Koho sledovat na MS U20 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ty největší fotbalové naděje dorazily do Argentiny. Zde je čeká mistrovství světa do 20 let. Tedy turnaj, na kterém minule zazářil třeba Erling Haaland. Přečtěte si, které hráče sledovat na letošním šampionátu.

Matías SouléKevin ParedesTaichi Fukui
Andrey SantosFabricio DíazAlan Virginius

Andrey Santos během jihoamerického šampionátu do 20 let Foto: Profimedia

Hodnocení mistrovství světa do 20 let 2023: 9/10

  • Datum a místo: 20. května až 11. června 2023, Argentina
  • Kvalita hráčů: Na MS se představí vycházející hvězdy světového fotbalu, i když některé hráče jejich kluby bohužel na turnaj nepustily

Koho sledovat na Mistrovství světa ve fotbale do 20 let 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Ve čtyřech argentinských městech se představí fotbalové hvězdy budoucnosti. Startuje mistrovství světa do 20 let za účasti 24 zemí. Ty mohou celkem poslat do hry 504 hráčů, kteří se budou chtít ukázat fotbalovému světu a říct si o velký přestup.

sipka Získejte bonus zdarma a vsaďte si na MS do 20 let

Sleduj průběh zápasu ZDE

Na turnaji ale jsou i fotbalisté, kteří už velkým klubům patří. A doufají, že si v nich vyslouží ještě větší minutáž. V následujícím přehledu si představíme šest hráčů, které stojí za to sledovat na právě začínajícím světovém šampionátu. Z každé skupiny se podíváme na jednu mladou hvězdu.

Téměř všichni tito fotbalisté už hrají v Evropě. Přečtěte si více o nadějích, které mohou zazářit na mistrovství, na kterém se v minulosti ukázali třeba Diego Maradona, Lionel Messi nebo Erling Haaland.

Matías Soulé má nahradit Ángela Di Máriu – v Juventusu i reprezentaci

Začneme skupinou A, kde je největší fotbalovou velmocí Argentina. Ta se sice původně na šampionát neprobojovala, poté ale po Indonésii převzala hostitelství a jako pořadatelská země bude tedy moct zabojovat o sedmý titul. Z výběru Albicelestes by šlo vybrat hned několik hvězdiček, my se ale zaměříme na Matíase Soulého.

Tento křídelník v dubnu oslavil 20. narozeniny. Soulé už patří velkoklubu v podobě Juventusu. Cesta do něj ale nebyla snadná. Mladý Argentinec se odstěhoval z domova už ve 12 letech, kdy přešel do Vélezu Sarsfield. V něm pak v roce 2020 odmítl podepsat profesionální smlouvu a vydal se do už zmiňovaného Juventusu.

V áčku turínského celku Soulé debutoval v minulé sezoně. Až v té současné ale výrazněji prorazil. Trenér Massimiliano Allegri začal v Juve omlazovací kúru a Soulé je jedním z jejích hlavních produktů. Před odjezdem na šampionát stihl Soulé v aktuálním ročníku Serie A 13 zápasů i první ligový gól. Třikrát naskočil také do utkání Ligy mistrů.

Argentinec nejčastěji nastupuje na pravém křídle, kde využívá ke střelbě svou skvělou levačku. K jeho přednostem patří driblink a práce s míčem v rychlosti. Soulé také dobře zahrává standardní situace. Jeho styl hry mu vysloužil srovnání s Ángelem Di Maríou. Ten MS do 20 let vyhrál v roce 2007. A Soulé by ho rád napodobil.

Matías Soulé – profil
📅 Datum narození: 15. 4. 2003
🌎 Země: Argentina
✍ Klub: Juventus Turín
⚽ Post: Pravé křídlo
💲 Cena dle Transfermarktu: 4 miliony eur

Kevin Paredes je dalším zástupcem světlé americké budoucnosti

Český tým na turnaji nenajdeme, ve skupině B jsou ale naši slovenští sousedi. Ti budou o postup bojovat také s týmem USA. Spojené státy na šampionát berou mimo jiné i dva hráče patřící bundesligovým klubům. A jednoho z nich si nyní představíme. Jde o Kevina Paredese, křídelníka Wolfsburgu.

Paredesovi bylo v květnu 20 let. Do Wolfsburgu přestoupil z D.C. United už v minulém ročníku, kdy také debutoval v německé Bundeslize. Vlci za něj podle serveru Transfermarkt poslali do Washingtonu 6,68 milionu eur. Až v současné sezoně ale tento americký fotbalista pravidelněji nastupuje v A-týmu.

