiž po derby oznámila trvalý přestup svého nejlepšího ligového střelce. Hráčům to po derby přímo v kabině sdělil sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Ten byl jako hráč zvyklý na jiný fotbal, než kterým se Sparta proti Slavii prezentovala. Tým kouče Briana Priskeho vsadil na brejky a standardní situace. Po čekání, jestli Letenští napočtvrté v této sezoně proti Sešívaným něco změní, se tak stalo. A Sparta byla úspěšná. Poprvé v aktuálním ročníku Slavii porazila v pro ni klíčovém momentu.

Důležitý okamžik prožil i Ondřej Čelůstka, který se po dlouhém zranění podíval v derby alespoň na lavičku. Mimo hru každopádně zůstávají Jakub Pešek s Tomášem Čvančarou. Duel se Slavií vynechal i David Pavelka. Už před několika zápasy pak byl z A-týmu vyřazen Jakub Jankto.

Sparta získá titul, pokud:
  • v sobotu uhraje s Bohemians více bodů než Slavia s Plzní
  • nebo ve zbývajících třech kolech uhraje alespoň čtyři body

Bohemians se chtějí po 36 letech vrátit do evropských pohárů

Sparťanští fanoušci možná budou muset trochu zavzpomínat, kdo všechno za Letenské hrál při jejich posledním titulu v roce 2014. Kdyby příznivci Bohemians chtěli zkusit vyjmenovat hráče, kteří za Klokany kopali, když naposledy hráli evropské poháry, tak by to měli ještě složitější. Na rok 1987 by to už opravdu chtělo pamětníky.

Nyní může Bohemians do Evropy vrátit trenér Jaroslav Veselý. Ten výrazně změnil tvář mužstva, které bylo považováno hlavně za soubojový tým. Bohemians začali kromě energie a zápalu bavit fanoušky i svým stylem fotbalu. A odchody Romana Květa do Plzně a Petra Hronka do Slavie ukázaly, že hráči z Ďolíčku se líbí i české špičce.

Klokani překvapivě prošli až do skupiny o titul, v ní se ale zatím střelecky trápí. Po debaklu 0:6 na hřišti Slavie následovala domácí bezbranková remíza se Slováckem. Právě s moravským klubem Bohemians válčí o místo v Evropě. K dispozici je ještě čtvrtá příčka v tabulce, která znamená předkolo Konferenční ligy.

Vršovický mančaft zatím čtvrtý flek drží s náskokem jednoho bodu. V sobotu tak rozhodně má o co hrát. Určitě u toho nebude Václav Drchal, který v Bohemians hostuje ze Sparty. Dlouhodobě jsou mimo hru Ondřej Petrák a Jan Shejbal. Po zranění se zotavuje Aleš Čermák a poslední duel pak nedochytal Martin Jedlička.

  • Datum, čas a místo zápasu: 20. 5. v 15:00, epet ARENA (Praha)

V sobotu sázíme na to, že Sparta vyhraje oba poločasy. Letenským po vyhraném derby opět narostlo sebevědomí a sparťané by se měli snažit to prodat. V jejich silách určitě je obě dějství zvládnout vítězně. Bohemians se navíc v nadstavbě zatím příliš nedaří.

TIP: Sparta vyhraje oba poločasy

Vsaďte si u Fortuny

Kde sledovat nadstavbu Fortuna ligy živě: fotbal Sparta vs. Bohemians v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání mezi Spartou a Bohemians můžete sledovat jak v televizi, tak na internetu. O televizní přenos se postará placená stanice O2 TV Sport. Online si tento zápas můžete pustit zdarma u sázkové kanceláře Fortuna.

Sparta jde do souboje s Bohemians po vyhraném derby. Podívejte se, jak Letenští slavili důležitý triumf přímo na hřišti. Ve videu uvidíte i to, jak došlo k oznámení přestupu Jana Kuchty.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Také v nadstavbě se jistě dočkáme emotivního derby

Nadstavba Fortuna ligy 2023/2024: program zápasů a tabulka

Fortuna liga v sezoně 2023/24 vyvrcholí nadstavbou. 🏅 Přečtěte si, v jakém formátu bude nadstavba probíhat ❓ a jaký je její program.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...