Play-off Evropské ligy: Zorya Luhansk vs. Slavia Praha živě

Slavia stojí před branami Evropské ligy. K potvrzení účasti v základní skupině ji stačí zvládnout odvetu se Zoryí, před kterou má po poločase dvojzápasu dvoubrankový náskok. Ukrajinský tým navíc nemůže spoléhat na domácí prostředí, hrát se bude v polském Lublinu.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Jurečka a Provod Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Evropská liga, 4. předkolo, odveta: Zorya Luhansk vs. Slavia Praha ve čtvrtek živě

Slávisté o víkendu poprvé v sezoně v lize ztratili a na vině byly opět staré známé problémy z posledních dvou sezon, tedy žalostná koncovka a zbytečné chyby v defenzivě. V pohárové Evropě se však Sešívaným zatím daří a k postupu do hlavní fáze Evropské ligy jim schází poslední krok. Do polské odvety proti ukrajinské Zoryi si vezou dvougólový náskok. Utkání mezi Luhanskem a Slavií začíná ve čtvrtek od 19:00 živě na ČT2.

sipka Získejte bonus za registraci u Tipsportu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

4. předkolo Evropské ligy, odveta: informace, kurzy

Slavia je v posledních letech nejčastějším přispěvatelem do českého koeficientu a slušné body zatím sbírá i v kvalifikaci Evropské ligy. Momentálně to navíc vypadá, že bude jediným zástupcem Fortuna ligy v hlavní fázi této soutěže. Viktoria Plzeň zatím úspěšně kráčí do Konferenční ligy, Sparta je poměrně blízko pádu do téže soutěže.

Rozhodnuto ale ještě není, přestože bookmakeři už postup Slavie za hotový v podstatě mají. U Tipsportu se aktuálně ani nedá na tuto příležitost vsadit, vypsán je kurz pouze na opačný scénář a činí astronomických 21,00. Náskok Sešívaných 2:0 po domácím utkání ale o stoprocentní jistotě nehovoří, v pohárových duelech už jsme byli svědky celé řady i výraznějších obratů.

Ostatně i s jiným ukrajinským týmem Dniprem-1 Slavia určité rozpaky dopustila. Ve třetím předkole sice k odvetě odjížděla dokonce s ještě o gól větším náskokem, první půli ale odehrála laxně a v té druhé musela přidat, aby uhrála nakonec klidnou remízu 1:1. Jak k duelu přistoupí tentokrát? Kurzy na samotnou odvetu najdete v následující tabulce. Dějištěm zápasu bude polská Arena Lublin.

Klíčové informace o utkání Zorya - Slavia
Kdy: 31. 08. 2023 od 19:00
Kde: Arena Lublin, Lublin
Fáze: Evropská liga, 4. předkolo, 2. zápas (0:2)
Rozhodčí: Jérôme Brisard, Francie
Kurzy Tipsportu: 7,17 - 4,89 - 1,46
Přímý přenos: ČT2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Zorja se i nadále trápí, rozpadá se ji obrana

Úřadující třetí tým ukrajinské ligy v létě vyměnil trenéra a po první fázi sezony lze konstatovat, že léčba srbským koučem Lalatoviće nefunguje. Pětačtyřicetiletý lodivod, který za 22 let své trenérské kariéry vystřídal už neuvěřitelných 18 různých angažmá, zaznamenal v prvních šesti soutěžních duelech pouze jediné vítězství.

To přišlo ve třetím kole po dvou úvodních porážkách. Kdo by ale čekal, že kýžené body tým nakopnou a odrazí k lepším zítřkům, spletl se. Zorya od té doby v dalších třech zápasech nevyhrála a vstřelila v nich jediný gól. Pro celek, který k naději na postup potřebuje v odvetě se Slavií skórovat minimálně dvakrát, jde o značně znepokojující trend.

V Edenu před týdnem navíc Luhansk působil doslova neskodným dojmem. Od první minuty bylo jasně viditelné jeho soustředění na defenzivu, ze které se nedokázal až na některé nepříliš nebezpečné náznaky odpoutat. Výsledkem bylo jediné zakončení mezi tři tyče a přestože ještě deset minut před koncem Ukrajinci drželi skóre 0:0, vzhledem k obrazu hry je dvoubrankové manko ještě milosrdné.

