Evropská liga živě: Slavia Praha vs. AC Milán

Slavia si z Milána přivezla dvoubrankové manko, které se ve čtvrteční odvetě v Edenu pokusí dohnat. Jak se oba týmy o víkendu na druhý vzájemný souboj naladily a jak to vypadá se zraněnými oporami?

Živý přenosKurzy
SlaviaAC Milán – Tip

Tomáš Vlček se stává oporou, klíčovou roli by měl mít i ve čtvrtek Foto: Profimedia

Odveta osmifinále Evropské ligy 2023/2024 živě: Slavia Praha vs. AC Milán ve čtvrtek v TV

Úvodní duel na San Siru nabídl atraktivní podívanou, šest branek i vyloučení. Slavia i přes dlouhé oslabení favoritovi srdnatě vzdorovala, nakonec ale prohrála 2:4. O týden později tak musí minimálně dvakrát skórovat, pokud chce pomýšlet na postup. Odvetu mezi Slavií a AC Milán si můžete naladit ve čtvrtek od 18:45 na stanici ČT Sport.

sipka Získejte u Tipsportu bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na osmifinále EL: Slavia je i v odvetě outsiderem

AC Milán se může do Prahy vydat v poměrně poklidné náladě. Dvoubrankový náskok sice neznamená, že je definitivně rozhodnuto, vzhledem k věhlasu i aktuální kvalitě obou mužstev ale Rossoneri nejen že mají blíže k postupu, bookmakeři je dokonce favorizují i v rámci samotné odvety.

Tipsport nabízí na i druhé vítězství milánského týmu kurz 2,16, zatímco ten na Slavii činí 3,07. Sešívaní už ale v letošní sezoně jednoho italského soupeře na domácí scéně už o dvě branky porazili, a tak rozhodně nemusí být nic ztraceno. Pokud by se jim to podařilo znovu, zápas by došel do prodloužení či následně i penaltového rozstřelu. Na posun Pražanů do čtvrtfinále si lze vsadit v zajímavém kurzu 7,51.

Domácí požene dopředu vyprodaný Eden, pro fanoušky Slavie jde o jeden z vrcholů minimálně posledních let. Ve slušném počtu ale podle dostupných informací dorazí i zástupci Milána. Důležitými postavami zápasu budou tentokrát i Švédové, kteří se v čele s Glennem Nybergem ujmou role rozhodčích.

Informace před zápasem Slavia - AC Milán
📅 Kdy: 14. 07. 2024 od 18:45
🏟 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Osmifinále Evropské ligy 2023/24, 2. zápas
Rozhodčí: Glenn Nyberg, Švédsko
Kurzy Tipsportu: 3,07 - 3,90 - 2,16
📺 Přímý přenos: ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia doufá v návrat záložníků, chce se porvat o postup

Trenér Trpišovský před odvetou hovořil o tom, že si nepřeje, aby utkání dospělo do penaltového rozstřelu. Za ideální scénář považuje výhru o dva góly a následný triumf Slavie po prodloužení. Podobné rozuzlení už fanoušci v Evropské lize proti podobně slavnému soupeři zažili v roce 2019, když po velkém dramatu přehráli Sevillu. Tehdy ale měli Pražané o poznání lepší výchozí pozici, ve Španělsku totiž uhráli remízu 2:2.

To v Miláně inkasovali o dvě branky více, přestože se prezentovali sympatickým, sebevědomým výkonem. Ublížilo jim ale vyloučení mladíka Dioufa už ve 26. minutě. Ještě do poločasu pak AC třikrát udeřilo, Slavia sice dvakrát dokázala reagovat, nepohlídala si ale úplný závěr utkání a pět minut před koncem obdržela ještě bolestivý čtvrtý zásah.

Diouf tak logicky do odvety kvůli karetnímu trestu nezasáhne, realizačnímu týmu domácích navíc bohužel nově vypadl také zraněný Masopust. O to důležitější bude situace kolem dvou středních záložníků, Zafeirise a Ševčíka. Masopust totiž při jejich absenci v posledních týdnech nastupoval právě uprostřed pole, podle slov slávistického kouče ale obě zmíněné hvězdy bojují o návrat na hřiště minimálně na část zápasu už ve čtvrtek.

