Play-off Evropské ligy: Slavia Praha vs. Zorya Luhansk živě

Slavia už má jistotu Konferenční ligy, míří ale do té Evropské. Poslední překážkou je ukrajinská Zorya. Úvodní utkání se hraje ve čtvrtek Edenu, odveta je na programu za týden.

AKTUALIZACE: Slavia zvítězila 2:0 a vybojovala si tak nadějnou pozici pro odvetu. Po bezgólové úvodní půli se až v 81. minutě trefil Tijani, v 94. minutě pak dal výsledku konečnou podobu Masopust. Převahu sešívaných potvrzuje poměr střel na bránu 12:1.

sipka Preview odvety (31. 8.) najdete ZDE

Živý přenosKurzyPreviewTip

Slavia Foto: Profimedia

Evropská liga, 4. předkolo: Slavia Praha vs. Zorya Luhansk ve čtvrtek živě

S jedním ukrajinským týmem si už Slavia na své cestě do základní skupině Evropské ligy poradila, nyní ji čeká druhý. I tentokrát by vzhledem k nedávným i aktuálním výsledkům mělo jít o soupeře podobné kvality. Poražený z tohoto dvojzápasu ale nemusí zase tolik smutnit, zahraje si alespoň skupinu Konferenční ligy. Sledujte úvodní utkání mezi Slavií a Zoryí Luhansk ve čtvrtek od 19:00 živě na O2 TV Sport.

sipka Získejte bonus za registraci u Tipsportu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

4. předkolo Evropské ligy: informace, kurzy

Bookmakeři dokonce Zoryi vidí jako ještě o něco slabšího protivníka v porovnání s Dniprem-1, které Slavia porazila celkovým skóre 4:1. Na postup Sešívaných ve 3. předkole Evropské ligy činil kurz 1,23, zatímco nyní je to ještě nižších 1,13. Postup týmu z Luhansku lze hrát v kurzu 6,00.

Porovnání sil obou mužstev se tak pochopitelně promítá i do kurzové nabídky týkající se čistě úvodního utkání. V něm bude mít Slavia výhodu domácího prostředí a vyprodaného stadionu, který by ji měl již potřetí v řadě hnát dopředu. Soupeř naopak podobnou výhodu za týden mít nebude, své "domácí" zápasy v evropských pohárech hraje v polském Lublinu, kde takovou podporu nemá.

V té době už by však Slavia měla mít vypracovaný náskok. Na její výhru v Edenu je vypsán kurz 1,21, remíza je ohodnocena kurzem 6,88 a triumf outsidera z Ukrajiny kurzem 14,90.

Klíčové informace o utkání Slavia - Zorya
Kdy: 24. 08. 2023 od 19:00
Kde: Fortuna Arena, Praha
Fáze: Evropská liga, 4. předkolo, 1. zápas
Rozhodčí: Kristo Tohver, Estonsko
Kurzy Tipsportu: 1,21 - 6,88 - 14,90
Přímý přenos: O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia i s protočenou sestavou udolala Baník a dostala se do čela

Pět kol to trvalo, než se Slavia osamostatnila na prvním místě tabulky Fortuna ligy. Zatímco Sparta totiž ztratila své první body v Teplicích, Sešívaní zůstali i po pátém utkání stoprocentní a na čele si vypracovali dvoubodový náskok na svého největšího rivala. Že by to od svěřenců kouče Trpišovského byla zatím nějaká velká jízda, to se ale říci nedá.

Také v neděli se Slavia poměrně dost natrápila a z pěti kol už potřetí zvítězila o jedinou branku, ve zbylých dvou duelech pak sice rozdíl činil dva přesné zásahy, rozhodnutí ale i tam přišlo až ve druhých poločasech. Je to oproti minulým sezonám poměrně velká změna, dříve byli fanoušci zvyklí především v Edenu na velké gólové příděly do sítě soupeřů.

Na druhou stranu ale Slavia ještě neztratila ani bod, což je v této fázi nejdůležitější. Proti Baníku učinil Trpišovský v sestavě hned osm změn ve srovnání s odvetným zápasem v Košicích proti Dnipru-1, dvakrát po sobě v základu nastoupili jen brankář Kolář, neúnavný Zafeiris a univerzál Schranz.

