Kvalifikace na Euro 2024: Česko vs. Albánie živě

Česká fotbalová reprezentace pod vedením Jaroslava Šilhavého se střetne s Albánií. Mnoho fanoušků očekává jednoznačný zápas, ale Albánci body zadarmo nerozdávají. O tom svědčí i jejich průběžné druhé místo v tabulce. Česko však hraje doma a mělo by zápas zvládnout. Jaké jsou prognózy na úspěch Čechů a Albánců, to se dozvíte v článku.

sipka Informace o utkání Albánie vs. Česko (12. 10.) najdete ZDE

Živý přenosKurzyPreviewTip

repre.jpg Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Česko vs. Albánie ve středu živě

Reprezentační pauza přichází relativně brzy po začátku fotbalové sezóny na starém kontinentu. Česká reprezentace se utká s Albánií a půjde o souboj prvního s druhým. Česko bude chtít využít domácího prostředí a získat důležité tři body, které by svěřencům Jaroslava Šilhavého pomohly v už tak velmi dobře rozjeté kvalifikaci. Sledujte utkání české reprezentace ve čtvrtek ve 20:45 živě na ČT Sport.

sipka Vsaď si u Tipsportu a získej bonus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Utkání Česka s Albánií je bitva prvního s druhým. Jaké jsou kurzy?

Poněkud překvapivě se ve čtvrtek v Edenu střetne první s druhým. I proto jsou fanoušci hodně zvědaví, co zápas nabídne. Albánie si věří a, soudě podle tabulky, má proč. Albánci zatím prohráli pouze s Polskem, zbylé dvě utkání vyhráli. Češi si ale vedou ještě lépe a zatím vládnou skupině E.

Favorit je proto jasný: s kurzem 1,58 je jím česká reprezentace. To na Albánce je vypsaný vysoký kurz 7,10. Remízu si můžete vsadit v kurzu 3,87.

Informace před zápasem Česko vs. Albánie
🕖 Kdy: 7. 9. 2023 ve 20:45
🌍 Kde: Eden, Praha
🏆 Soutěž: Kvalifikace na Euro 2024
Rozhodčí: Anthony Taylor
Kurzy Tipsportu: 1,58 – 3,87 – 7,10
📺 Přímý přenos: ČT Sport

Česko je favoritem, ale přišlo o Douděru

Na tento sraz nakonec neodcestoval David Douděra, který má zdravotní potíže a místo něj se do reprezentace podívá jeho kolega ze Slavie Lukáš Masopust. Zdraví dlouhodobě nepustí do reprezentace Patrika Schicka a mimo je i David Jurásek. Po dlouhé době se reprezentace obejde i bez Tomáše Vaclíka a Antonín Barák je stále v nemilosti.

Ačkoliv to málokdo čekal, Češi vedou tabulku v kvalifikaci na Euro 2024. V prvním zápase jednoznačně přejeli Poláky 3:1. Poté sice v obměněné sestavě ztratili s Moldavskem při remíze 0:0, ale reputaci si napravili s Faerskými ostrovy, které venku porazili jasně 3:0. Bohužel toto utkání bylo poněkud kontroverzní, protože v nominaci byli reprezentanti do 21 let Hložek, Jurásek a Zima. Ti mohli cestovat na Euro a bojovat společně s lvíčaty o lepší umístění, než nakonec naše reprezentace do U21 vybojovala.

Nominace Česka nebyla překvapením, snad až na Tomáše Koubka, který v bundesligovém Augsburgu nechytá. Celkově je v mužstvu 13 fotbalistů hrajících v zahraničí, což je po dlouhé době příjemné překvapení. K tomu přispěly i letní přestupy Čvančary a Lingra, kteří patří do reprezentačního kádru. Z nových klubů přicestovali ještě Černý (Wolfsburg) a Král (Union Berlín).

Kvalifikace na EURO 2024 - Skupina E
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Česko 3 2 1 0 6:1 7
Albánie 3 2 0 1 5:2 6
Moldavsko 4 1 2 1 4:5 5
Polsko 3 1 0 2 4:6 3
Faerské ostrovy 3 0 1 2 2:7 1

Nebezpečná Albánie má hráče ve Spartě nebo v Interu Milán

Albánie se narozdíl od Česka nepyšní hráči ze domácí ligy. Její nominaci tvoří hlavně krajánci – nejvíce jich působí v Itálii a to celkem devět. Za zmínku stojí například Kristjan Asllani, který obléká dres Interu Milán.

Dalším zajímavým jménem pro české fanoušky je zcela jistě Quazim Laci. Středopolař Sparty je opravdu nebezpečný a pokud nastoupí, může svou kreativitou dělat problémy. Za šest kol v české lize stačil posbírat už pět asistencí. Albánci ale mají ve svých řadách i další šikovné hráče, kteří mohou potrápit českou obranu. Mezi největší hvězdy můžeme považovat třeba kapitána Elseida Hysaje, spolu s ním mohou hrozit i ofenzivní Bajrami a Uzuni.

Albánie sice prohrála na úvod s Polskem 1:0, v zápase ale byla vyrovnaným soupeřem. Od té doby navíc začala sbírat vítězství. Porazila nepříjemné Moldavsko, které remizovalo s Českem 0:0 a senzačně vyhrálo s Polskem 3:2. Nad Moldavci měli albánští reprezentanti celou dobu navrch. Tlak nakonec proměnili ve dva góly ve druhém poločase.

S Faerskými ostrovy to měla být pro Albánce jednodušší práce. Faeřani však bojovali a málem dosáhli na bod. Vyrovnaný stav z první půle však Albánci zlomili dvěma brankami po změně stran a zajistili si vítězství 3:1.

  • Datum, čas a místo zápasu: 7. 9. 2023 ve 20:45, Eden (Praha)

Český tým má proti Albánii nejen výhodu domácího stadionu, ale i zkušeností a jako favorit by si s ní měl poradit. Přesto náš tým nečeká nic jednoduchého. Ofenzivní hráči soupeře mají obrovskou kvalitu a obrana by měla být na pozoru.

TIP: Česko vyhraje, ale dostane branku v kurzu 4,20 sipka Získej bonus u Tipsportu

tipsport

Kde živě sledovat utkání Česko vs. Albánie? Live stream?

Zápasy české reprezentace pravidelně vysílá stanice ČT Sport. Ani toto utkání nebude chybět ve veřejnoprávním vysílání. Důležitý zápas v rámci kvalifikace na Euro 2024 nenabídnou žádné české sázkové kanceláře, ale během hry si můžete vsadit live.

Na pár slov českého realizačního týmu a nominaci se můžete podívat zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.