Liga mistrů živě: Atlético Madrid vs. Borussia Dortmund

Atlético Madrid i Dortmund budou mít co dělat, aby si Ligu mistrů zahrály i v příští sezoně. O to důležitější může být jejich souboj ve čtvrtfinále letošního ročníku nejprestižnější soutěže a přiblížení se celkovému triumfu. První zápas se hraje ve španělské metropoli.

Živý přenosKurzy
Atlético MadridDortmundTip

Griezmann je po zranění opět naplno připraven Foto: Profimedia

Liga mistrů 2023/24, 1. čtvrtfinále živě: Atlético Madrid vs. Borussia Dortmund v TV dnes od 21:00

Atlético je osm kol před koncem španělské ligy čtvrté, náskok na pátý tým tabulky však činí pouhé dva body. Dortmund se dokonce pohybuje ještě více na hraně a ve zbývajících šesti zápasech bude muset předehnat minimálně jednoho soupeře. V Lize mistrů ale oba mančafty válí a jsou už ve čtvrtfinále, kde se postaví proti sobě. Úvodní duel začíná ve středu od 21:00 a sledovat ho můžete živě na Nova Sport 4.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Kurzy na Ligu mistrů: Atléticu se doma dávají větší šance

MerkurXtip sice kurzy na postup jednotlivých týmů nenabízí, ze světového trhu lze ale vyčíst, že Atlético je před výkopem čtvrtfinále mírně favorizováno. Není proto překvapením, že co se týče samotného úvodního duelu hraného v Madridu, bookmakeři věří domácím.

Na triumf Colchoneros je vypsán kurz 1,79, zatímco ten na úspěch Dortmundu činí mnohem vyšších 4,40. Borussia by z venku rozhodně brala i remízový výsledek, ten je ohodnocen kurzem 3,55.

Hlavním rozhodčím zápasu bude Ital Marco Guida. Ten je známý svým volnějším metrem, v Lize mistrů v aktuální sezoně ve čtyřech utkáních neodpískal v průměru ani 18 faulů. Nejde přitom o náhodu, mezi mírnější arbitry patří i v Serii A.

Informace před zápasem Atlético Madrid - Dortmund
📅 Kdy: 10. 4. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Estadio Metropolitano, Madrid
🏆 Soutěž: Liga mistrů 2023/24, 1. čtvrtfinále
Rozhodčí: Marco Guida, Itálie
Kurzy MerkurXtipu: 1,79 - 3,55 - 4,40
📺 Přímý přenos: Nova Sport 4

Atlético vyřadilo loňského finalistu, Griezmann je zpět

Antoine Griezmann stále i ve svých třiatřiceti letech patří mezi nejlepší hráče světa. Kromě nesporného fotbalového umu je na něm dlouhodobě úctyhodná také jeho odolnost vůči zraněním, za celou svou kariéru jen jednou neodehrál alespoň 32 ligových utkání, v sezoně 2021/22 přestupoval z Barcelony zpět do Atlética a stihl jich "jen" 29. O to překvapivější byla jeho nedávná několikatýdenní absence, která ho mimo jiné připravila i o rekordní sérii startů za francouzskou reprezentaci, za kterou nastoupil 84x v řadě.

Levonohý šikula je ale po zranění zpět a svému týmu už stačil pomoci i do čtvrtfinále Ligy mistrů. Přestože se do poslední chvíle nevědělo, zda se zvládne vyléčit a zasáhne do odvety proti Interu, nakonec odehrál 105 minut a vstřelil klíčový vyrovnávací gól. Hrdiny se pak později stali skórující Depay a v penaltovém rozstřelu téměř nepřekonatelný Oblak.

Atlético je tak alespoň ve čtvrtfinále milionářské soutěže už posedmé z posledních jedenácti ročníků, což je pro tým, který nedisponuje takovou finanční oporou jako někteří konkurenti, fantastická bilance. Dvakrát už byli svěřenci kouče Simeoneho dokonce ve finále, v obou případech ale těsně nestačili na svého rivala z bílé části Madridu, a tak na svůj premiérový zisk ušatého poháru stále čekají.

