Fortuna liga: Slavia Praha vs. Sigma Olomouc živě v livestreamu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slavia se propadla zpět na druhé místo tabulky a po sobotní výhře Sparty ztrácí zase už pět bodů. Pokud chce udržet naději na vedoucí pozici po základní části, nesmí si ve zbývajících dvou kolech dovolit žádné zaváhání. V neděli se představí proti Olomouci, zápas začne v 15:00.

Živý přenosKurzySlavia – Olomouc
Bilance H2H – Tip

Slavii se titul nebezpečně vzdaluje Foto: Petr Eret / MFDNES + LN / Profimedia

SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc – 29. kolo Fortuna ligy 2023/2024: kde sledovat živě online live stream

Sešívaní před týdnem v Plzni zahodili svou výhodu a přepustili první příčku Spartě. Ta svůj náskok v sobotu ještě navýšila a čeká na reakci rivala. Sigma v minulém kole konečně zabrala a sestupové starosti už by se jí týkat neměly. Vzájemný zápas Slavie s Olomoucí začne v neděli od 15:00, živě ho odvysílá O2 TV Sport i Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Slavia - Olomouc ŽIVĚ ONLINE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavia - Olomouc dnes živě v 1. lize: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Sigma cestuje do Edenu v roli outsidera, kurz na její vítězství u Fortuny činí 16,00 oproti pouhým 1,17 na domácí. Remízou neskončilo devět posledních vzájemných duelů obou týmů, pokud by však byla k vidění první dělba bodů od roku 2019, radovali by se z ní tipující v kurzu 8,20.

Bookmakeři také čekají alespoň tři góly, na ty je vypsán kurz 1,50. Ze střelců je nejnižší kurz na krále ligových kanonýrů za minulou sezonu Jurečku, jenž se už dostal do vedení v tabulce nejdůležitější individuální statistiky i letos.

Slavia vs. Sigma – informace o zápase
📅 Kdy: 21. 04. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: 29. kolo Fortuna ligy 2023/24
⚽ Rozhodčí: Marek Radina
✔ Kurzy Fortuny: 1,17 - 8,20 - 16,00
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slavia selhala v Plzni a do nadstavby nejspíš půjde se ztrátou

Začínalo to vše vypadat tak pozitivně. Slavia se oklepala z nepříliš povedených dvou derby v rozmezí několika dnů i vypadnutí z Evropské ligy a v lize čtyřikrát v řadě vyhrála, což ji posunulo poprvé po dlouhých měsících do čela ligové tabulky. Jenže na něm vydržela jen týden.

V minulém kole totiž do Plzně odjel tým, který snad jako by titul získat ani nechtěl. Byla to naopak domácí Viktoria, kdo vypadal jako mužstvo bojující o všechno, přestože jí v lize už o nic nejde. Slavia, pro kterou to byl jeden z nejdůležitějších zápasů jara, působila odevzdaně. Jistě, může se stát, že se utkání nepodaří, právě v přístupu hráčů ale tkvěl největší kámen úrazu.

Kouč Trpišovský byl po konečnm hvizdu hodně nespokojený, pravda ale je, že část viny určitě padá i na jeho bedra. Kromě nedostatečné motivace svých svěřenců je alarmující také fakt, že byl už poněkolikáté v přímém souboji předčen zkušeným harcovníkem Miroslavem Koubkem, jenž připravil úspěšnou taktiku.

Otázka je, jestli slávistický lodivod sáhne k výraznějším změnám. Útočný tandem Chytil – Jurečka je dlouhodobě poměrně nefunkční a hlavně druhý jmenovaný je na pozici "desítky" vzhledem ke své typologii nevhodný. Více šancí by si naopak zasloužil mladík Jurásek. Trpišovský má rozhodně z čeho vybírat, po zranění jsou zpět v plném tréninku Holeš, Schranz i Douděra a kádr je tak v podstatě kompletní.

Sešívaní ho budou potřebovat, do konce sezony totiž zápasy půjdou v rychlém sledu. Příští týden je na programu utkání v Hradci Králové, hned poté začne nadstavba. Do ní ale nejspíš bude Slavie vstupovat až ze druhé pozice, čeká ji tak pravděpodobně derby na Letné.

