Evropská liga živě: Slavia Praha vs. Sheriff Tiraspol

Slavia v posledních týdnech příliš radosti svým fanouškům nepřináší. Výhra nad Sheriffem Tiraspol by ale zahojila jak nedávné, tak i staré rány.

Živý přenosKurzy
SlaviaSheriffTip

Trpišovský musí najít recept na zabržděnou ofenzivu Foto: Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Slavia Praha vs. Sheriff Tiraspol ve čtvrtek v TV

Slavia začala své letošní účinkování v základní skupině Evropské ligy úspěšným vystoupením v Ženevě, kde vyhrála 2:0. Svou pozici směrem k případnému postupu do jarní fáze může ještě vylepšit ve druhém kole, kdy doma přivítá Sheriff Tiraspol. Ten na úvod podlehl AS Řím, a tak potřebuje zabrat. Sledujte druhý zápas Slavie v EL ve čtvrtek od 21:00 živě na Sport 2.

sipka Získejte u Tipsportu bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Slavia je doma favoritem

Slavia byla do skupiny G nalosována z druhého výkonnostního koše, což by ji dle papírových předpokladů mělo pasovat do role favorita na postup. Stejně situaci viděli i bookmakeři, po úvodní výhře je pak pozice Sešívaných ještě jednoznačnější.

A stejně jasné je dle sázkových kanceláří rozložení sil i mezi Slavií a Sheriffem před jejich vzájemným soubojem v Edenu. Ten by měl být mimochodem beznadějně vyprodaný, domácí tak požene dopředu skvělá kulisa. Doplňme ještě poslední oficialitu utkání, jeho hlavním rozhodčím bude Francouz Dejalod.

Informace před zápasem Slavia - Sheriff
📅 Kdy: 5. 10. 2023 od 21:00
🏟 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24, 2. kolo
Rozhodčí: Willy Delajod, Francie
Kurzy Tipsportu: 1,39 - 4,95 - 8,94
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia tápe v ofenzivě, Trpišovský má nad čím přemýšlet

Sešívaní v neděli pouze remizovali v Teplicích a poprvé od začátku sezony se jim úplné čelo tabulky vzdálilo na rozdíl bodů. Konkrétně nyní na svého úhlavního rivala ze Sparty ztrácejí body dva. Mnohem větší problém než mírné manko po odehrané třetině základní části Fortuna ligy jsou ale předváděné výkony.

Nejde už totiž jen o ojedinělé výpadky, Slavii trápí stejné věci, které je už připravily o poslední dva ligové tituly. Nedokáže se prosadit proti hluboko postaveným obranným blokům soupeřů, chybí ji kreativita a když už si gólové šance dokáže vypracovat, úspěšným zásahem až příliš často nekončí.

V úvodních týdnech nového ročníku se mohlo zdát, že by situaci mohl pomoci vyřešit příchod urostlého útočníka Tijaniho z Baníku Ostrava. Ten se podílel na několika ubojovaných výhrách v zápasech, které by možná Slavia ještě na jaře na svou stranu strhnout nedokázala. To se ale nemůže podařit vždy, obzvláště pak při takové četnosti utrápených výkonů, kterými se zatím na podzim červenobílý tým prezentuje.

Se zmíněnou kreativitou ještě v nadcházejících duelech nepomůže záložník Petr Ševčík. Ten si poranil sval v úvodním klání Evropské ligy na hřišti Servette a od té doby se na hřišti neukázal. Kromě toho chybí také dlouhodobě zranění Sinyan, Pech a Hromada, zdravotní stav kádru je tedy celkově více než slušný.

Proti Sheriffu z něj kouč Trpišovský vytáhne jednoho žolíka v podobě útočníka Mojmíra Chytila. Ten už s předstihem oznámil, že ve čtvrtek dostane příležitost v základní sestavě, což zatím v důležitých zápasech tak úplně nebylo zvykem. Sešívaní ale nedali v lize gól ze hry už 270 minut, a tak je nejvyšší čas něco změnit. Prolomí čtyřiadvacetiletý reprezentační forvard slávistické střelecké trápení?

Slavia v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Slavia Praha650117:415
2.AS Roma641112:413
3.Servette61234:135
4.FC Sheriff60155:171

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

Sheriff se zlepšuje, venku je ale poloviční

Oba týmy se vlastně v něčem podobají. Také Sheriff je ve své domácí lize těsně druhý, také on přitom doplácí především na výkony na hřištích soupeřů. Před několika týdny v přímém souboji o první místo v tabulce moldavské ligy padl na půdě Milsami.

Ještě výrazněji se ale Tiraspol venku trápí v pohárové Evropě. Sheriff začal v kvalifikaci o Ligu mistrů, prohrál v Rumunsku s tamějším Farulem Constanta a postup si vybojoval až po prodloužení v domácí odvetě. Když pak v následujícím kole moldavský mistr porazil doma Maccabi Haifa, pro změnu v Izraeli o náskok přišel a musel se sesunout o soutěž níže.

Podobné vzorce ale pokračovaly i v Evropské lize. Remíza s BATE přišla už za rozhodnutého stavu, a tak tým nemusela trápit, proti faerskému Klaksviku už ale situaci poměrně zkomplikovala a účast v hlavní fázi soutěže si Sheriff zajistil znovu až v domácí odvetě.

Slavia rozhodně bude doufat, že budou hosté v podobně špatných výsledcích mimo svůj domov pokračovat i nadále. Sheriff bude navíc postrádat kapverdského záložníka Joaa Paula, jenž po svém letním příchodu z Portugalska patří mezi klíčové členy základní sestavy. Proti AS Řím před dvěma týdny ale inkasoval červenou kartu, a tak si v Edenu nezahraje.

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 10. ve 21:00, Fortuna Arena (Praha)

Tip na výsledek zápasu Slavia vs. Sheriff ve skupině G Evropské ligy

Jak bylo řečeno, Sheriff na venkovních hřištích nepodává takové výkony jako doma, kvalita by navíc měla být na straně Slavie. Od ní se opět nedá očekávat žádná velká ofenzivní kanonáda, jeden nebo dva góly by ale vstřelit měla. Vzhledem k fungující defenzivní stránce hry by to mohlo stačit na vítězství.

TIP: Slavia vyhraje a nedostane gól

Slavia by měla soupeře udolat

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Slavia vs. Sheriff v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Slavie se Sheriffem odvysílá placený televizní kanál Sport 2. Některá vystoupení českých týmů v evropských pohárech v letošní sezoně nabídne i veřejnoprávní ČT Sport, to ale není případ druhého utkání Slavie v Evropské lize. Stream zdarma tentokrát bohužel také nenajdete, české sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Tipsportu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Slávisty v Edenu pravidelně žene dopředu početná návštěva

Vstupenky na Slavii v Evropské lize: cena balíčků a lístků

Slavii čeká už brzy čeká šlágr základní skupiny Evropské ligy proti AS Řím. Jak sehnat lístky?

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...