Liga mistrů živě: Viktoria Plzeň vs. Bayern Mnichov ve středu v TV

Plzeň po polovině základní skupiny Ligy mistrů stále na první bod čeká. Čtvrtou možnost bude mít doma proti Bayernu, jenž si může zajistit postup. Mnichovský gigant oproti minulému zápasu přišel o řadu hvězd, domácí zase o kapitána. Podrobnosti i informace o možnosti sledování přímého přenosu nabízíme v článku.

Živý přenosKurzyPlzeň – BayernTip

Gnabry a Kalvach Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Liga mistrů, skupina C: Viktoria Plzeň vs. Bayern už ve středu živě

V Allianz Areně před týdnem Viktoria nestačila, prohrála vysoko 0:5. Situace ve skupině C se tak pro oba týmy ještě více vyjasnila. Bayern je po třech výhrách jasně první a míří za postupem, čtvrtý triumf by už znamenal definitivní jistotu. To Plzeň má opačné starosti, zatím je bez bodu poslední a šance na pohárové jaro se ji vzdaluje. Zápas čtvrtého hracího kola skupinové fáze Ligy mistrů sledujte ve středu od 21:00 v přímém přenosu Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus zdarma a vsaďte si na zápas Plzeň vs. Bayern

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Jasným favoritem je Bayern, dá Plzeň alespoň gól?

Bavorský velkoklub je i přes početné absence jasným favoritem utkání, což potvrzují i kurzy sázkových kanceláří. Dle forBETu má výhra Bayernu hodnotu 1,14, zatímco jakýkoliv bodový zisk domácích 5,90.

Zajímavé kurzy jsou vypsány na sázku, zda Viktoria dokáže v utkání alespoň jednou skórovat. Pokud se tak stane, sázející svůj vklad téměř zdvojnásobí (1,96). Pro srovnání, čisté konto Viktorie je ohodnoceno kurzem 10,00.

Utkání bude řídit polský arbitr Bartosz Frankowski. Ten je českým divákům poměrně dobře známý, byl totiž pověřen řízením klíčového souboje o titul v loňském ročníku Fortuna ligy mezi Slavií a Plzní. Utkání však bylo provázeno řadou kontroverzí, oba týmy v nastaveném čase kopaly penaltu, a tak z toho byla nakonec remíza 1:1, která Plzni vyhovovala.

Viktorii by proti Bayernu měla hnát dopředu vyprodaná Doosan Arena. Plzeňští sice ještě v posledních dnech dávali do volného prodeje k dispozici vrácené rezervace, a tak si fanoušci mohli ještě několik set vstupenek pořídit, momentálně už ale dostupné nejsou.

Klíčové informace o utkání Plzeň - Bayern
Kdy: 12. 10. 2022 od 21:00
Kde: Doosan Arena, Plzeň
Rozhodčí: Bartosz Frankowski (Polsko)
Kurzy forBETu: 19,00 - 9,00 - 1,14
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Viktoria v lize utíká soupeřům, na LM ale nestačí

Plzeňští si po debaklu v Allianz Areně o víkendu spravili chuť, v rámci Fortuna ligy si doma poradili s Mladou Boleslaví 2:0 a upevnili si první místo s tabulce nejvyšší domácí soutěže. Největší konkurent v boji o titul, pražská Slavia, totiž odjel s prázdnou z Olomouce, a tak se náskok Viktorie navýšil na čtyři body, a to má ještě jedno dohrávané utkání k dobru.

To v Lize mistrů to je zatím pro Plzeň jiná písnička, skóre 1:12 ze tří odehraných duelů není dobrou vizitkou. O nic lepší není ani předváděná hra českého mistra, Viktoria tahala ve všech třech zápasech jasně za kratší konec. V Mnichově navíc neztratila jen body, ale i svého kapitána.

Stoper Lukáš Hejda musel kvůli svalovému zranění ze hřiště už po hodině hry, od té doby s týmem neabsolvoval ani jeden trénink. Jeho start v domácí odvetě s Bayernem zatím není vyloučen, v tuto chvíli se však jeví jako nepravděpodobný. Podobná situace platí také u další opory, brankáře Jindřicha Staňka. Ten si přivezl zdravotní problémy z reprezentačního srazu, ani on pak zatím nebyl schopen vrátit se do tréninkového procesu.

