Plzeň vs. Servette: klíčové momenty, souhrn utkání

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Plzeň slaví! Západočeský klub udolal ve čtvrteční odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy švýcarský Servette na penalty a poprvé v historii postoupil do čtvrtfinále. Pojďme se společně podívat na klíčové faktory napínavého dvojzápasu.

Hráči Viktorie Plzeň slaví postup do čtvrtfinále Foto: Profimedia

Plzeň rozhodla dramatický duel se Servettem v penaltovém rozstřelu

Odvetné utkání v Doosan Aréně bylo velmi vyrovnané. Oba týmy si vypracovaly několik nebezpečných šancí, ale ani jeden nedokázal přidat gólovou tečku. Nebylo proto překvapením, když zápas dospěl do prodloužení. Avšak ani v něm se diváci nedočkali branky, a tak následoval penaltový rozstřel. Ten ovládl plzeňský brankář Martin Jedlička, který měl na historickém postupu do čtvrtfinále jednoznačně největší podíl.

sipka Zaregistrujte se a vsaďte si na Plzeň v Konferenční lize

Sleduj průběh zápasu ZDE

Los: papírově přijatelný soupeř

Všechno odstartoval los osmifinále Konferenční ligy, který byl pro Viktorii Plzeň poměrně přijatelný. Švýcarský Servette je kvalitativně podobným celkem a z českých zástupců v pohárové Evropě měla Plzeň bezesporu největší šanci na případný postup do další fáze soutěže.

V prvním utkání vsadil trenér Koubek vše na jednu kartu – neinkasovat

Plzeň se v Konferenční lize prezentovala nepropustnou obranou (pouze jeden inkasovaný gól ve skupinové fázi) a ve dvojutkání se Servettem na tuto silnou stránku opět spoléhala.

Ač se to mnohým nemuselo líbit, taktika byla v Ženevě jasná, a to hlavně neinkasovat. Defenzivní výkon šel samozřejmě na úkor fotbalové krásy, ale viktoriáni soupeře do žádné vážnější šance nepustili a plán do puntíku splnili, čímž si pro domácí odvetu zajistili dobrou výchozí pozici. V prvním duelu navíc chyběl nejlepší hráč a střelec Pavel Šulc, tím pádem nějaké větší ofenzivní plány ani nepřipadaly v úvahu.

Servette v Doosan Aréně bojoval, další jistý defenzivní výkon Plzně mu však postup znemožnil

V odvetě byla Plzeň mírným favoritem, navíc si o několik dní dříve připsala vysoké ligové vítězství proti Spartě (4:0), které týmu přineslo potřebné sebevědomí. Hladký průběh utkání se ale nakonec nekonal a hosté od úvodních minut potvrzovali, proč zažívají po delší době jednu z nejlepších sezon (ve švýcarské Super League jsou na průběžném druhém místě).

Již ve 13. minutě rozjásal domácí příznivce Robin Hranáč, rozhodčí však vzápětí branku neuznal z důvodu ofsajdového postavení. Ve 38. minutě zase vyvolal vzruch hostující stoper Steve Rouiller, po jehož kontaktu ruky s balónem v pokutovém území se viktoriáni dožadovali penalty. Následná konzultace s videem ale odhalila, že vše proběhlo dle pravidel, a pokračovalo se dál ve hře.

Po přestávce se naplno rozjeli i hosté. Stejně jako v prvním duelu byl nejnebezpečnějším hráčem bosenský záložník Miroslav Stevanović, jenž v 51. minutě vyhořel ve vyložené příležitosti na skvělém Jedličkovi. V dalších minutách zahrozila znovu Plzeň, jenže pokusy Traorého a Cadua si cestu do branky nenašly. V 77. minutě se opět předvedl domácí brankář Jedlička. Ten skvěle lapil další pokus Stevanoviće, a podruhé tak Viktorii v zápase zachránil.

Utkání zaslouženě dospělo do prodloužení, ve kterém byly síly opět vyrovnané, a nikoho nakonec nepřekvapilo, když se o postupujícím týmu mělo rozhodnout až v penaltovém rozstřelu.

Statistiky odvetného utkání Plzeň - Servette
Týmy Plzeň Servette
Očekávané góly (xG) 1,38 1,60
Držení míče 48 % 52 %
Střely celkem 16 18
Střely na branku 4 7
Rohové kopy 6 7
Fauly 14 14

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Jedlička hrdinou penaltového rozstřelu potažmo celého utkání

Plzeň penalty zřejmě před odvetným utkáním dlouho trénovala, jelikož všichni domácí hráči své pokutové kopy bez problému proměnili. Za domácí tým se postupně prosadili Chorý, Mosquera i Šulc, zatímco na hostující straně selhali Stevanović, Severin a Tsunemoto. První dva jmenované perfektně vychytal Jedlička, třetí hráč branku úplně minul a odstartoval tím velké oslavy historického postupu Plzně do čtvrtfinále Konferenční ligy.

Hrdinou celého utkání byl jednoznačně plzeňský gólman Martin Jedlička. 26letý brankář nejprve v průběhu zápasu zlikvidoval několik nebezpečných střel soupeře. Při penaltovém rozstřelu zase zneškodnil dva pokusy ze čtyř.

Pokud bychom na závěr měli dvojutkání se švýcarským Servettem shrnout, tak Plzeň znovu benefitovala ze své největší zbraně v letošním ročníku Konferenční ligy, kterou je perfektně sehraná defenziva.

Nyní mají svěřenci Miroslava Koubka na kontě osm odehraných duelů, v nichž inkasovali jedinou branku! To si jistě zaslouží uznání a všichni budeme věřit, že si Plzeň stejně kvalitně jako doposud povede i ve čtvrtfinále, jež je na programu 11. a 18. dubna. Viktoriáni v něm narazí na italskou Fiorentinu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Souboj Chelsea s Newcastlem bude o udržení naděje na poháry

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 11.3.-17.3.

Na co vše se můžete v týdnu od 11. do 17. března těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?