Fortuna liga: Souboj o titul Slavia vs. Plzeň v sobotu živě

V sobotu je ve Fortuna lize na programu jeden ze zápasů jara. V souboji dvou prvních týmů tabulky Slavia doma přivítá Plzeň. Oba týmy ale po návratu ze zimní přestávky klopýtají a pustily do boje o titul i třetí Spartu, která navíc může vzájemného duelu dvou soupeřů opět využít. V článku nabízíme aktuality z obou táborů i informace o možnostech sledování přímého přenosu.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Slavia - Plzeň Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Fortuna Liga, 23. kolo: Slavia Praha vs. Viktoria Plzeň živě

Slavia před 23. kolem nejvyšší domácí soutěže okupuje v tabulce první místo s 50 body. Viktoria do Edenu přijíždí z druhé pozice se ztrátou jediného bodu. Na oba celky se navíc dotáhla pražská Sparta, jejíž manko čítá jen další bod. Boj o titul je tak zcela otevřený. Mnohé může napovědět už první jarní měření sil Slavie s Plzní. To je na programu v sobotu od 18:00 a přímým přenosem ho nabídne mimo jiné TV Tipsport.

sipka LIVE STREAM utkání Slavia vs. Plzeň živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavia je poměrně jasným favoritem, jaké jsou kurzy?

Sešívaní sice už na jaře dvakrát překvapivě klopýtli, v obou případech to ale bylo v utkáních na hřišti soupeřů. Doma je zatím Slavia stoprocentní a v další vítězství věří i bookmakeři. U Tipsportu si lze na "jedničku" vsadit v kurzu 1,63.

Plzeňská Viktoria zaváhala v šesti jarních kolech už dokonce třikrát, čímž také přepustila první místo v tabulce právě Slavii. S ní ale už třikrát v řadě neprohrála a na podzim ji dokonce doma porazila vysoko 3:0, což může hrát svou roli zejména po mentální stránce. Na bodový zisk hostů je vypsán kurz 2,38, čisté vítězství Viktorie si lze zahrát v kurzu 5,98.

Vzájemné souboje Slavie s Plzní také v posledních letech pravidelně přinášejí notnou dávku emocí. Proto je obzvláště důležitá i postava hlavního rozhodčího. Na utkání byl delegován Dalibor Černý. Pro něj půjde o premiérový zápas těchto dvou týmů, na podzim už ale například řídil duel mezi Plzní a Spartou.

Velká rivalita panuje samozřejmě také mezi příznivci obou mužstev. Slavia tentokrát přistoupila k zajímavému kroku, kdy u hostujícího kotle odstranila plot. Nezbývá než doufat, že se tato iniciativa nevymstí.

Klíčové informace o utkání Slavia - Plzeň
Kdy: 11. 3. 2023 od 18:00
Kde: Fortuna Arena, Praha
Rozhodčí: Dalibor Černý
Kurzy Tipsportu: 1,63 - 4,04 - 5,98
Přímý přenos: Tipsport TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia poprvé na jaře padla, Trpišovský je terčem kritiky

Jak už to tak (nejen) ve sportu bývá, když se daří, je člověk často vynášen do nebes, když naopak přijde slabší období, je snadným terčem kritiky. Něco podobného v současné době potkává trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského. Veleúspěšný kouč, který se svým týmem dokázal konkurovat i v Evropě a opakovaně se hovoří o jeho potenciálním posunu do některé z elitních světových lig, zažil krušný týden.

Po prohře sešívaných na půdě Českých Budějovic se dopodrobna rozebírají jeho kousavé odpovědi do televize i příliš častá rotace sestavy, která nedovoluje hráčům najít optimální chemii na hřišti. Přitom ještě před pár týdny se naopak velebila síla lavičky, která je při jakékoliv podobě základní sestavy schopna pozitivně ovlivnit hru Slavie.

Ta jinak celkově na jaře nepodává optimální výkony. Díky snadnému losu sice na úvod připisovala pravidelně body, soupeře ale až příliš často pouštěla do gólových příležitostí. Když se pak po vleklém zranění vrátil do sestavy kapitán Tomáš Holeš a pomohl Slavii zvládnout těžký zápas proti Slovácku, vypadalo vše alespoň na chvíli lépe.

