Africký pohár národů osmifinále: Nigérie vs. Kamerun živě

Osmifinále Afrického poháru národů je tady. V něm se dočkáme atraktivního souboje dvou afrických gigantů. Nigérie se střetne s Kamerunem a oba týmy budou chtít proplout do čtvrtfinále. Nigérie postoupila poměrně hladce, to Kamerun utekl hrobníkovi z lopaty v posledních minutách.

Přímý přenosKurzy
Nigérie
KamerunH2H – TIP

Victor Osimhen v dresu Nigérie Foto: Profimedia

Nigérie vs. Kamerun: Africký pohár národů 2023 osmifinále živě v livestreamu

V atraktivním osmifinále Afrického poháru národů se utká Nigérie s Kamerunem. Nigérie sice vstřelila jen tři branky ve skupině, přesto jí šel postup hladce. To Kamerun musel v posledním zápase vyhrát a postupový výsledek urval až v posledních minutách. Šlágr osmifinále mezi Nigérií a Kamerunem sledujte už dnes od 21:00 živě na Tipsport TV.

sipka Zaregistrujte se a sledujte Africký pohár národů živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nigérie je proti Kamerunu favoritem. Jaké jsou kurzy?

Nigérie a Kamerun jsou velká jména afrického kontinentu, ale oba postoupili do osmifinále v rozličné situaci.

Navzdory úvodní ztrátě proti Rovníkové Guinee se Nigérie v poklidu probojovala do osmifinále, kdy sice vstřelila pouhé tři branky ve skupině, ale ty jí stačily k zisku sedmi bodů a postupu do osmifinále.

To Kamerun měl úplně jiné problémy, když v posledním zápase proti Gambii potřeboval nutně vyhrát. Díky dvěma brankám v infarktovém závěru otočil a radoval se z postupu.

Podle bookmakerů je favoritem na vítězství Nigérie v kurzu 2,13. To na Kamerun je vypsán kurz 4,06. Remíza je ohodnocena kurzem 2,84.

Všechny sázkové příležitosti najdete ZDE.

Informace před zápasem Nigérie vs. Kamerun
🕡 Kdy: 27. 1. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidžan
🏆 Soutěž: Africký pohár národů, osmifinále
Kurzy Tipsportu: 2,13 - 2,84 - 4,06
📺 Přímý přenos: TV Tipsport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nigérii trápí koncovka, Osimhen spaluje šance

Nigerijci posbírali ve skupině sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu a dokráčeli s přehledem do osmifinále. Jenže nigerijský tým vstřelil pouhé tři branky, z toho jedna byla z penalty, další branku si soupeř dokázal dát sám, když si vlastence vstřelil hráč Guiney-Bissau Sangante. Třetí branku dal Victor Osimhen. Útočník Neapole má být hlavní útočnou silou nigerijského týmu, ale letos se mu na šampionátu opravdu nedaří a spíš předvádí neuvěřitelné zahazování šancí.

Sice se prosadil v úvodním utkání proti Rovníkové Guinee, ale přidal i několik zahozených šancí. V proměňování se mu nedařilo i ve šlágru skupiny A proti Pobřeží slonoviny, kde rozhodla penalta z 55. minuty. Trápení Osimhen předvedl i proti Guinee-Bissau. V tomto utkání měl tři vyložené šance a neproměnil žádnou z nich. Samotné utkání rozhodl výše zmíněný vlastní gól Sanganteho z 36. minuty. Centr ze strany letěl na nabíhajícího Osimhena, Sangante však do centru vložil nohu a dá se říci smolně, avšak dost nekompromisně překonal vlastního brankáře.

Pozitivní je, že se maskovaný Osimhen do šancí dostává, dříve nebo později mu jistě něco do branky padne, ale je otázkou, jestli to bude proti Kamerunu. Trenér Peseiro se dále může spolehnout na výbornou defenzivu a solidně chytajícího Nwabiliho, z kterého čiší klid a jistota.

