Liga mistrů UEFA: Inter vs. AC Milán v úterý živě

V milánském semifinále má nakročeno k postupu Inter, který zvládl úvodní duel a do odvety si odnáší náskok 2:0. Dokáže AC zvrátit nepříznivý vývoj? Sledujte, který z rivalů se stane prvním finalistou letošního ročníku Ligy mistrů.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Džeko a Bastoni Foto: Profimedia

Liga mistrů, odveta semifinále: Inter vs. AC Milán už dnes živě

Úvodní semifinálový souboj na San Siru v minulém týdnu přesvědčivě ovládl Inter. Rozhodla už první čtvrthodina zápasu, během níž se prosadili Džeko a Mkhitaryan a jasně tak určili ráz celého utkání. AC se na svou jedinou střelu na branku zmohlo až v nastaveném čase. V odvetě tak bude muset výrazně přidat, pokud chce ještě zabojovat o postup do finále. Odvetu mezi Interem a AC Milán sledujte v úterý od 21:00 na Premier Sport 2.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Inter je favoritem zápasu, postup by měl být formalitou. Jaké jsou kurzy?

Inter byl považován za favorita tohoto dvojzápasu už před výkopem prvního zápasu a tuto svou roli minulou středu jedině potvrdil. Po dominantním vítězství 2:0 navíc o víkendu uspěl i v lize, zatímco městský rival překvapivě podlehl horko těžko se zachraňující Spezii. Není tedy překvapením, že pozice obou týmů se před odvetou ještě prohloubily.

Postup Nerazzurri je i bookmakery považován v podstatě za formalitu, což potvrzuje i kurz Betana ve výši 1,05. Zvrat v podobě účasti AC Milán ve finále je ohodnocen daleko vyšším kurzem 10,75.

Co se týče samotného výsledku odvety, tam je situace o poznání vyrovnanější. Inter přeci jen ví, že se nemusí nikam tlačit a výsledek dvojzápasu mu stačí kontrolovat. Přesto jsou domácí favoritem v kurzu 2,15 ku 3,80. Na remízu, která pochopitelně vyhovuje Interu, je vypsán kurz 3,35.

Pro pořádek ještě připomeňme podrobně postupovou matematiku. V pohárové Evropě už nehrají roli branky vstřelené na hřišti soupeře, a tak jakákoliv dvougólová výhra AC dovede souboj do prodloužení či případných penalt. Na veškeré dění na hřišti bude dohlížet zkušený Francouz Turpin.

Klíčové informace o utkání Inter - AC Milán
Kdy: 16. 05. 2023 od 21:00
Kde: San Siro, Milán
Fáze: Liga mistrů, 2. semifinále (2:0)
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
Kurzy Betana: 2,15 - 3,35 - 3,80
Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Inter pošetřil síly, přesto se přiblížil jistotě LM

Kouč Simone Inzaghi dal o víkendu velmi zřetelně najevo, která soutěž je momentálně pro Inter prioritou. Pro ligový souboj proti Sassuolu učinil hned osm změn v sestavě oproti úvodnímu souboji semifinále Ligy mistrů. Jedinými pozůstalými, kteří nastoupili od první minuty v obou duelech, byli obránci Acerbi a Dimarco a záložník Mkhitaryan. Poslední dva zmínění navíc ani jeden ze zápasů nedohrál.

Inter ale ukázal, že se může pyšnit širokým a hlavně kvalitním kádrem a nepříjemného soupeře doma porazil 4:2. Dvěma góly se blýskl útočník Lukaku, jednou se trefil i střídající Lautaro a jednu branku si hosté vstřelili sami. Rozhodně přitom nešlo o žádný "pouťák", ve kterém by Nerazzurri o nic nešlo. Vítězstvím se posunuli v tabulce Serie A na třetí místo.

Náskok na pátou pozici, kterou mimochodem okupuje právě městský rival AC, momentálně činí pět bodů. V době, kdy do konce soutěže zbývají odehrát jen tři kola, jde o velmi nadějnou pozici s ohledem na kýženou jistotu účasti i v příští sezoně Ligy mistrů.

Ta připadne samozřejmě i vítězi současného ročníku. Inter před týdnem nakročil do finále ve velkém stylu, soupeři za celý zápas téměř nic nedovolil a výhra 2:0 ještě mohla působit vzhledem k průběhu jako nedostatečná. Přesto zaručila velice výhodnou pozici před odvetou. V ní bude opět chybět zraněný stoper Škriniar, jinak ale může Inzaghi počítat se všemi klíčovými postavami.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (AC Milán - Inter 0:2)
AC Milán Statistika Inter
1.09 Očekávané góly (xG) 2.11
14 Střely 18
1 Střely na branku 5
57 Držení míče (%) 43
2 Rohové kopy 3
2 Ofsajdy 2
14 Fauly 16
2 Žluté karty 1

AC se bude o zázrak pokoušet zřejmě už i s Leãem

To v dresu Rossoneri zůstali při ligovém utkání o víkendu na lavičce jen dva hráči základní sestavy, útočník Giroud a obránce Calabria. Přesto se úvodní jedenáctka pozměnila rovněž výrazně, a to z důvodu zdravotních komplikací. Nastoupit nebyli schopni Bennacer, Krunić a Messias. Zatímco start prvního jmenovaného středopolaře je i pro úterý vyloučen, zbylá dvojice bojuje o čas.

To navíc (a především) platí i o portugalské hvězdě Rafaelu Leãovi, který se ale podle posledních zpráv už zapojil zpět do tréninku a mohl by být připraven. Rychlonohý křídelník odstoupil z nedávného zápasu s Laziem kvůli zranění a musel tak vynechat i úvodní semifinále s Interem. A jeho absence byla pořádně znát, AC jeho individuální schopnosti hodně chyběly a tým působil ve snaze rozlousknout soupeřovu obranu dost bezradným dojmem.

To se ostatně potvrdilo i v sobotu, kdy Pioliho svěřenci překvapivě padli na hřišti zachraňující se Spezie. Ztráta na první čtyřku se kvůli tomu natáhla na čtyři body. AC mohly potěšit alespoň výsledky dalších pronásledovatelů, AS Řím ztratil body za remízu a Atalanta dokonce prohrála, a tak obhájce titulu z italské ligy dělí od příček nezaručujících žádné evropské poháry tři body.

Pokud ale AC Milán bude chtít i v příští sezoně zápolit v nejprestižnější evropské soutěži, do Ligy mistrů vede cesta už jen velmi komplikovaně. První na programu je odveta s Interem, ve které se tým musí pokusit o zázrak. V derby se mu ale v posledních letech nedaří, z posledních patnácti dokázal vyhrát jen tři. Tentokrát ale zvítězit musí a k tomu ještě minimálně dvakrát skórovat, což se mu podařilo v posledních deseti soutěžních duelech jen dvakrát. Přinese očekávaný návrat Leãa potřebný impuls?

  • Datum, čas a místo zápasu: 16. 5. 2023 ve 21:00, San Siro

AC Milán nemá na co čekat a musí předvést výrazně odvážnější výkon než před týdnem. I díky návratu Leãa by si měl být schopný vytvořit větší množství brankových příležitostí a mohl by i skórovat. Inter ale před týdnem ukázal, že kvalita je momentálně jasně na jeho straně. Navíc by mu mohl vyhovovat i vývoj, kdy má nahráno a může čekat na smrtící protiútoky.

TIP: Inter vyhraje a oba týmy dají gól sipka Získat bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Inter vs. AC Milán? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní odvetný duel mezi Interem a AC Milán si lze naladit konkrétně na programu Premier Sport 2. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...