Argentina vs. Francie už v neděli ve finále MS 2022

Je to tady! Už v neděli pozná fotbalový svět svého krále. Bude jím Messiho Argentina, nebo titul obhájí Francie v čele s Mbappém? Na jedné straně může šťastně skončit velký příběh jednoho z velikánů fotbalové historie. Na té druhé může úřadující šampion obhájit zlato poprvé od roku 1962. Kdo se bude radovat?

Živý přenosKurzyPreviewTip

Argentina - Francie Foto: Profimedia

Argentina vs. Francie v neděli na MS ve fotbale 2022 – sledujte zápas živě

Argentina usiluje o svůj třetí mistrovský titul v historii. Naposledy se ale radovala už v roce 1986. Také Francie se doposud radovala dvakrát, její vítězné vzpomínky jsou ale výrazně čerstvější, vyhrála totiž poslední šampionát před čtyřmi lety. Kdo přidá na svůj dres třetí zlatou hvězdičku a osamostatní se na čtvrtém místě v historické tabulce zemí. Finálový souboj Argentiny s Francií sledujte v neděli od 16:00 na stanicích ČT Sport a Nova Action.

sipka Získejte speciální bonus u Tipsportu po založení účtu ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kurzy na zápas Argentina vs. Francie ve finále MS 2022

Jen těžko by si šlo představit papírově vyrovnanější finále letošního světového šampionátu. Superstar Messi vs. Mbappé. Zkušení harcovníci Otamendi a Di María vs. Giroud a Griezmann. Vycházející hvězdy Álvarez a Fernández vs. Tchouaméni a Koundé. Duel Argentiny s Francií nabídne celou řadu velkých individuálních příběhů, které se navzájem tak trochu krátí.

O podobných kvalitách obou mužstev dokonale hovoří také předzápasové kurzy sázkových kanceláří. Tipsport vidí šance až nebývale nerozhodně. V době vydání tohoto preview byl tím nejtěsnějším možným favoritem tým Francie, na jehož výhru si bylo možné vsadit v kurzu 2,84, zatímco na tu argentinskou v kurzu 2,85. Podobně pravděpodobná se nicméně jeví také remíza, která je ohodnocena kurzem 2,92.

V tom případě by na pořadu dne byla sázka na to, který tým se nakonec bude radovat z titulu mistra světa, a to bez ohledu na způsob, kterým toho dosáhne. Tipsport pochopitelně i zde jen těžko hledá jednoznačný rozdíl, což dokumentují kurzy 1,94 na Argentinu a 1,92 na Francii.

Šampionát bude uzavřen na doslova ikonickém stánku Lusail Iconic Stadium. Bezmála devadesátitisícový stadion bude během turnaje dějištěm utkání už podesáté. Argentina zde odehrála už čtyři zápasy, po úvodním fiasku se Saúdskou Arábií třikrát slavila, a to proti Mexiku, Nizozemsku i Chorvatsku. Pro Francii půjde o premiéru na tomto stadionu.

Pro českého fanouška může být velice zajímavá také informace o hlavním arbitrovi finále. Tím byl určen polský sudí Szymon Marciniak. Ten tak během stejného kalendářního roku bude mít v životopise rozhodování pražského derby i boje o světové zlato.

sipka Může se vám hodit: Vše o MS ve fotbale 2022 na jednom místě

Informace o zápase Argentina - Francie na MS 2022
🕒Kdy: 18. 12. 2022 od 16:00
🌎Kde: Lusail Iconic Stadium (Lusail)
🏆Fáze: Finále
📌Rozhodčí: Szymon Marciniak (Polsko)
✅Kurzy Tipsportu: Zápas: 2,85 - 2,92 - 2,84, triumf 1,94 - 1,92
📺Živý přenos: ČT Sport, Nova Action

Argentina do finále protančila, dočká se Messi vytouženého titulu?

Nebylo to rozhodně vždy jednoduché. Argentina mířila do Kataru v roli jednoho z hlavních favoritů na zlato, hned první překážka ve skupině ale nastavila velmi nepříjemné zrcadlo. Messi sice skóroval, Argentinci ale nakonec šokujícím způsobem padli se Saúdskou Arábií 1:2. Ani druhé utkání se nevyvíjelo nijak přesvědčivě, nůž z argentinského krku sundal proti Mexiku až ojedinělou akcí znovu Messi.

Proti Polsku Albiceleste konečně připomínali fungující tým, který do šampionátu držel úctyhodnou 36zápasovou sérii neporazitelnosti. Byl to zároveň také duel, v němž dostal poprvé šanci v základní sestavě útočník Julian Álvarez. A není náhoda, že od té doby Argentina přeřadila na vyšší rychlostní stupeň. Přesto ale cesta do finále měla i ve vyřazovací části řadu komplikací.

V osmifinále proti Austrálii přitom Argentina vedla 2:0 a utkání kontrolovala. Nakonec ale vítězství 2:1 musel v sedmé minutě nastavení bravurním zákrokem zachránit brankář Martínez. Ve čtvrtfinále proti Nizozemsku už se mu podobný kousek nepovedl, a tak Argentina o své vedení 2:0 přišla a postoupit musela až na penalty. V semifinále už žádné drama nepřipustila, utavené Chorvaty přejela 3:0 a může se těšit na finále.

