Fortuna liga: Hradec Králové vs. Slavia Praha živě v livestreamu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Podruhé v řadě čeká Slavii souboj s Hradcem Králové v posledním kole základní části. Loni s Votroky jen remizovala a do nadstavby šla až jako druhá, letos si situaci pokazila už dříve a bez ohledu na nedělní výsledek opět bude dohánět ztrátu Sparty. Tím spíše si ale nemůže dovolit v Hradci zaváhat. Vše podstatné o obou týmech i o možnostech sledování zápasu nabízíme v následujícím preview.

Živý přenosKurzyHradec Králové
Slavia – Bilance H2H – Tip

Bořil se Slavií opět pokazili základní část v jejím závěru Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha – 30. kolo Fortuna ligy 2023/2024: kde sledovat živě online live stream

Základní část letošní sezony Fortuna ligy uzavře osm souběžně hraných duelů, v nichž se rozhodne o nasazení do jednotlivých částí nadstavby. Slavia už ví, že skončí na druhém místě a ve skupině o titul bude nahánět svého úhlavního rivala. Do stejné společnosti se ještě může dostat i Hradec Králové, musel by ale zvítězit a doufat v příznivé výsledky z ostatních stadionů. Sledujte utkání mezi Votroky a Sešívanými v neděli od 15:00 živě na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Hradec Králové - Slavia ŽIVĚ ONLINE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hradec Králové vs. Slavia dnes živě v 1. lize: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Slávisté na Hradec nemají nejpříjemnější vzpomínky, na východě Čech dvakrát v řadě prohráli. Přesně před rokem jim pak stačilo soupeře porazit doma v Edenu, aby si zajistili první místo po základní části. Jenže překvapivě klopýtli, propadli se za Spartu a z rány se už nedokázali vzpamatovat. I přes tyto nedávné zkušenosti jsou však pro bookmakery stále poměrně jasnými favority.

Fortuna na hosty z Prahy vypsala kurz 1,45, zřejmě i díky podzimnímu vzájemnému souboji, který Slavia zvládla a vyhrála 2:0. Domácí triumf by v neděli sázkařům znásobil vklad více než sedmkrát, remíza je pak ohodnocena kurzem 4,80. Žádná velká přestřelka se nečeká, tím spíše když Hradci bude chybět nejlepší střelec Vašulín. Ze zbytku kádru se největší šance ke vstřelení gólu dávají Pilařovi se Čmelíkem a Šašinkou (všichni 5,00), u Sešívaných Jurečkovi (2,10) a Chytilovi (2,20).

Hlavním rozhodčím zápasu bude Dalibor Černý, což Slávisté zřejmě neuvidí rádi. Letos je tento arbitr pískal čtyřikrát a byl hned u tří bodových ztrát favorita. To bilance domácích pod dohledem perspektivního sudího je vyrovnaná (1-1-1).

Hradec Králové vs. Slavia – informace o zápase
📅 Kdy: 28. 04. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Malšovická Aréna, Hradec Králové
🏆 Soutěž: 30. kolo Fortuna ligy 2023/24
⚽ Rozhodčí: Dalibor Černý
✔ Kurzy Fortuny: 7,20 - 4,80 - 1,45
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Hradec na jaře šlape a může pomýšlet na poháry

Bylo to vlastně štěstí v neštěstí. Když zkušený trenér Václav Kotal na konci února musel ze zdravotních důvodů skončit na lavičce Votroků, nevědělo se, co to s týmem udělá. Na jeho místo nastoupil David Horejš a za osm odkoučovaných zápasů slavil čtyři výhry a tři remízy, padl pouze na Spartě, a to ještě jen těsně a po dobrém výkonu.

Není to však jen o výsledcích. Zatímco na podzim se Hradec herně trápil a diváky svým fotbalem spíše nudil, ve druhé polovině sezony se jeví mnohem zajímavěji. Výrazně se zlepšil směrem dozadu, z čehož těží i třiadvacetiletý brankář Adam Zadražil. Ten se pyšní málo vídanou statistikou, svých prvních deset startů v české nejvyšší soutěži totiž přetavil už v šest vychytaných nul.

Výkonnost defenzivy Votroků je o to impozantnější, že se v posledních týdnech musí obejít bez zraněné opory Filipa Čiháka. Obranu měl loni v létě posílit také Heidenreich, ten ale před problémy s kolenem stihl odehrát jen sedm duelů, od té doby je rovněž dlouhodobě na marodce. A aby toho nebylo málo, mimo hru je i další stoper Leibl. Do středu hradecké defenzivy se při personální nouzi zatáhl kapitán Kodeš a nezvyklou roli zvládá na jedničku.

Momentálně královéhradečtí fotbalisté tahají sérii už 330 ligových minut bez obdrženého gólu. To přitom nehráli proti žádným nazdárkům, Teplice, Slovácko i Liberec jsou týmy pyšnící se značnou ofenzivní kvalitou. Právě útok je přitom jediným důvodem, proč na tom Východočeši nejsou v tabulce ještě lépe, 31 gólů v 29 kolech je hodně špatná vizitka.

V neděli to budou mít Horejšovi svěřenci ještě těžší v tom, že budou postrádat svého nejlepšího střelce. Vašulín má na svém kontě sice jen pět přesných zásahů, je ale stěžejní postavou útočného snažení Votroků. Ti budou potřebovat někde alespoň jeden gól najít, pokud chtějí ještě pomýšlet na průnik do elitní šestky. Pokud nezvítězí, budou se o evropské poháry muset snažit skrz prostřední skupinu.