Kamerun se dostal do osmifinále vinou vlastní branky sparťanského obránce Gomeze

Kamerun nevstoupil do turnaje úplně nejlépe. Nejdřív pouze remizoval s Guineou (1:1), aby ho následně vyškolil i s brankářem Onanou Senegal (1:3). Před posledním zápasem s Gambií měl nůž na krku, protože musel vyhrát. Do branky se postavil místo Onany zpátky Ondoa a šlo se do zápasu.

Celý první poločas se obešel bez branek. Po přestávce šel do vedení Kamerun, ale v 72. minutě o vedení přišel a v 85. minutě šla do vedení Gambie. Už o dvě minuty později se stal smutným hrdinou sparťan Gomez, který si po přízemním centru z pravé strany nešťastně skluzem vrazil míč do branky. Drama vrcholilo a v 91. minutě po rohovém kopu hlavou uklidil míč do sítě obránce Kamerunu Wooh a stal se hrdinou zápasu. Na konci pak Gambie vyrovnala, ale po intervenci VAR byla branka po zásluze odvolána za hraní rukou. Kamerun po výhře 3:2 utekl hrobníkovi z lopaty.

Proti Nigérii ho nečeká nic lehkého. Ta sice má problémy s koncovkou, ale bohorovnost obránců Kamerunu by se týmu trenéra Rigoberta Songa mohla zle vymstít. Otázka pro trenéra je i ohledně brankářů, zůstane v brance Ondoa, který se přece jen jeví na šampionátu lépe nebo padne volba na hvězdnějšího Onanu?

  • Datum, čas a místo zápasu: 27. 01. 2024 od 21:00, Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidžan

Vzájemné zápasy mezi Nigérií a Kamerunem – H2H

Oba soupeři se spolu poprvé utkali v prosinci 1968, od té doby spolu odehráli celkově šestnáct utkání. Z toho sedmkrát vyhrála Nigérie, pětkrát se radoval Kamerun a čtyři utkání byly nerozhodně. Když se týmy naposledy utkaly během Afrického poháru národů, tak z toho bylo vítězství Nigérie 3:2. To bylo v osmifinále v roce 2019 a Nigérie nakonec skončila na třetím místě.

Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Nigérií a Kamerunem
08. 06. 2021 Přátelský zápas Kamerun - Nigérie 0:0
04. 06. 2021 Přátelský zápas Nigérie - Kamerun 0:1
06. 07. 2019 AFCON Nigérie - Kamerun 3:2
04. 09. 2017 Kvalifikace MS Kamerun - Nigérie 1:1
01. 09. 2017 Kvalifikace MS Nigérie - Kamerun 4:0

Tip na osmifinále mezi Nigérií a Kamerunem

Střelecká nemohoucnost a děravá obrana, tak by se také dal popsat střet dnešních soupeřů. Na druhou stranu se Nigérie do šancí dostává, kdy hlavně Osimhen je v ofenzivě velmi cítit. A právě děravá obrana Kamerunu by mu mohla sedět a neapolský střelec by zde mohl prolomit střeleckou smůlu. K tomu směřuje i náš tip.

TIP: Osimhen vstřelí gól sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na utkání Nigérie vs. Kamerun - Tipsport

Kde živě sledovat utkání Nigérie vs. Kamerun? Přímý přenos v live streamu, bude přenos v televizi?

Jeden ze šlágrů osmifinále Afrického poháru národů mezi Nigérií a Kamerunem můžete bezplatně sledovat na streamu sázkové společnosti Tipsport. Kromě přenosu lze využít mnoha sázkových příležitostí.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Titul obhajuje Senegal

Africký pohár národů 2023: program, výsledky, informace

V lednu a únoru se v Pobřeží Slonoviny odehraje Africký pohár národů. Titul obhajuje Senegal, chybět nebude celá řada hvězd.

Největší hvězdou šampionátu je Mohammed Salah

Africký pohár národů 2023 - soupisky a sestavy všech týmů

V lednu a únoru se hraje Africký pohár národů. Kteří hráči se vešli do nominací jednotlivých reprezentací?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.