Evropská liga živě: Slavia Praha vs. AS Řím

Slavia před dvěma týdny v Římě propadla, o víkendu navíc po více než roce a půl prohrála doma v Edenu, když nestačila na Plzeň. Šanci na revanš bude mít už ve čtvrtek v odvetě proti římskému AS, do Prahy přijel tým v čele s koučem Mourinhem a řadou hvězd. Vrátí se Sešívaní na vítěznou vlnu?

AKTUALIZACE: Slavia před domácím publikem porazila AS Řím 2:0. Trefili se Jurečka v 50. a poté i Masopust v 74. minutě. Sešívané v příštím kole Evropské ligy čeká výjezd na hřišti FC Šeriff Tiraspol.

Živý přenosKurzy
SlaviaAS ŘímTip

Slávisté v prvním duelu Římany stíhali marně Foto: Profimedia/ IMAGO

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Slavia Praha vs. AS Řím ve čtvrtek v TV

Slavia před čtrnácti dny předvedla v italské metropoli ustrašený výkon a po zásluze prohrála 0:2. Díky remíze Sheriffu se Servette mají Sešívaní stále situaci ve skupině pevně ve svých rukou, případná další porážka už by ale mohla znamenat komplikace. Vítězství v odvetě nad AS Řím by naopak mohlo Slavii nakopnout k lepším zítřkům. Druhý souboj Trpišovského s Mourinhem sledujte ve čtvrtek od 18:45 živě na Sport 2.

sipka Získejte u Tipsportu bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Řím přijíždí jako mírný favorit

První vzájemné měření sil před dvěma týdny nabídlo jednoznačný obrázek, Římané doma byli jasně lepším týmem a v poklidu si dokráčeli pro tři body po výhře 2:0. I proto přijíždí i do Prahy v roli favorita, i když vzhledem k pozici venkovního týmu mírnějšího než minule.

Řečí čísel to vypadá takto. Tipsport na úspěšnou odvetu Slavie a tedy vítězství domácích vypsal kurz 3,00. Pokud by i napodruhé uspělo AS, radovali by se sázkaři v kurzu 2,65. Remíza je pak ohodnocena koeficientem 3,17. Na Stadio Olimpico padly dvě branky a větší počet se zřejmě neočekává ani tentokrát. Na alespoň tři góly v utkání je totiž vypsán poměrně vysoký kurz 2,27.

Sešívané požene dopředu vyprodaný Eden, očekává se elektrizující atmosféra. V docela hojném počtu by ale měli přijet i fanoušci z hlavního města Itálie. Hlavním arbitrem bude respektovaný Francouz Letexier.

Informace před zápasem Slavia - AS Řím
📅 Kdy: 9. 11. 2023 od 18:45
🏟 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24, 4. kolo
Rozhodčí: François Letexier, Francie
Kurzy Tipsportu: 3,00 - 3,17 - 2,65
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia poprvé od května 2022 prohrála v lize doma

Jako na horské dráze. Slavia i nadále střídá dobré výkony s těmi slabými a celkově zatím v letošní sezoně nebyla schopna dosáhnout na svůj obvyklý standard. Nebo je snad toto nová norma červenobílého týmu? Pravdou je, že od návratu z reprezentační přestávky ze čtyř duelů zvládl na pochvalu jeden jediný, což není příliš lichotivá bilance.

Proti Slovácku z toho ještě nakonec byly i přes herní trápení tři body, když Sešívané v závěru vysvobodili střídající Jurásek s Jurečkou. Nepřesvědčivý výkon byl zřejmě způsoben i pozměněnou sestavou, kterou kouč Trpišovský zvolil vzhledem k blížícímu se utkání v Římě. Jenže tam selhalo i to nejlepší, co má momentálně realizační tým k dispozici.