Na výkonu domácích to bylo znát, měli sice více ze hry a po celou dobu tahali za delší konec, žádná velká jízda to ale nebyla. O hubeném vítězství 1:0 rozhodl krátce po přestávce svou první trefou v červenobílém útočník Tijani, který v létě do Edenu přišel právě z Edenu. Osmdesát minut zvládl navrátilec po zranění Douděra, po bezmála dvou letech se navíc v základu objevil i kapitán Bořil.

Proti Luhansku se však dá čekat návrat k přeci jen zaběhlejší sestavě. Chybět bude oproti současnému ideálu trenérského štábu jen stoper Ogbu, jenž si musí odpykat druhou polovinu svého trestu za červenou kartu. Svůj poslední zápas za Slavii pak zřejmě odehrál ofenzivní univerzál Lingr, jenž má namířeno do nizozemského Feyenoordu. Při svém loučení s Edenem odehrál proti Dnipru-1 skvělý zápas a při střídání ho v závěru vyprovázel potlesk vyprodaného stadionu. Nyní si zkusí své první zahraniční angažmá.

Statistiky Ondřeje Lingra v dresu Slavie
Soutěž Zápasy Góly+asistence
Fortuna liga 88 30+5
MOL Cup 13 6+5
Evropské poháry 37 4+1

Zorya na úvod sezony tápe, čelo ligy ji uniká

Ukrajinská Premier League má za sebou o jedno kolo méně než česká nejvyšší soutěž. Zorya Luhansk, která obhajuje třetí místo z uplynulé sezony, kdy navíc za prvním Šachtarem zaostala jen o pět bodů a za druhým Dniprem-1 dokonce jen o skóre, ale vstup do nového ročníku vůbec nezachytila.

Po čtyřech kolech má na svém kontě jen čtyři body, a to přitom zatím hrála s 5., 6., 7. a 11. týmem loňské tabulky, tedy s žádným adeptem na nejvyšší umístění v lize. Zatím je z toho tak až desáté místo, a to ještě hned tři týmy pod Luhanskem mají odehráno o jedno utkání méně.

Naposledy byla o víkendu soupeřem Zorye Oleksandrija a byla z toho velice nezáživná remíza 0:0. Za celý průběh zápasu byla k vidění jen jediná střela přímo na branku, kterou ještě navíc vyslali hosté. Zorya se vůbec zatím v ofenzivě trápí, za čtyři utkání slavila jen čtyři góly, o které se podělili čtyři různí hráči.

Týmu trenéra Lalatoviće chybí loňský nejlepší střelec Rusyn, jenž kvůli zranění nenastoupil do dvou posledních duelů. V nich se naopak po svých vlastních zdravotních problémech už znovu objevil objev jarní části Guerrero, autor pěti branek a tří asistencí v 10 ligových startech. Právě tito dva by měli představovat největší nebezpečí pro obranu Slavie, pokud jim jejich stav umožní nastoupit.

  • Datum, čas a místo zápasu: 24. 8. 2023 v 19:00, Fortuna Arena

Slavia proti Dnipru-1 na domácím hřišti předvedla svůj nejlepší výkon v sezoně, soupeře jasně přejela a i přes dlouhé oslabení vyhrála oba poločasy. Zorya je kvalitativně na podobné úrovni a měla by být plně v možnostech Sešívaných. Mohl by se tak opakovat podobný scénář a jasná převaha domácích.

TIP: Slavia vyhraje oba poločasy sipka Získat bonus za registraci u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Slavia Praha vs. Zorya Luhansk? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Třetí vystoupení Slavie v letošním ročníku evropských pohárů nabídne v přímém přenosu televizní stanice O2 TV Sport. Stream na svých webových stránkách tentokrát české sázkové kanceláře k dispozici nemají. Na utkání si ale můžete vsadit u Tipsportu, a to před jeho začátkem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Zorya

Zorya Luhansk: představení soupeře Slavie v play-off Evropské ligy

Slavia už na cestě do Evropské ligy skolila jednoho ukrajinského soupeře. Nyní ji čeká ještě druhý, Zorya Luhansk.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...