Liga mistrů UEFA: Bayern vs. Paris Saint-Germain ve středu živě

Jednomu z velkoklubů vystaví v Lize mistrů stopku už osmifinále. Bayern drží po prvním zápase nad PSG jednobrankový náskok. Odvetu navíc odehraje na vlastním stadionu. Zmůže se pařížský celek bez zraněného Neymara na obrat, nebo přijde další velké zklamání v milionářské soutěži?

Živý přenosKurzy – PreviewTip

Messi a Kimmich Foto: Profimedia

Liga mistrů, odveta osmifinále: Bayern vs. PSG už ve středu živě

V prvním zápase se Pařížané museli v základní sestavě obejít bez Mbappého, který po zranění zvládl jen poslední půlhodinu. Tentokrát už je francouzský ostrostřelec v plné formě, zato ale ze hry vypadl Neymar. I bez něj se tak PSG bude muset pokusit zvrátit nepříznivý vývoj po domácí porážce 0:1. Bayern si však bude chtít postup do čtvrtfinále pohlídat. Odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů mezi dvěma světovými giganty sledujte ve středu od 21:00 na programu Nova Sport 3.

sipka Vsaďte si na utkání Bayern vs. PSG a získejte odměnu ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Bayern si nahrál náskok a je favoritem i v odvetě. Jaké jsou kurzy?

Na to, že mělo jít o jednu z ozdob letošního ročníku Ligy mistrů, bookmakeři mají před odvetou až možná trochu překvapivě jasno. Bayern si přivezl z Paříže jednogólový náskok a k postupu mu tak stačí neprohrát. A pokud jde právě o kurzy na postup z tohoto dvojzápasu, jsou Bavoři favorizováni v drtivém poměru 1,18 ku 4,90.

Pokud jde o samotný odvetný duel, také v něm se dávají Bayernu větší šance. Betano na druhé vítězství mnichovského mužstva vypsalo kurz 1,80. Domácí ale posílá do dalšího kola i remíza (4,40). V případě jakékoliv výhry PSG o gól by se šlo do prodloužení (5,70), vyšší triumf by znamenal postup PSG.

Utkání v Allianz Areně bude pískat zkušený italský arbitr Daniele Orsato. Renomovaný sudí se představil i na mistrovství světa v Kataru a i v Lize mistrů už je tradičním jménem. Letos zatím v soutěži odpískal čtyři duely, všechny v základní skupině.

Klíčové informace o utkání Bayern - PSG
Kdy: 08. 03. 2023 od 21:00
Kde: Allianz Arena (Mnichov)
Fáze: Liga mistrů, 2. osmifinále, 1. zápas 1:0
Rozhodčí: Daniele Orsato (Itálie)
Kurzy Betana: 1,80 - 4,40 - 3,70
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Bayern řeší problémy v obraně

Přestože o tlaku vyvíjeném na hráče a realizační tým PSG ve spojitosti s potřebou úspěchu v Lize mistrů se toho už napsalo a namluvilo hodně. To samé se ale částečně týká také domácích, nebo minimálně kouče Juliana Nagelsmanna. Trenérský supertalent sice po přesunu do Bayernu pokračuje v dominanci bavorského mužstva nad německou Bundesligou, to ale v Mnichově samo o sobě nestačí.

Po deseti mistrovských titulech v řadě je domácí vavřín považován už tak trochu za samozřejmost a úspěch či neúspěch sezony se hodnotí z velké části právě podle výsledku v Lize mistrů. A zde Nagelsmann při svém prvním pokusu na lavičce Bayernu selhal a před rokem překvapivě nestačil na španělský Villarreal.

Napodruhé si zatím počíná fantasticky, Bavoři ještě v letošním ročníku vyhráli všech sedm utkání, což v základní skupině dvakrát odnesla i plzeňská Viktoria. V úvodním osmifinále v Paříži Bayern rozhodně nepředvedl bezchybný výkon, vítězství 1:0 ale nakonec asi po zásluze slavil.

Před druhým osmifinále musí Nagelsmann řešit především složení obrany. Pavard pyká za červenou kartu, dlouhodobě zraněný je Hernández a potíže má také Mazraoui. Stoperská dvojice ve složení Upamecano - de Ligt je zřejmě daná, nad kraji defenzivy už ale visí otazník. Davies a Cancelo jsou velmi útočně ladění, což by při bránění rychlíka Mbappého mohlo vzadu otevírat nebezpečné prostory.

Portugalec Cancelo je navíc údajně už měsíc po svém příchodu z Manchesteru City nespokojený se svým herním vytížením, což mu v očích kouče Nagelsmanna zřejmě nepomůže. Blíže do základní sestavy tak má zřejmě Chorvat Stanišić, který nastoupil už v posledních dvou vítězných zápasech v lize a je zodpovědnějším typem obránce.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (PSG - Bayern 0:1, 53. Coman)
PSG Statistika Bayern
9 Střely 17
4 Střely na branku 7
1,01 Očekávané góly 1,26
45 Držení míče (%) 55
4 Rohové kopy 5
5 Ofsajdy 3
8 Fauly 18
2 Žluté karty 2
0 Červené karty 1

PSG přišlo o Neymara, jsou receptem hvězdy MS?

Pařížané oproti domácímu zápasu přišli o velkou hvězdu, Brazilce Neymara. Ten si v ligovém klání proti Lille poranil kotník a před pár dny nakonec musel podstoupit operaci, aby neriskoval dlouhodobé problémy. Tím se ale vyřadil ze hry pro celý zbytek letošní sezony.

Kouč Galtier tak bude spoléhat na zbylé dvě součástky hvězdného trojlístku, Lionela Messiho a Kyliana Mbappého. Druhý jmenovaný Francouz se po doléčení své vlastní bolístky, která mu v úvodním osmifinále dovolila odehrát jen závěrečnou půlhodinu, dostal do parádní formy. Ve třech duelech od té doby vstřelil pět branek a na dvě další nahrál.

Příliš nezaostává ani Messi s bilancí 3+2. Oba finalisté nedávného mistrovství světa se sehrávají v pravý čas. Je navíc také otázkou, zda při přítomnosti Neymara nejsou tři geniální, ale nepříliš týmově založení fotbalisté už zkrátka příliš.

Co ale PSG rozhodně musí vylepšit, pokud chce pomýšlet na obrat a postup, to je defenziva. Ta inkasovala tři góly od Lille, také Marseille i přes udrženou nulu pustila do několika čistých brankových příležitostí a naposledy se o víkendu dvakrát prosadilo i Nantes.

Chyby si v poslední době neodpustil ani brankář Donnarumma, zdravotní potíže vyřadily stopera Kimpembeho, se zdravím i zákonem má problémy také Hakimi. Pokud mají mít Pařížané šanci zvrátit nepříznivý vývoj dvojzápasu a zaskočit favorita, budou se muset jakýchkoliv chyb vyvarovat.

  • Datum, čas a místo zápasu: 8. 3. 2023 ve 21:00, Allianz Arena

PSG nemá na co čekat, pokud chce postoupit, musí skórovat. Při absenci Neymara bude ještě větší tíha odpovědnosti ležet na Mbappém. Ten má v lize v průměru 2,5 střel na branku na zápas, v Lize mistrů se pohybuje na podobném čísle. I ve středu by měl být ústřední postavou svého týmu v honbě za obratem, proto kurz na alespoň tři přesná zakončení působí zajímavě.

TIP: Mbappé bude mít alespoň 3 střely na branku v kurzu 3,75 sipka Vsadit u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Bayern vs. PSG? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní odvetný duel mezi Bayernem a PSG si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 3. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...