Evropská liga živě: Slavia Praha vs. Servette

Slavia už má jaro v Evropské lize zajištěné, ve čtvrtek proti Servette si ale může zajistit i první místo spojené s postupem přímo do osmifinále. Sešívaní jsou v dobré herní pohodě, poradí si i se švýcarským soupeřem?

AKTUALIZACE: Sešívaní porazili Servette vysoko 4:0 a vítězí v základní skupině Evropské ligy. Všechny čtyři góly padly v první půli. Slavii nejprve v 15. minutě poslal do vedení Douděra, o 10 minut později na něj navázal Schranz. Poté dvakrát skóroval Chytil, nejprve v 30. minutě a poté i v první minutě nastavení. Svého soupeře pro jarní část EL se Pražané dozví v pondělí 18. prosince.

Živý přenosKurzy
SlaviaServetteTip

Holeš se vrátil do sestavy vítězným gólem Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Slavia Praha vs. Servette ve čtvrtek v TV

Slavia zvládla vítězně šest soutěžních utkání v řadě. Mezi nimi byly i dva zápasy v rámci Evropské ligy, díky kterým si vytvořila skvělou pozici před posledním kolem skupinové fáze. Pokud doma porazí Servette, o první příčku ji nikdo nepřipraví. Sledujte poslední podzimní vystoupení Slavie v pohárové Evropě ve čtvrtek od 18:45 živě na Sport 2.

sipka Získejte u Tipsportu bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Slavia je doma jasným favoritem

Situace v tabulce skupiny G vypadá před posledním kolem poměrně jasně. Jen o čest už hrají Servette a Sheriff Tiraspol, Švýcaři skončí třetí, moldavský celek pořadí týmů uzavře. Slavia má na čele dvoubodový náskok na AS Řím a pokud ve čtvrtek zvítězí, bez ohledu na výsledek souběžně hraného duelu postoupí z prvního místa.

Pokud ale nevyhraje, bude se muset dívat i do Říma. AS má momentálně o čtyři góly horší skóre, minimálně takovým rozdílem by tedy muselo Sheriff porazit, aby mohlo v případě remízy Slavie pomýšlet na její předskočení.

Jakékoliv spekulace ale samozřejmě mohou Sešívaní odmítnout vítězstvím nad Servette. To už se jim podařilo v prvním vzájemném utkání v Ženevě, kdy po trefách Masopusta a Ogbua triumfovali 2:0. V odvetě je navíc bude hnát dopředu vyprodaný stadion v Edenu. Všechny tyto okolnosti ústí v situaci, kdy je Slavia před výkopem jednoznačným favoritem. Kurz na její výhru dosahuje hodnoty 1,35, na Servette lze vsadit v kurzu 9,44.

Informace před zápasem Slavia - Servette
📅 Kdy: 14. 12. 2023 od 18:45
🏟 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24, 6. kolo
Rozhodčí: Nick Walsh, Skotsko
Kurzy Tipsportu: 1,35 - 5,05 - 9,44
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia má na dosah první vyhranou skupinu pod Trpišovským

Jindřich Trpišovský už se Slavií několikrát dokázal, že se na evropské scéně dokáže měřit i s věhlasnými kluby. Opravdu největší zápasy ale se svým týmem odehrál buď v základní skupině Ligy mistrů, nebo ve vyřazovací části Evropské ligy. Nyní má tak na dosah vůbec poprvé v kariéře základní skupinu jednoho z pohárů vyhrát.

Sešívané od toho dělí poslední krůček. V Ženevě Servette přehráli poměrně v poklidu 2:0, v poslední době navíc nabrali velice dobrou fazonu a odveta je čeká doma, kde jsou dlouhodobě výrazně silnější, a tak by nic nemělo bránit završení tohoto úspěchu. Také ve Fortuna lize Slavia v poslední době sbírá body a nepouští vedoucí Spartu do trháku, v neděli ji čeká ještě poslední utkání roku 2023 v Ostravě.