Slavia se o víkendu naladila poklidnou ligovou výhrou nad Teplicemi 4:0. Ostatně celá neděle ji mohla udělat pořádnou radost, Sparta totiž utrpěla debakl v Plzni a rozdíl mezi oběma rivaly v tabulce se snížil na jediný bod. Proti oslabeným Teplicím navíc mohli zůstat odpočívat Holeš, Chytil, Provod nebo Douděra, všechny zmíněné opory by tak měly být na AC připraveny v plné síle.

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

AC Milán i nadále nepřesvědčuje, jede si ale pro postup

Rossoneri rovněž oproti prvnímu zápasu přišli i jednoho hráče, v jejich případě by ale zřejmě o takovou ztrátu jít nemělo. Trest za žluté karty si musí odpykat pravý obránce Florenzi, ten má ale za zády podobně kvalitního Calabriu, se kterým se v zápasech poměrně pravidelně střídá. Jinak je mimo hru jen dlouhodobě zraněný záložník Pobega, zbytek kádru do Prahy přicestoval bojeschopný.

Ostatně boj je označení, kterým se dají duely AC charakterizovat ve velkém počtu případů. Naposledy tomu tak bylo o víkendu proti Empoli, kdy se favorit na domácím hřišti pořádně natrápil a k vítězství mu stačila jediná trefa Pulisica. I ta ale znamenala přísun tří bodů do tabulky Serie A a předskočení Juventusu na druhém místě.

Také milánský lodivod Pioli si dovolil pošetřit některé opory. Rafael Leão měl tedy odpočinek nařízený za žluté karty, jen na lavičce ale zůstali zkušený útočník Giroud, záložník Adli či obránci Gabbia s Kjærem. I to asi hovoří o určitém uznání síly Slavie, která si zasloužila i přes příznivé "poločasové" skóre prioritu v přemýšlení o rozložení sil.

V Miláně se ale před odvetou řeší i jedna méně příjemná záležitost. V sídle Rossoneri se v úterý objevila italská finanční policie, která klub vyšetřuje ohledně prodeje z roku 2022. AC v oficiálním prohlášení uvedlo, že šetření se netýká jeho jako takového, ale jen bývalých funkcionářů, kteří měli s transakcí co do činění. Přesto to nikomu v černo-červeném nemůže přidat před důležitým duelem na klidu.

sipka Přečtěte si více o historii i současnosti AC Milán

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 3. v 18:45, Fortuna Arena (Praha)

Tip na výsledek zápasu Slavia vs. AC Milán v osmifinále Evropské ligy

Před týdnem jsme úspěšně tipovali, že Slavia vyšle na San Siru maximálně dvě střely mířící na bránu. Naštěstí pro ni obě skončily gólem, a tak Pražané před odvedou mohou živit naděje na postup. Situace jim ale velí hnát se dopředu a minimálně dvakrát skórovat, což by mělo přinést velkou aktivitu směrem dopředu. Alespoň šest přesných zakončení je reálných a v zajímavém kurzu, u Tipsportu by se navíc počítalo i případné prodloužení.

TIP: Slavia vystřelí minimálně šestkrát na branku

Slavia musí minimálně dvakrát skórovat

Kde sledovat osmifinále EL živě: fotbal Slavia vs. AC Milán v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos odvetného utkání mezi Slavií a AC Milán z pražského Edenu odvysílá veřejnoprávní televizní stanice ČT Sport. České sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Tipsportu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Souboje s Interem ozdobilo přetahování Hovorky s Lukakuem

Bilance Slavie proti italským klubům v pohárové Evropě

Slavia se v Evropské lize postaví AC Milán. Jak se ji proti italským soupeřům v pohárech daří?

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Souboj Chelsea s Newcastlem bude o udržení naděje na poháry

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 11.3.-17.3.

Na co vše se můžete v týdnu od 11. do 17. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?