Evropská liga živě: AC Milán vs. Slavia Praha

Slavia vstupuje do vyřazovacích bojů Evropské ligy oproti Spartě o kolo později, hned na úvod ji ale čeká soupeř světových rozmerů. Ve čtvrtek rozehraje osmifinále soutěže na San Siru proti milánskému AC. Přiveze si do domácí odvety nadějný výsledek?

Živý přenosKurzy
AC Milán – SlaviaTip

Slavia přivedla v lednu Zimu přesně kvůli takovým zápasům, jaký ji nyní čeká Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Osmifinále Evropské ligy 2023/2024 živě: AC Milán vs. Slavia Praha ve čtvrtek v TV

V základní skupině už Slavia porovnala své síly s dalším italským celkem a vedla si skvěle, nechala za sebou AS Řím a poprvé ve své historii ovládla hlavní část. Díky tomu přešla rovnou do osmifinále a může se těšit na dvojzápas s velkoklubem. Milánský klub začal na podzim v Lize mistrů, tam ale neuspěl, cenou útěchy mu tak byl přesun do Evropské ligy. Její první osmifinále mezi AC Milán a Slavií začne ve čtvrtek od 21:00, živě ho můžete sledovat na Sport 2.

sipka Získejte u Betana bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na osmifinále EL: Slavia je v dvojzápase outsiderem

Sešívaní vstupují do souboje o čtvrtfinále v roli, na kterou v jarní fázi evropských soutěží musí být české kluby tak trochu zvyklé. Italové jsou poměrně jasným favoritem na postup, Betano šance AC ohodnotilo kurzem 1,26, zatímco ty slávistické 3,95.

Vršovické mužstvo už ale z nedávné minulosti ví, jaké to je podobnou výchozí pozici přetavit v překvapivý skalp. V Evropské lize se mu podařilo přejít například přes Leicester, Rangers, Fenerbahce nebo Sevillu. Tentokrát ale Pražany čeká ještě slavnější protivník, a tak půjde o další velmi zajímavé srovnání vypovídající o stavu českého fotbalu.

Mírnou výhodou pro Slavii může být fakt, že už na San Siru jednou uspěla. V roce 2019 se ve skupině Ligy mistrů utkala s Interem a z Milána si odvezla velmi cennou remízu 1:1. Podobný výsledek by před odvetou v Edenu, která je na programu už za týden, jistě vítanou zprávou.

Informace před zápasem AC Milán - Slavia
📅 Kdy: 26. 10. 2023 od 21:00
🏟 Kde: San Siro, Milán
🏆 Soutěž: Osmifinále Evropské ligy 2023/24, 1. zápas
Rozhodčí: Halil Umut Meler, Turecko
Kurzy Betana: 1,47 - 4,50 - 6,70
📺 Přímý přenos: Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Pro AC je Evropská liga jedinou cestou k trofeji

Rossoneri o víkendu zažili hodně netypický zápas na hřišti Lazia, když soupeř uviděl celkem hned tři červené karty a dohrával v osmi. AC si nakonec připsalo důležité tři body, vítězství se ale nerodilo snadno, zařídil ho až v 88. minutě střídající Okafor. Ten platí za vyhlášeného žolíka, v lednu například dokonce v nastaveném čase vystřelil výhru na půdě Udinese.

Milánský celek se tak v tabulce Serie A drží na třetím místě a navíc se dotáhl na druhý Juventus na rozdíl jediného bodu. Z hlediska pohárových vyhlídek pro příští sezonu není konečné umístění až tak podstatné, důležité je umístit se v první čtyřce, k čemuž mají svěřenci Stefana Pioliho dobře nakročeno. Sám zmíněný kouč ale hraje o svou další budoucnost v klubu a každá pozice může hrát roli.

Na důležitosti pro 58letého lodivoda rozhodně získala i Evropská liga, jde totiž o poslední zbývající reálnou šanci odnést si z letošního ročníku nějakou trofej. V lize Milán ztrácí na svého městského rivala Inter 16 bodů, což se zdá být nedostižnou propastí, z domácího poháru pak vypadl ve čtvrtfinále s Atalantou.

Dobrou zprávou pro domácí je zlepšující se forma hlavní ofenzivní hvězdy, portugalského křídla Rafaela Leãa. Ten se střelecky prosadil ve třech z pěti posledních soutěžních zápasů, dvakrát rozvlnil v předchozím kole této soutěže síť francouzského Rennes.

sipka Přečtěte si více o historii i současnosti AC Milán

Slavia v derby zápasech zklamala, v jakém světle se předvede v Miláně?

Měla to být šance získat nad Spartou do závěrečných měsíců sezony značnou psychologickou výhodu. Místo toho se aktuální propast mezi oběma pražskými rivaly ještě o něco prohloubila. Slavia totiž nezvládla dobře ani jedno ze dvou derby, které se odehrály v rozmezí čtyř dnů.

Nejprve před týdnem v MOL Cupu prohospodařila vedení 2:0 a po prodloužení nakonec její cesta domácím pohárem skončila. Příležitost k nápravě Sešívaní dostali v ligové odvetě na Letné, tam ale přijeli ustrašení s cílem hlavně neopakovat hrubé chyby v obraně a neprohrát.

Problémem je, že Slavia je v české lize druhá se čtyřbodovou ztrátou, a tak by se nabízel výrazně aktivnější přístup. Což o to, nastolená taktika fungovala, Trpišovského tým působil v obraně jiště a soupeře do žádné větší šance nepustil, jenže tím zároveň sám rezignoval na útok. Jako by tím uznal sílu Sparty podobným způsobem, jakým se prezentoval například na podzim v Římě.

Tam v základní skupině Slavia slibovala aktivní pojetí, místo toho ale brzy dvakrát inkasovala a z těžkých direktů se nedokázala oklepat. Bojácný výkon nemohl tehdy přinést nic jiného než porážku. Červenobílí si přitom v odvetě s AS dokázali, že při sebevědomém projevu jsou schopni přehrát i slavnějšího protivníka, což by mělo být poučení i pro úvodní duel v Miláně.

sipka Přečtěte si více o působení Slavie v Evropské lize

  • Datum, čas a místo zápasu: 7. 3. ve 21:00, San Siro (Milán)

Tip na výsledek zápasu AC Milán vs. Slavia v osmifinále Evropské ligy

Sešívaní se v pohárovém derby rozhodli hrát se Spartou otevřenou partii, to se jim ale nakonec vymstilo. V lize tak dali přednost jistotě, zvolili defenzivnější strategii a výsledkem byly jen dvě střely na branku, obě navíc z nedůrazných hlaviček z nepřipravených pozic. Podobná taktika se dá od Slavie očekávat i v Miláně, kde bude cílem především inkasovat co nejméně branek a zajistit si tak dobrou výchozí pozici do odvety.

TIP: Slavia vystřelí maximálně dvakrát na branku

Hlavním cílem Slavie opět bude zřejmě především neinkasovat

Kde sledovat osmifinále EL živě: fotbal AC Milán vs. Slavia v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Slavie na hřišti AC Milán odvysílá placená televizní stanice Sport 2. České sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U Betana si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

SK Slavia Praha ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace o Slavii, včetně...

Juventus s Atalantou bojují o každou pozici

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 4.3.-10.3.

České týmy vstupují do osmifinále evropských pohárů, pokračují také boje o titul. Na co se můžete v týdnu od 4. do 10. března těšit?