Je pak otázkou, v jakém stavu se Slavia vrátí ze zimní přestávky. V kuloárech se hodně hlasitě začalo mluvit o zájmu českého miliardáře Tykače o koupi vršovického klubu, k čemuž mají být údajně stávající majitelé z Číny otevřeni. Zároveň ve stejný den se do éteru dostala spekulace o zájmu Slavie o momentální reprezentační jedničku Staňka z Plzně.

Kolářova budoucnost na fotbalových trávnících je sice nejistá, Mandous ale svou šanci chytil za pačesy a je mezi tyčemi jistotou, a tak by případná podobně nákladná investice do branky minimálně nadzvedla pár obočí. Slavia v posledních dvou zápasech neinkasovala, o víkendu ji v souboji s Mladou Boleslaví prospěl i návrat do sestavy v podání Tomáše Holeše.

Jeden z kapitánu nejen že řídil defenzivu svého týmu, ale zároveň ve druhé půli i ukázkovou hlavičkou rozhodl o vítězství domácích. Druhou branku přidal z penalty Jurečka, který by měl být hlavní postavou útoku i ve čtvrtek. Podporovat by ho po delší době měl univerzál Schranz, jak prozradil kouč Trpišovský.

Slavia v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Slavia Praha650117:415
2.AS Roma641112:413
3.Servette61234:135
4.FC Sheriff60155:171

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

Servette se v lize zvedlo a atakuje čelní pozice

Úspěchem dopadne letošní účinkování v základní skupině Evropské ligy také pro Servette. To mělo podle papírových předpokladů bojovat o třetí pozici v tabulce se Sheriffem Tiraspol, před posledním kolem už ale o žádném boji řeč být ani nemůže. Ženevský tým zvládl lépe vzájemné zápasy, k tomu jednou dokázal obrat o body i AS Řím a už s předstihem má jistotu.

Na jaře si zahraje šestnáctifinále Konferenční ligy, jara v Evropě si přitom užijí poprvé od sezony 2001/02. Tehdy z toho bylo nakonec osmifinále Poháru UEFA, což je mimochodem vyrovnání historického maxima klubu. To už je ale pořádně vousatá záležitost, od té doby se podobnému výsledku ani nepřiblížil.

V současnosti to ale vypadá, že se u mužstva opět začíná objevovat křivka směrem vzhůru. Aktuálně Servette tahá sérii už dvanácti soutěžních utkání bez porážky v řadě. Kromě zmíněných úspěchů proti Sheriffu a AS se díky tomu posunulo také na domácí švýcarské scéně.

V poháru je zatím ve čtvrtfinále, kde si zahraje s až třetiligovým Delemontem. V lize se pak po slabším úvodu prokousal tabulkou až na čtvrtou pozici, na druhý Curych ale ztrácí jediný bod, na vedoucí Young Boys pak bodů pět. Na jejich hřišti ale dokázal ženevský tým remizovat a ukázal, že se s ním opět bude muset počítat s bojích o nejvyšší pozice v Super League.

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 12. v 18:45, Fortuna Arena (Praha)

Tip na výsledek zápasu Slavia vs. Servette ve skupině G Evropské ligy

Sešívaní už na jednu stranu mohou být v klidu, postup mají zajištěn. Zároveň ale k jistotě vytouženého prvního místa ve skupině potřebují zvítězit, aby se nemuseli ohlížet na výsledek druhého zápasu, a tak se od nich dá očekávat aktivní hra. Domácí se budou chtít rozloučit také se svými fanoušky, před kterými v tomto kalendářním roce nastoupí naposledy. V redakci očekáváme klasický model slávistické hry po křídlech s množstvím centrů a rohů.

TIP: Slavia 8 a více rohů

Slavia se bude chtít s domácími příznivci rozloučit aktivně

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Slavia vs. Servette v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Slavie proti Servette odvysílá placený televizní kanál Sport 2. Některá vystoupení českých týmů v evropských pohárech v letošní sezoně nabídne i veřejnoprávní ČT Sport, to ale není případ posledního utkání Slavie v Evropské lize. Stream zdarma tentokrát bohužel také nenajdete, české sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Tipsportu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

United budou bojovat o přežití v pohárové Evropě

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 11.12.-17.12.

Je tu další týden plný akce! Na programu je poslední podzimní kolo evropských pohárů, pokračují samozřejmě také ligové soutěže.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...