Trenér Niko Kovać ho v naprosté většině případů používá jako náhradníka. I když Paredes nastoupil v základní sestavě jen jednou, tak si v aktuálním ročníku zvládl připsat svou první bundesligovou trefu, ke které přidal tři asistence. Nejlépe se cítí na levém křídle, ale zaskočí i napravo. V USA zase ukázal, že zahraje také wingbeka.

Jeho hru zdobí rychlost i technické dovednosti, které využívá při vedení míče. Paredes má také rád souboje jeden na jednoho. Jako levák pak z levé strany posílá do vápna nebezpečné centry. Neocenitelná je ale i jeho práce bez míče, kdy dokáže skvěle presovat. Jeho cesta určitě nemusí skončit ve Wolfsburgu.

Kevin Paredes – profil
📅 Datum narození: 7. 5. 2003
🌎 Země: USA
✍ Klub: Wolfsburg
⚽ Post: Levý záložník
💲 Cena dle Transfermarktu: 5 milionů eur

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Taichi Fukui se probíjí béčkem Bayernu Mnichov

Skupina C zahrnuje i japonský výběr. Ten v sobě skrývá hráče patřící Barceloně nebo Bayernu Mnichov. Ti na prosazení se v těchto velkoklubech zatím čekají. Už šampionát v Argentině jim v tom ale může pomoct. Právě do mnichovského celku přestoupil začátkem tohoto roku záložník Taichi Fukui.

Středopolař, kterému je stále teprve 18 let, do Německa přešel z japonskému týmu Sagan. Zájem bavorského giganta přitom trval už od léta 2022, kdy Fukui v Mnichově tři týdny trénoval. V září pak podepsal kontrakt do roku 2025, který mu začal platit právě letos v lednu. Sagan za Fukuiho podle Transfermarktu dostal 400 tisíc eur.

V podstatě okamžitě tento japonský fotbalista naskočil do plné zátěže. To zatím neznamená zápasy v Lize mistrů nebo boje o bundesligový titul. Fukui patří do základní sestavy rezervního mužstva, které hraje Regionální ligu. Béčko s ním na hřišti prohrálo jen jednou a mladý Japonec ze středu pole přidal i tři asistence.

Přesnost přihrávek je jednou z jeho předností. Z pozice defenzivního nebo středního záložníka ale samozřejmě využije i jiné silné stránky. Těmi jsou třeba dobré vidění hry nebo odebírání míčů. Japonští fotbalisté hrají v Německu čím dál výraznější roli. A Fukui by mohl být dalším z nich.

Taichi Fukui – profil
📅 Datum narození: 15. 7. 2004
🌎 Země: Japonsko
✍ Klub: Bayern Mnichov II
⚽ Post: Střední záložník
💲 Cena dle Transfermarktu: 75 tisíc eur

Andrey Santos může být součástí revoluce v Chelsea

Ve skupině D najdeme pětinásobné šampiony z Brazílie. Z týmu Kanárků by šlo vybrat více hráčů, my si ale představíme jejich kapitána. Jméno Andreye Santose už leckdo zaznamenal v lednu, i když Santosův přestup do Chelsea mohl trochu zapadnout v zimním utrácení tohoto londýnského klubu.

Podle Transfermarktu Chelsea Santose vykoupila za 12,5 milionu eur, pro něj se toho ale zatím tolik nezměnilo. Zůstal hostovat v týmu Vasco da Gama, kterému v minulé sezoně pomohl k postupu do brazilské nejvyšší soutěže. Tohoto středního záložníka si lze nejlépe zařadit jako osmičku, která ráda útočí i brání.

Své ofenzivní dovednosti ukázal osmi góly ve druhé lize a letos už se trefil i v té první. Na reprezentační úrovni pak s kapitánskou páskou Brazílii dotáhl na světový šampionát. S šesti góly byl totiž děleným nejlepším střelcem jihoamerického mistrovství do 20 let, které Kanárci vyhráli.

Santos se činí i ve zmiňované defenzivě, kde hraje dobře pozičně a nebojí se soubojů jeden na jednoho s útočícími hráči. Tento 19letý záložník dokáže svým pohybem obsáhnout velký prostor. Od svých čtyř let, kdy začal s futsalem, aby zhubnul, ušel dlouhou cestu. A fanoušci Chelsea se mohou těšit, co jim třeba už od léta předvede.