K největším favoritům Colchoneros nepatří ani tentokrát, na druhou stranu už v posledních sezonách a vlastně i v té letošní několikrát dokázali, že krátkodobě se mohou měřit s kýmkoliv. Byli to ostatně právě oni, kdo jako jediný letos přemohl Real Madrid a povedlo se to hned dvakrát. Souboje s Interem pak rovněž naznačily velkou sílu.

Ta bude v dalších dnech trochu oslabena. Do úvodního čtvrtfinále nezasáhne spolehlivý obránce Hermoso, jenž si poranil stehenní sval. Sobotní trénink pak nedokončil zmíněný klíčový muž osmifinále Depay, nad jehož dostupností v tuto chvíli visí otazník.

Vzájemné zápasy mezi Realem Madrid a Man City v LM
Sezona Fáze Výsledky
2018/19 Skupina 0:4 a 2:0, postup oba
1996/97 Skupina 0:1 a 2:1, postup oba

Dortmund si zkomplikoval situaci, Malen si obnovil zranění

Měla to být ideální příležitost utéct v tabulce Bundesligy pátému Lipsku a dotáhnout se na třetí místo. Místo toho ale Borussia o víkendu doma s přímým konkurentem ze Stuttgartu padla 0:1 a aktuálně je tak právě ona až pátá a hrozí ji absence v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Výkon to ze strany Dortmundu přitom nebyl špatný, podle matematických modelů měl dát více než dvě branky, neskóroval ale ani jednou.

Útočník Niclas Füllkrug je skvělou posilou a v lize už se letos přímo podílel na devatenácti gólech. Jenže v posledních osmi startech za Borussii se ani jednou netrefil a jeho zásahy týmu chybí. Donyell Malen, jenž na sebe v posledních měsících vzal podstatnou část střelecké odpovědnosti, pak poslední dva duely vynechal pro potíže s bokem. Před soubojem se Stuttgartem si navíc zranění v tréninku obnovil a není tak jasné, jestli v Madridu bude schopen nastoupit.

Přesto mají hosté ve svém středu fotbalisty, kteří jsou schopni dopravit míč do sítě. Hrou se po návratu z Manchesteru United opět začíná bavit Sancho, dobrou formu po delší době opět nalezl také Adeyemi. Na Brandta je stále spoleh a poslední slovo ještě neřekl ani zkušený Reus. Někdo z nich ale bude muset rychle najít střelecké kopačky.

Borussia v novodobé historii Ligy mistrů přešla přes čtvrtfinále jen třikrát, naposledy v ročníku 2012/13, kdy nestačila až ve finále na Bayern. Poslední sezony většinou přinesly konec v osmifinále či dokonce už ve skupině.

Současný Dortmund ale působí oproti předchozím letům o něco "turnajovějším" dojmem. Pryč jsou časy hurá fotbalu, který fanoušky bavil, proti velkým soupeřům ale často neobstál. Terzićův tým si to naposledy dokázal před deseti dny v Mnichově, kde vykradl Allianz Arenu a porazil Bayern 2:0. Dotáhne to minimálně od dalšího kola i v Evropě?

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 4. ve 21:00, Estadio Metropolitano (Madrid)

Tip na výsledek zápasu Atlético Madrid vs. Borussia Dortmund ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Oba týmy v současnosti vycházejí především ze zajištěné obrany, ze které pak po zisku míře vyrážejí do rychlých protiútoků, alespoň tedy ve větších zápasech. Bude zajímavé sledovat, kdo se vlastně ujme taktovky a bude mít míč více na svých kopačkách, první zápas by se ale měl tak jako tak nést spíše v opatrnějším duchu, kdy nikdo nebude chtít udělat chybu.

TIP: Oba týmy nedají gól  sipka Vsadit u MerkurXtipu

V úvodním čtvrtfinále se dá očekávat spíše opatrnější fotbal

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Atlético vs. Dortmund v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Atléticem a Dortmundem odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 4. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na finálový duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Využij vstupní bonus až do výše 10 000 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 100% bonus k prvnímu vkladu až do výše 10 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Lautaro táhne Inter za titulem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 8.4.-14.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 8. do 14. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...