Slavia působila bojácným dojmem, ani zdaleka nepřipomínala ten sebevědomý klub, který si to v minulých letech rozdával s evropskými giganty jako rovný s rovným. Výsledkem byla jediná opravdová branková příležitost, kterou v závěru neproměnil Schranz, to už ale stejně bylo za dvoubrankového manka.

Vršovické derby na hřišti Bohemians přineslo mnohem lepší obrázek, Sešívaní vyhráli v poklidu 2:0 a vše zase začalo vypadat lépe. Jenže nedělní souboj s Plzní přinesl další vystřízlivění. Nevyšlo to tentokrát ani doma, kde je jinak Slavia o poznání silnější než venku. Prohra 1:2 byla vůbec první porážkou v Edenu v rámci Fortuna ligy od loňského května. Napraví si domácí svou reputaci v utkání, které je pro většinu fanoušků největším podzimním nákadlem.

Slavia v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Slavia Praha650117:415
2.AS Roma641112:413
3.Servette61234:135
4.FC Sheriff60155:171

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

Řím v nastavení otočil souboj s Lecce

Také římské AS si potřebovalo o víkendu spravit chuť, po poklidné výhře nad Slavií ho totiž čekal o poznání náročnější souboj na hřišti Interu. A podle toho to také dopadlo, Římané tahali po celý zápas za kratší konec, o čemž svědčí například poměr střel 19:3 ve prospěch milánského mužstva.

Přesto se Mourinhovi svěřenci dlouho drželi vidině bodu, o kterou je připravil až devět minut před koncem Thuram. Giallorossi tím tak přišli o svou pětizápasovou sérii výher ve všech soutěžích, čímž si výrazně vylepšili náladu. Po těsné porážce se tak doma proti Lecce čekal poklidný návrat na vítěznou vlnu.

AS nakonec získalo tři body, průběh utkání byl ale cokoliv, jen ne klidný. Vše přitom mohlo začít skvěle, jenže Lukaku už v páté minutě neproměnil penaltu. Po přestávce Lecce přidalo a v 71. minutě se i dostalo do vedení zásluhou Almqvista. Řím nakonec spasilo až samotné nastavení. Nejprve v první přidané minutě srovnal Azmoun, aby o tři minuty později rozhodl o triumfu Lukaku. V tabulce Serie A se tak díky heroickému finiši Mourinhovi svěřenci drží na dohled pohárovým příčkám.

Sám temperamentní kouč sice před prvním vzájemným soubojem a vlastně i po něm Slavii chválil, pravdou ale je, že ta jeho tým až tolik neprověřila. Řím je tak jednou nohou v jarní fázi Evropské ligy, v níž loni došel až do finále. Pokud v Edenu jakkoliv boduje, bude jeho postup už prakticky jen formalitou.

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 11. v 18:45, Fortuna Arena (Praha)

Tip na výsledek zápasu Slavia vs. AS Řím ve skupině G Evropské ligy

Slavia bude muset být oproti odvetě odvážnější a dovolit si více útočit. To by naopak mohlo vyhovovat hostům, kteří by v takovém případě měli více prostoru k rychlým výpadům směrem dopředu. Hranice 8,5 na střely není nikterak vysoká a kurz na over naopak slušné výše dosahuje, proto se nám v redakci zdá zajímavý.

TIP: Více než 8,5 střel na branku

Slavia bude muset být v odvetě aktivnější

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Slavia vs. Roma v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Slavie s AS Řím odvysílá placený televizní kanál Sport 2. Některá vystoupení českých týmů v evropských pohárech v letošní sezoně nabídne i veřejnoprávní ČT Sport, to ale není případ čtvrtého utkání Slavie v Evropské lize. Stream zdarma tentokrát bohužel také nenajdete, české sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Tipsportu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Slávisty v Edenu pravidelně žene dopředu početná návštěva

Vstupenky na Slavii v Evropské lize: cena balíčků a lístků

Slavii čeká už brzy čeká šlágr základní skupiny Evropské ligy proti AS Řím. Jak sehnat lístky?

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...