Do něj ji dotáhla především dvojice Lionel Messi a Julian Álvarez. Ti mají na svém kontě dohromady už devět branek, Messi ke svým pěti trefám přidal ještě i tři asistence. Směřuje tak ke zlatému vyvrcholení své neopakovatelné kariéry, v níž mu ve výčtu úspěchu jako jediný chybí právě titul z mistrovství světa. K němu ale bude potřebovat i pomoc spoluhráčů.

Kromě zmíněného Álvareze se na turnaji ve skvělém světle ukazují i další mladíci, záložníci Alexis Mac Allister a Enzo Fernández. Ti budou v základní sestavy i v neděli. Ostatně jedenáctka kouče Scaloniho by oproti úspěšnému semifinále neměla doznat žádných změn. Tagliafico na levém kraji obrany předvedl velmi dobrý výkon a měl by dostat přednost i ve finále. Se zdravotními potížemi bojující Di María by pak sice už měl být k dispozici alespoň na omezenou porci zápasu, zřejmě ale naskočí z lavičky.

sipka Zapojte se zdarma do fotbalové tipovačky o 100 000 Kč

Francie se může dočkat obhajoby, zařadí se Mbappé k legendám?

Francie se může stát prvním týmem, kterému se podaří obhájit titul mistra světa, od roku 1962. Tehdy podruhé za sebou triumfovala Brazílie, od té doby se žádnému úřadujícímu šampionovi zvítězit nepodařilo. Ba co víc, v posledních letech se naopak mluvilo spíše o jakémsi prokletí posledních mistrů, kteří v několika případech dokonce nezvládli postoupit ani ze skupiny.

To Francii tentokrát ani nehrozilo, po výhrách nad Austrálií i Dánskem měla už po dvou duelech jistotu postupu do playoff. V závěrečném utkání skupiny tak už mohl trenér Deschamps pošetřit všechny opory, což se podepsalo i na překvapivé porážce od Tuniska. Přesto galský kohout směřoval do vyřazovací části v roli jednoho z největších adeptů na zlato.

Výsledkově tuto roli potvrdil, herně to ale zase taková krasojízda nebyla. Už osmifinále s Polskem naznačilo určité trhliny v herním plánu Francie, která sice vyhrála jasně 3:1, místy ale byla outsiderem dokonce přehrána. Ještě větší vykřičník představilo čtvrtfinálové klání s Anglií. Ta byla po většinu utkání lepším týmem a Francii od nervy drásajícího prodloužení uchránil jen neproměněnou penaltou Kane.

Ani středeční semifinále neodšpuntovalo francouzský festival, také Maroko mělo překvapivě o něco více ze hry a Francii spasily dva góly z jediných dvou střel na branku. Trefili se tentokrát spíše sváteční střelci Hernández a Kolo Muani, klíčovou roli ale i tentokrát hráli Mbappé s Griezmannem. První jmenovaný byl u obou branek, ten druhý zase tradičně řídil hru celého mužstva.

Před finálovým kláním se ale hodně mluví o sestavě Francie. V té proti Maroku nastoupili na místech nemocných Rabiota a Upamecana Fofana s Konatém. Především Konaté podal vynikající výkon, a tak bude zajímavé sledovat, kdo dostane přednost ve finále. A ve hře je ještě jedna třaskavá záležitost. Ve hře je totiž údajně návrat Karima Benzemy, který už trénoval s Realem a dostal povolení přiletět na finále zpět do Kataru. Na soupisce stále figuruje...

  • Datum a čas zápasu: 18. 12. v 16:00, Lusail Iconic Stadium

Sázkové kanceláře jasného favorita nevidí a podobně to vidí i naše redakce. Ve finále už jde o všechno, a tak se nedá očekávat žádný ofenzivní koncert ani od jednoho týmu. Nebylo by žádným překvapením, kdyby o vítězi podeváté v historii muselo rozhodnout až prodloužení či penalty.

TIP: Remíza v kurzu 2,92 sipka Vsadit u Tipsportu

Tip

Kde sledovat mistrovství světa 2022: Argentina vs. Francie živě a co online na internetu?

Zápas Argentina vs. Francie v přímém přenosu odvysílá veřejnoprávní stanice ČT Sport. Na České televizi si navíc můžete zápas pustit i online na ČT sport Plus. Kromě toho bude utkání vysílat i další veřejně dostupný kanál Nova Action. Během zápasu navíc budete můžete využít i bohaté nabídky LIVE sázek.

Podívejte se na fantastické sólo Lionela Messiho, kterým překonal chorvatského obránce Gvardiola a připravil klíčový gól Álvarezovi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze mistrovství světa ve fotbale

Mistrovství světa ve fotbale: program zápasů a tabulky skupin

Po čtyřech letech se ty nejlepší fotbalové ⚽ reprezentace opět utkají na jednom turnaji. Je tu mistrovství světa, 🏅 které v roce 2022...

Stadium 974 v Kataru

Program zápasů a TV vysílání mistrovství světa ve fotbale

Mistrovství světa ve fotbale ⚽ letos nezvykle odvysílají dvě ✌️ televizní společnosti. Podívejte se, jak si Česká televize a Nova rozdělí...

Neymar

Mistrovství světa 2022 - soupisky a sestavy všech týmů

Každá účastnická země mistrovství světa může do Kataru poprvé v historii vyslat hned 26 fotbalistů. Jak vypadají nominace všech účastníků?