Fortuna liga: Viktoria Plzeň vs. Slavia Praha v live streamu

Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech přivítá jednoho z favoritů na titul, Slavii. Ta se v bude chtít dostat zpátky do čela ligy a bude chtít Plzni oplatit porážku z podzimu a setrvat na vrcholu tabulky. Utkání sledujte na Fortuna TV.

Přímý přenosKurzy
PlzeňSlaviaH2HTip

Lukáš Provod (Slavia) a Jan Kopic (Plzeň) v souboji o míč v listopadovém utkání v Edenu Foto: ČTK / Kamaryt Michal

Fortuna liga, 28. kolo: Viktoria Plzeň vs. Slavia Praha živě v online live streamu

Viktoriáni v posledních kolech v české soutěži nezáří, v Evropské konferenční lize však uhráli solidní výsledek 0:0 s favorizovanou Fiorentinou. Nyní budou chtít svoje sebevědomí potvrdit i proti Slavii. Sešívaní ale nebudou snadným soustem, protože na jaře v lize ještě neprohráli a chtějí se vrátit do vedení v tabulce. Jak utkání dopadne, sledujte dnes od 18:00 na Fortuna TV.

sipka Sledujte zápas Plzeň vs. Slavia živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavia je favoritem, jaké jsou kurzy?

Předchozí utkání dopadlo překvapivou výhrou Plzně 2:1, která tak vyloupila Eden po devíti letech. Zajímavostí budiž, že i předtím viktoriáni ztratili body s Libercem a Karvinou stejně jako nyní na jaře. Bude stejný výsledek?

Dle bookmakerů je favoritem hostující Slavia v kurzu 1,79. Na výhru Západočechů si můžete vsadit v kurzu 4,40. Remíza má hodnou 3,80.

Utkání bude pískat zkušený rozhodčí Ondřej Pechanec, který v průměru rozdá 4,5 žluté karty na zápas.

Informace před zápasem Plzeň vs. Slavia
📅 Kdy: 14. 04. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Doosan Aréna, Plzeň
🏆 Soutěž: 28. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ondřej Pechanec
Kurzy Fortuny: 4,40 – 3,80 – 1,79
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Plzeň v lize ztratila dvakrát v řadě, v Evropě si připsala cennou remízu s Fiorentinou

Poslední dvě kola Fortuna ligy se Západočechům nepovedly, a i když to jejich pozici nijak neohrozilo, tak prohra s Libercem 1:3 a remíza s Karvinou 0:0 nejsou dobrou vizitkou. Nyní je čeká ještě těžší zkouška, když se na domácím stadionu postaví Slavii, která má ambice získat mistrovský titul. Ve čtvrtek se Plzeň na nedělní utkání výborně naladila.

Viktoriány čekalo utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s italskou Fiorentinou, s kterou odehráli velice dobré utkání. Fialky měli dle očekávání více ze hry, ale kromě dvou příležitostí si nic zajímavého nevytvořily. V 77. minutě to byla nakonec Plzeň, která mohla brát vítězství, ale Chorý ve své šanci netrefil bránu. Utkání skončilo 0:0 a kromě postupových nadějí pro Západočechy znamená bod do koeficientu, který zajišťuje Česku v sezóně 2025/26 zástupce v Lize mistrů.

Solidní utkání odehrál Radim Řezník, který nastoupil poprvé od přípravy a pro trenéra Koubka je to znamení, že i v případě  absencí má kam sáhnout.

Absence důležitých hráčů je ke konci ročníku Achillova pata Koubkova mužstva. Durosinmi, Jirka, Sýkora, Valenta a Mosquera jsou dlouhodobě zranění. V případě posledního jmenovaného je přece jen malá naděje, že by mohl proti sešívaným nastoupit.

Sestava Plzně v posledním zápase proti Fiorentině
Jedlička – Hejda, Hranáč, Jemelka – Řezník, Červ, Kalvach, Cadu - Šulc – Chorý, Vydra
Kdo šel do hry z lavičky: Paluska, Kliment, Traore

Slavia vede tabulku a v lize drží sérii neporazitelnosti

Slavia má solidní fazónu a narozdíl od Sparty nebo Plzně její forma graduje. Sešívaní na českých polích zaváhali pouze se Spartou v poháru, v lize získali proti odvěkému rivalovi remízu. Od té doby jsou zpátky na vítězné vlně, když porazili Teplice 4:0, Liberec 3:0, Slovácko 3:1 a Bohemians 2:1.