V odvetě se Zorya bude muset pustit do ofenzivy. Kromě potřeby skórovat se totiž týmu také rozpadá obrana. Ke zraněnému brankáři Matsapurovi se připojili na marodce i obránci Danchenko, Butko a Smiyan. Ještě větší ztrátou je pak křídelník Rusyn, nejlepší střelec Zorye v minulé sezoně. Bývalý mládežnický reprezentant ale odchází do anglického Sunderlandu a proti Slavii už by se tak neměl představit.

Minuty Christose Zafeirise v letošní Slavie
Soutěž Soupeř Minuty
Fortuna liga, 1. kolo Hradec Králové 79
Fortuna liga, 2. kolo České Budějovice 90
Fortuna liga, 3. kolo Zlín 90
Evropská liga, 3. předkolo Dnipro-1 89
Fortuna liga, 4. kolo Mladá Boleslav 45 (na hřiště o půli za stavu 0:0)
Evropská liga, 3. předkolo Dnipro-1 90
Fortuna liga, 5. kolo Baník 90
Evropská liga, 4. předkolo Zorya 90
Fortuna liga, 6. kolo Jablonec 45 (na hřiště o půli za stavu 0:1)

Slavia ztratila první ligové body, opět ji trápí koncovka

Sešívaní v prvních kolech poměrně pravidelně unikali hrobníkovi z lopaty a Fortuna ligou procházeli sice nikterak dominantně, ale stále bez ztráty kytičky. V neděli se to změnilo a Slavia o první body v sezoně přišla. V Jablonci byly na vině stejné problémy, které ji v podstatě připravily o poslední dva ligové tituly.

V závěru první půle ji mohl poslat do vedení nejlepší střelec uplynulého ročníku Jurečka, nařízenou penaltu ale neproměnil. A hned o minutu později se projevil i nedoraz na druhé straně hřiště, Ogbu se nechal snadno obehrát Jovovićem, přetaženou přihrávku Pleštilovi střelci ulehčil zbytečným vyběhnutím brankář Kolář a bylo to 1:0.

Ještě před přestávkou Slavii nebyl uznán gól Tijaniho, v závěru celého utkání se to samé stalo i Jurečkovi. V platnosti tak zůstala jen trefa Holeše a byla z toho nakonec remíza. Od červenobílého týmu to sice byl zřejmě nejhorší výkon v sezoně, na druhou stranu ale nešlo o ojedinělý výpadek. Výkony Slavie mají v úvodu sezony do ideálu daleko.

Opět se navíc potvrdil význam středopolaře Zafeirise pro současné mužstvo z Edenu. Toho se kouč Trpišovský opět pokusil pošetřit, Nor ale opět musel na hřiště už o poločase, protože Slavia bez něj měla výrazné problémy s kontrolou hry ve středu pole. Pozitivem pro Sešívané je alespoň blížící se návrat dalšího záložníka Oscara, jenž si se Zafeirisem skvěle vyhoví.

Po dvouzápasovém trestu v evropských pohárech by se do sestavy měl vrátit také stoper Ogbu. Jinak by však Slavia měla být až na dlouhodobé absence disponovat kompletním kádrem. Nic by ji tak nemělo bránit v co nejklidnějším potvrzení postupu do Evropské ligy.

  • Datum, čas a místo zápasu: 31. 8. 2023 v 19:00, Arena Lublin

Slavia před týdnem doma do svého soupeře "bušila" a trpělivě ho obehrávala, což nedalo až tolik příležitostí k nedovoleným zákrokům. V odvetě ale Zorya už nemá na co čekat a musí hrát výrazně aktivněji. Podobnou situaci už Sešívaní zažili ve třetím předkole, doma proti Dnipru-1 bylo odpískáno 21 faulů, v odvetě o pět více. Podobný scénář by mohl nastat i tentokrát.

TIP: Více než 22,5 faulů sipka Získat bonus za registraci u Tipsportu

Tip

Kde živě sledovat utkání Zorya Luhansk vs. Slavia Praha? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Čtvrté vystoupení Slavie v letošním ročníku evropských pohárů nabídne v přímém přenosu televizní stanice ČT2. Stream na svých webových stránkách tentokrát české sázkové kanceláře k dispozici nemají. Na utkání si ale můžete vsadit u Tipsportu, a to před jeho začátkem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Zorya

Zorya Luhansk: představení soupeře Slavie v play-off Evropské ligy

Slavia už na cestě do Evropské ligy skolila jednoho ukrajinského soupeře. Nyní ji čeká ještě druhý, Zorya Luhansk.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...