Aby ale nálada nebyla před utkáním s Bayernem až příliš pochmurná, dorazila dnes ze Štruncových sadů také jedna pozitivní novinka. Svou smlouvu s Viktorií prodloužil útočník Tomáš Chorý, který by tak měl v Plzni setrvat minimálně do roku 2025. Při zranění dalšího útočníka Klimenta by měl i ve středu právě Chorý představovat největší hrozbu pro obranu soupeře.

Plzeň v základní skupině LM 2022/23 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Viktoria Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Bayern ve šlágru ztratil, navíc mu roste marodka

V týmu Bayernu v posledním týdnu řádí koronavirus. Ten nejprve z prvního zápasu s Plzní vyřadil Kimmicha a Mullera, kteří by nyní již po karanténě měli být znovu k dispozici. K odvetě na západ Čech ale zase nemohl vůbec odcestovat hvězdný mladík Musiala. Tím ale aktuální problémy pro trenéra Nagelsmanna nekončí.

Víkendový duel už jen se sebezapřením odchytal gólman Neuer, který se ale nyní už rozhodl své poraněné rameno pošetřit, proti Plzni se tak v brance představí náhradník Ulreich. Další změna bude muset nastat na levém kraji obrany, kde pro zranění hlavy vypadl Alphonso Davies. Už delší dobu trápí tříslo dalšího obránce Hernándeze. Ze zatím neznámých důvodů pak nenastoupí ani Gnabry.

Bayern mezi dva souboje s Viktorií vklínil šlágr podzimu v německé Bundeslize na hřišti Borussie Dortmund. Ten měl rozehraný výtečně, ještě šestnáct minut před koncem vedl o dvě branky. V závěru ale dvakrát inkasoval, přičemž jednou až v páté minutě nastavení, a tak si z Vestfálska nakonec odvezl jen bod.

V tabulce tak oba týmy zůstaly srovnané na stejné úrovni, zatímco berlínský Union své utkání zvládl a vzdálil se na čele na rozdíl čtyř bodů. Už o víkendu navíc Bayern čeká další atraktivní souboj s druhým Freiburgem. Přesto se i vzhledem k marodce nedá v Plzni očekávat žádné velké šetření opor. Na evropské scéně navíc ve skupinové fázi Bayern už 31 utkání v řadě neprohrál, což je nový rekord. Jeho prodloužení a vítězství v Plzni by rovnou zajistilo i postup do jarní fáze.

Předpokládané sestavy: Plzeň vs. Bayern

Plzeň: Tvrdoň - Havel, Pernica, Tijani, Jemelka - Bucha, Kalvach - Kopic, Vlkanova, Mosquera - Chorý

Bayern: Ulreich - Stanišić, Pavard, Upamecano, Mazraoui - Kimmich, Goretzka - Coman, Sané, Mané - Tel

Datum, čas a místo zápasu: 12. 10. ve 21:00, Doosan Arena

Bayern je i v odvetě na hřišti Plzně jasným favoritem, a i přes výraznější absence disponuje natolik širokým a kvalitním kádrem, že by měl zvítězit. Viktoria ale může cítit šanci alespoň na čestný gólový zásah, který by mohl přijít třeba už do ve druhém poločase bohorovně hrající obrany soupeře.

TIP: Plzeň dá gól ve 2. půli v kurzu 2,95 sipka Vsadit u forBETu

Tip

Kde živě sledovat 2. kolo základních skupin Ligy mistrů? Viktoria Plzeň vs. Bayern Mnichov v televizi, dá se někde sledovat online live stream?

Práva na vysílání Ligy mistrů jsou v letošní sezoně rozděleny mezi několik vysílatelů. Přenosy každopádně vždy najdete v televizi na placených stanicích Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. České sázkové kanceláře bohužel práva na vysílání přímých přenosů nemají. Na utkání Plzně s Bayernem se můžete podívat na kanále Nova Sport 3, předzápasové studio začíná hodinu před výkopem.

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Bayern slavil už jedenáctý titul v řadě

Německá Bundesliga 2023/24: informace, program zápasů a tabulka

Německá Bundesliga je jednou z nejlepších ⭐ soutěží v Evropě. Pozornost přitahuje atraktivním fotbalem ⚽ s řadou hvězd i skvělou...