Pohárové setkání s Vyškovem pak představovalo spíše příjemnou povinnost, která navíc umožnila červenobílým rotovat sestavu. Před týdnem v Českých Budějovicích ale přišla první jarní porážka. Byla to přitom pořád stejná písnička. Optická dominance, velká spousta centrů, rohových kopů a závarů, ale bez schopnosti vytvořit si proti hustému bloku soupeře vyložené příležitosti.

Budě zajímavé sledovat, jak Trpišovský na tlak veřejnosti odpoví a která jedenáctka se v Edenu představí od první minuty. K dispozici by už mu měli být i Lukáš Masopust, který dokonce v pondělí zasáhl i do derby B týmů, a Jakub Hromada, jenž se po zranění zapojil do plného tréninku.

Poslední vzájemné duely Slavie s Plzní
Datum Výsledek Střelci
18.09.2022 0:3 Chorý pen., Mosquera, Kalvach
01.05.2022 1:1 Kúdela pen. - Beauguel pen.
03.04.2022 1:1 Lingr - Chorý

Viktoria chce navázat na jasnou podzimní výhru

Viktoria může jen sama sobě vyčítat fakt, že se i přes dvě ztráty Slavie nechala sesadit z čela ligového pelotonu a navíc ještě dovolila přiblížit se na kontakt i třetí Spartě. Plzeňští totiž od restartu Fortuna ligy zaváhali hned v polovině svých zápasů.

Hlavně dvě domácí ztráty, prohra s Hradcem Králové a naposledy také remíza s Olomoucí, byly velkým překvapením pro tým, který vždy na domácí půdě působil silně. To ostatně dokázal na podzim i v prvním vzájemném utkání se Slavií v letošní sezoně. Viktoria využila brzkého vyloučení Santose a nařízené penalty a nakonec si v poklidu dokráčela k vítězství 3:0.

Tentokrát ale Viktoriáni v tak dobrém rozpoložení nejsou. Tým, který se na podzim na české scéně vyznačoval především neprostupnou defenzivou v čele se skvělým brankářem Staňkem ještě po návratu ze zimní přestávky neudržel ani jedno čisté konto.

Jedním z důvodu může být zajisté i zranění defenzivního záložníka Lukáše Kalvacha, který vynechal čtyři poslední duely. Podle posledních informací se jeho stav zlepšuje a směrem k utkání v Edenu nebyl jeho start vyloučen, rozhodne se však zřejmě až na poslední chvíli.

Jinak je Viktoria kompletní a minimálně zopakovat zisk bodu ze hřiště Slavie, jak se jí to podařilo loni v květnu ve skupině o titul. Právě tato remíza, kterou v páté nastavené minutě zařídil z penalty Beauguel, nakonec sehrála klíčovou roli v cestě Plzně za ziskem mistrovského titulu. V tuto chvíli má k vavřínu o něco blíže Slavia, ovšem Západočeši se určitě nevzdávají bez boje.

  • Datum, čas a místo zápasu: 11. 3. v 18:00, Fortuna Arena

I přes opakovanou snahu slávistického šéfa Tvrdíka o zklidnění vášní a apel na to, že by se měl hrát krásný fotbal, nic takového se od souboje o český titul čekat úplně nedá. S největší pravděpodobností to bude spíše tvrdý boj ve středu pole, ve kterém nikdo nebude chtít udělat zásadní chybu. Proto by se mohlo začít opatrněji a do kabin by se mohlo jít za stavu 0:0.

TIP: Méně než 0,5 gólů v 1, půli v kurzu 3,11 sipka Vsadit u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Slavia vs. Plzeň? Online live stream zdarma, další možnost v televizi

Zápasy Fortuna ligy můžete pohodlně sledovat zdarma díky vysílání sázkových kanceláří. Stačí se zaregistrovat s bonusem zdarma u Tipsportu a pak už si můžete vychutnat zápasy české fotbalové ligy v přímém přenosu.

Další alternativou je vysílání O2 TV Sport, což je ovšem placený kanál.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ V sezoně 2022/23 skončila v lize třetí. Podívejte se na její program a výsledky.