Sestava Slavie v posledním soutěžním zápase (PLZ - SKS 1:0)
Staněk - Vlček, Ogbu, Zima, Zmrzlý - Ševčík, Oscar - Provod, Jurečka, Wallem - Chytil
Kdo se dostal do hry z lavičky: Zafeiris, Diouf, Masopust, Jurásek, Tijani

Sigma teprve podruhé na jaře vyhrála, těžké časy zdaleka neskončily

V Olomouci nezažívají dobré časy. Pokračují a spíše ještě dokonce sílí fanouškovské protesty proti vedení klubu, vše (snad) vyvrcholilo nechutným činem, kdy pachatel nastražil k Andrově stadionu i soukromým pozemkům vysokých činovníků Sigmy zakrvavené prasečí hlavy.

Kromě dlouhodobé nespokojenosti s hospodařením a celkovým směřováním mužstva příznivcům rozhodně na náladě nepřidává ani současná výkonnost. Před týdnem sice Olomouc zabrala a porazila rovněž trápící se Jablonec, pohříchu šlo však o teprve druhé vítězství na jaře. Osm získaných bodů v deseti utkáních druhé poloviny sezony je velmi chabá bilance, hůře je na tom jen poslední Karviná.

Přesto může vybojovaná výhra do týmu vlít alespoň trochu optimismu. Tím spíše vzhledem k vývoji, jakým se zrodila, Sigma hrála už od 28. minuty o deseti bez vyloučeného Spáčila, úctyhodně se ale semkla a i v oslabení dokázala díky trefě Chvátala ze druhé půle rozhodnout ve svůj prospěch.

Pětadvacetiletý záložník tak v Edenu logicky bude kvůli karetnímu trestu chybět a zařadil se tak na poměrně dlouhý seznam absentérů. Žluté karty vyřadily Fortelného, zdravotní potíže pak hlásí Beneš, Novák, Sláma, Růsek i gólman Macík. Kvůli dohodě o hostování ze Slavie pak trenér Saňák nebude moci využít ani mladého Singhateha.

Sestava Sigmy v posledním soutěžním zápase (OLO - JAB 1:0)
Stoppen - Chvátal, Pokorný, Vraštil, Sláma - Spáčil, Breite - Vodháněl, Zorvan, Uriča - Juliš
Kdo se dostal do hry z lavičky: Fortelný, Šíp, Zifčák, Ventúra, Matys

Vzájemná bilance Slavie s Olomoucí, H2H, výsledky předchozích zápasů

Olomouc patří k nejméně oblíbeným soupeřům Slavie ze všech účastníků české nejvyšší soutěže. Pražané vyhráli jen přesně polovinu vzájemných duelů. Na domácí půdě mají ale bilanci lepší, před vlastními fanoušky vítězně zvládli 17 z 28 soubojů. Celkově ale v posledních letech na Sigmu umí a porazili ji devětkrát v řadě.

Bilance Slavia vs. Olomouc v 1. lize
Výhry Slavie Remízy Výhry Sigmy
29 14 15

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Olomouc vs. Slavia 0:0 (23.11.2019)
  • Slavia vs. Olomouc 3:1 (16.01.2021)
  • Olomouc vs. Slavia 0:3 (28.04.2021)
  • Olomouc vs. Slavia 0:1 (09.05.2021)
  • Slavia vs. Olomouc 1:0 (27.10.2021)
  • Olomouc vs. Slavia 0:1 (04.12.2021)
  • Olomouc vs. Slavia 2:0 (09.10.2022)
  • Slavia vs. Olomouc 4:0 (01.04.2023)
  • Olomouc vs. Slavia 2:3 (23.05.2023)
  • Olomouc vs. Slavia 1:3 (12.11.2023)

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 21. 04. v 15:00, Fortuna Arena (Praha)

Tip na zápas Fortuna ligy: Slavia vs. Sigma v neděli 21. 04. 2024

Slavia musí zareagovat na vlastní minulé selhání i sparťanské vítězství. Zároveň se bude určitě chtít revanšovat fanouškům. Dá se tak očekávat aktivní hra domácích po celých devadesát minut. To Sigma přijíždí v hodně špatném rozpoložení, v týmu to vře a nepomáhá ani rozsáhlý list absencí. Sešívaní by si měli výhru pohlídat a podle nás ovládnou oba poločasy.

TIP: Slavia vyhraje oba poločasy sipka vsadit

Do Edenu přijede poměrně zdecimovaný protivník

Kde sledovat fotbal Slavia vs. Olomouc živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Kompletní program 1. ligy vysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Českou nejvyšší fotbalovou soutěž si ale můžete užít i zdarma v online streamech na Fortuna TV.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

rozhodci.jpg

Co je a co není ruka: výklad pravidel, příklady

Co je a co není ruka je častým předmětem diskuzí mezi fanoušky fotbalu. Článek se chce na pravidlo podívat zevrubněji.