Vršovické derby sice v minulosti několikrát ukázalo, že Klokani umí potrápit favorita z Edenu, poslední zápasy jsou však jednoznačně v režii Sešívaných. To platilo i pro poslední vzájemné střetnutí, v kterém mužstvo Jindřicha Trpišovského na Bohemku vletělo od prvních minut. Jenže šance šly buď mimo, nebo je lapil skvěle chytající brankář Soukup. V nastavení prvního dějství Oscar Dorley trefil břevno, takže do šaten se šlo stále za bezgólového stavu.

Druhá půle už přinesla branky, když v 55. minutě prolomil obranu Klokanů Ševčík ranou zpoza šestnáctky. Na 2:0 zvyšoval Chytil po centru z pravé strany. Radost z čistého konta překazil Staňkovi v nastavení Hůlka, který napálil míč parádní ranou z dvaceti metrů do šibenice. Slavisté tak vyhráli 2:1, přitom jejich vítězství mohlo být daleko vyšší, pokud by využili další příležitosti, které měli k dispozici.

Jindřichu Trpišovskému chybí pro zranění Bořil, Kolář a Schranz. Z hráčů, co pravidelně nastupují v základní sestavě, však nechybí nikdo. Do karet Slavii může hrát i menší únava, protože se momentálně soustředí pouze na ligu.

Sestava Slavie v posledním zápase proti Bohemians
Staněk – Vlček, Holeš, Zima, Zmrzlý – Ševčík, Dorley, Provod, Douděra, Jurečka – Chytil
Kdo šel do hry z lavičky: Jurásek, Zafeiris, Tomič, Masopust, Tecl
  • Datum, čas a místo: 14. 4. v 18:00, Doosan Arena, Plzeň

Vzájemné zápasy mezi Plzní a Slavií – H2H

Utkání mezi Plzní a Slavií nebylo v historii nic extra výjimečného. To vše se změnilo až s vzestupem Plzně, kdy ji poprvé vedl trenér Pavel Vrba. Od té doby jsou tyto zápasy bitvami, v kterých se mnohdy rozhoduje o možném titulu.

  • První utkání v samostatné české lize odehráli 18. 04. 1998.
  • Nejvyšší vítězství je z 14. 05. 2016: Slavia doma vyhrála 5:0.
  • Soupeři se potkali 57x, z toho Slavia vyhrála 28x, 15x vyhrála Plzeň a 14x skončil zápas nerozhodně.
  • Celkově padlo 137 branek, což je 2,4 branky na zápas.
  • Nejlepší střelec ve vzájemných duelech je Daniel Kolář, který vstřelil 5 branek.
  • Nejčastějším výsledkem je 1:0, utkání tak skončilo ve 13 duelech.
    Posledních 10 vzájemných zápasů mezi Plzní a Slavií
    05. 11. 2023 Česká liga Slavia - Plzeň 1:2
    20. 05. 2023 Česká liga Slavia - Plzeň 2:1
    11. 03. 2023 Česká liga Slavia - Plzeň 2:1
    18. 09. 2022 Česká liga Plzeň - Slavia 3:0
    01. 05. 2022 Česká liga Slavia - Plzeň 1:1
    03. 04. 2022 Česká liga Plzeň - Slavia 1:1
    31. 10. 2021 Česká liga Slavia - Plzeň 2:0
    20. 05. 2021 Český pohár Plzeň - Slavia 0:1
    02. 05. 2021 Česká liga Slavia - Plzeň 5:1
    23. 12. 2020 Česká liga Plzeň - Slavia 0:1

Tip na výsledek zápasu Viktoria Plzeň vs. Slavia Praha ve 28. kole Fortuna ligy

Slavia přijíždí do Doosan Areny jako favorit a bude chtít potvrdit svůj status favorita na titul. Pro sešívané hovoří aktuální forma, když v české nejvyšší soutěži na jaře ani jednou neprohráli. Plzeň je však tým pro velké zápasy, což ukázala na podzim ve vzájemném utkání nebo na jaře se Spartou a v Evropě s Fiorentinou. Proto trenéra Koubka a jeho mužstvo nelze podceňovat.

TIP: Každý z týmů dá gól v zápasu sipka Vsadit u Fortuny

Tip na utkání Plzeň vs. Slavia - Fortuna

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Viktoria Plzeň vs. Slavia Praha v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Utkání Viktorkou Plzeň se Slavií si můžete pustit nejen v televizi, ale i na internetu. Utkání vysílá již tradičně O2 TV Sport. Zcela zdarma můžete utkání sledovat ve streamu sázkové kanceláře Fortuna.

Na sešívané PŘED ZÁPASEM se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje v sezoně 2023/24 16...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.