Sestava Hradce Králové v posledním soutěžním zápase (LIB - HRK 0:0)
Zadražil - Klíma, Kodeš, Spáčil - Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí - Čmelík, Vašulín, Pilař
Kdo se dostal do hry z lavičky: Juliš, Pudhorocký, Horák

Slavia se opět střelila do vlastní nohy, čeká ji venkovní derby

Už to začínalo vypadat se slávistickými šancemi tak nadějně. Po vítězství ve vršovickém derby nad Bohemians ve 27. kole se klub z Edenu po dlouhých měsících vrátil do čela Fortuna ligy a vše měl ve svých rukou. Navíc i výkony v tu dobu předváděl přesvědčivější než Sparta, a tak se žádné výraznější problémy nedaly čekat.

Jenže přišly. Hned v dalším kole Slavia totálně odchodila utkání v Plzni, se kterou prohrála v letošním ročníku i podruhé, a to, že nešlo jen o ojedinělý výpadek, se potvrdilo také před týdnem. Proti Olomouci hrála Trpišovského ekipa jen prvních dvacet a posledních dvacet minut, mezitím ale dalším mdlým výkonem nabídla soupeři dvě branky a bylo z toho nakonec jen remíza 2:2.

Z ničeho nic se tak Sparta na prvním místě utrhla opět na rozdíl čtyř bodů a před posledním kolem už je tak jisté, že základní část vyhraje. To znamená, že derby se v nadstavbě odehraje na Letné a Sešívaní vědí, že pokud chtějí ještě pomýšlet na titul, budou muset vyhrát a doufat v další zaváhání soupeře.

Současná Slavia ovšem nevypadá jako tým aspirující na návrat na český trůn. Bohorovný přístup, neproměněné šance i šílené individuální chyby v defenzivě nejsou něčím, co by si mohla v těsném souboji se silnou Spartou dovolit ve velkém, ovšem přesně to se děje. Za mnohé hovoří fakt, že asi nejlepším hráčem a také pohříchu jediným, kdo na hřišti nechal duši, byl před týdnem kapitán Bořil. S ním už se přitom ani moc nepočítalo a měl být spíše občasnou záplatou a lídrem do kabiny.

Trpišovský má k dispozici kompletní kádr, o to více zarážející je to, že většina hráčů nejeví zájem o to ukázat se a naplno si říci o základní sestavu. Kádr Slavie je dostatečně široký a právě to mělo být jednou z největších výhod oproti letenskému rivalovi. Třeba se to v závěru sezony ještě projeví, momentálně to tak ale nevypadá.

Sestava Slavie v posledním soutěžním zápase (SKS - OLO 2:2)
Staněk - Douděra, Ogbu, Zima, Bořil - Zafeiris, Oscar - Jurásek, Jurečka, Wallem - Chytil
Kdo se dostal do hry z lavičky: Ševčík, Provod, Schranz, van Buren, Holeš

Vzájemná bilance Slavie s Hradcem Králové, H2H, výsledky předchozích zápasů

V historii samostatné české ligy se Slavia s Hradcem Králové utkala celkem 34x. Padlo dosud 99 branek, další úspěšný střelec tak zaznamená jubilejní stý gól. Sešívaní mají lepší bilanci, prohráli jen čtyřikrát. Jenže pozor, dvakrát se jim to přihodilo v posledních dvou výjezdech pod Lízátka.

Bilance Hradec Králové vs. Slavia v 1. lize
Výhry Hradce Králové Remízy Výhry Slavie
4 8 22

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Slavia vs. Hradec Králové 1:1 (23.11.2014)
  • Hradec Králové vs. Slavia 0:1 (23.05.2015)
  • Hradec Králové vs. Slavia 0:3 (15.10.2016)
  • Slavia vs. Hradec Králové 4:0 (17.04.2017)
  • Slavia vs. Hradec Králové 4:1 (26.09.2021)
  • Hradec Králové vs. Slavia 1:5 (27.02.2022)
  • Hradec Králové vs. Slavia 4:3 (24.04.2022)
  • Hradec Králové vs. Slavia 1:0 (31.07.2022)
  • Slavia vs. Hradec Králové 1:1 (30.04.2023)
  • Slavia vs. Hradec Králové 2:0 (22.07.2023)

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 28. 04. v 15:00, Malšovická Aréna (Hradec Králové)

Tip na zápas Fortuna ligy: Hradec Králové vs. Slavia v neděli 28. 04. 2024

Hradec na jaře válí a zapsal jedinou porážku na Spartě. Na dalšího favorita si ale může věřit, Slavia je momentálně v určité krizi a titul jí opět protéká mezi prsty. Domácí by toho mohli využít a své současné sebevědomí přetavit v cenné body. Pomoci by jim mohly i nedávné pozitivní zkušenosti ze vzájemných soubojů se Slavií.

TIP: Hradec Králové neprohraje sipka vsadit

Hradec by mohl využít horšího rozpoložení Slavie

Kde sledovat fotbal Hradec Králové vs. Slavia živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Kompletní program 1. ligy vysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Českou nejvyšší fotbalovou soutěž si ale můžete užít i zdarma v online streamech na Fortuna TV.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Adam Kadlec dostává žlutou kartu od Ondřeje Berky

Co rozhoduje o pořadí v základní části a nadstavbě Fortuna ligy

Přečtěte si, co rozhoduje o pořadí v základní části Fortuna ligy i v její nadstavbě. Podíváme se také na fungování karetních trestů.

Slavia má problém

Týden ve Fortuna lize: souhrn a nejlepší momenty 29. kola

Fortuna liga měla o víkendu na programu 29. kolo. V pravidelné rubrice vám nabízíme přehled toho nejdůležitějšího.

Týden začne ve velkém stylu milánským derby

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 22.4.-28.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 22. do 28. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?