Andrey Santos – profil
📅 Datum narození: 3. 5. 2004
🌎 Země: Brazílie
✍ Klub: Vasco da Gama (host. z Chelsea)
⚽ Post: Střední záložník
💲 Cena dle Transfermarktu: 15 milionů eur

Fabricio Díaz si může nahlas říct o velký přestup do Evropy

Jediným hráčem v našem přehledu, který ještě nepatří evropskému klubu, je Fabricio Díaz. Tento 20letý záložník od 13 let hraje za Liverpool Montevideo a na nadcházejícím mistrovství světa bude uruguayským kapitánem. Pásku navlékl už při jihoamerickém šampionátu do 20 let, kde Uruguay dovedl ke druhému místu.

K tomu přidal pět gólů, jde přitom o šestku, která má na hřišti jiné úkoly. Díaz ale zvládá bránit, být u prvotní rozehrávky i následně útočit. Ne náhodou byl Díaz v širší nominaci na mistrovství světa v Kataru. A bude zajímavé sledovat, jaké plány s ním bude mít nový trenér seniorské reprezentace Marcelo Bielsa.

Novinky mohou na mladého záložníka čekat i na klubové úrovni, kde o něm dobře ví evropské kluby. Na svůj věk je Díaz už poměrně zkušený. V Liverpoolu Montevideo debutoval v 16 letech, kdy při své premiéře hned odkopal 120 minut a zároveň skóroval. Ještě před 20. narozeninami pak stihl za svůj klub odehrát přes 100 utkání.

Na hřišti je Díaz lídrem, který je mentálně silný a v soubojích dokáže přitvrdit. Rád diktuje tempo hry svými přihrávkami, díky své dynamice ale dokáže míč i vyvézt. Jeho technika ho pak předurčuje k zahrávání standardních situací. V době, kdy Uruguay čeká, co bude po Godínovi, Cavanim nebo Suárezovi, je Díaz vítanou nadějí.

Fabricio Díaz – profil
📅 Datum narození: 3. 2. 2003
🌎 Země: Uruguay
✍ Klub: Liverpool Montevideo
⚽ Post: Defenzivní záložník
💲 Cena dle Transfermarktu: 5 milionů eur

Alan Virginius začíná ukazovat, že v Lille možná trefili další jackpot

Skupina F zahrnuje i finalisty minulého šampionátu z Jižní Koreje. Nás ale bude zajímat Francie a konkrétně její ofenzivní klenot Alan Virginius. Tento křídelník či útočník je ve 20 letech hráčem Lille, kam v létě přestoupil z druholigového Sochaux. Celý transfer vyšel podle Transfermarktu na čtyři miliony eur.

Virginius se v předešlé sezoně trefil za Sochaux pětkrát, většinou jako hrozba z lavičky. I díky mladému forvardovi tento klub do poslední chvíle bojoval o postup do Ligue 1. Na reprezentační úrovni se pak ukázal na loňském Euru do 19 let, kde ke třem brankám přidal stejný počet asistencí.

Následoval už zmiňovaný přestup do Lille, v jehož dresu zatím hlavně střídá. Už ale stihl dát svůj premiérový gól v první lize a velký příslib ukázal také v zimní přestávce. Sezonu přerušilo mistrovství světa, na které odjeli i útočníci David a Weah. Virginius se tak z oblíbeného levého křídla přesunul v přípravných duelech do středu.

A náramně mu to pálilo. V pěti zápasech zapsal pět zásahů. Díky jeho rychlosti, technice, driblinku a schopnosti přejít přes obránce může jeho role jen růst. Tento klub navíc dokáže hráče připravit na velký přestup. Jen se zeptejte takového Osimhena. V Lille už se teď chystají na odchod Davida s Weahem. Pak přijde na řadu Virginius.

Alan Virginius – profil
📅 Datum narození: 3. 1. 2003
🌎 Země: Francie
✍ Klub: Lille
⚽ Post: Levé křídlo
💲 Cena dle Transfermarktu: 4 miliony eur

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ukrajina

Mistrovství světa U20 ve fotbale: program zápasů a tabulky skupin

Začíná světový šampionát fotbalových nadějí do 20 let. Turnaj se koná v Argentině a první zápasy jsou na programu už 20. května.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Vitor Roque zamířil do Barcelony

Fotbalové přestupy online: aktuální i nejdražší přestupy

Podívejte se na přehled těch nejdražších a nejzajímavějších transferů v aktuálním přestupovém okně. ⚽ A mějte tak přehled o dění na...