Ohlédnutí za osmifinále na mistrovství světa ve fotbale 2022

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Mistrovství světa ve fotbale dospělo už do čtvrtfinále. Ještě než se ale v Kataru utká osmička nejlepších týmů, tak si připomeňte, o čem se nejvíce mluvilo v osmifinálových duelech.

Messiho rekordNávrat NeymaraPenaltová dramata

Neymar se v osmifinále vrátil na hřiště Foto: Profimedia

Co přineslo osmifinále MS ve fotbale: návrat Neymara, Messiho rekord i rušno kolem Ronalda

Už jen osm týmů sní o tom, že si z Kataru odveze pohár pro mistry světa. Tyto země v posledních dnech zvládly svá osmifinále, ve kterých opět bylo co probírat. Přečtěte si, co se dělo kolem Neymara, Messiho nebo Ronalda. Dozvíte se také, s čím se musel mimo hřiště vypořádat Raheem Sterling nebo proč zápas Chorvatska s Japonskem snad ani nemohl dopadnout jinak.

sipka Získejte u Betana bonus zdarma a vsaďte si na MS

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Messi bral další rekord, z Ronalda se stal náhradník

Letošní světový šampionát v Kataru je patrně poslední velkou reprezentační akcí, na které uvidíme duo Lionel Messi – Cristiano Ronaldo. Tyto dvě hvězdy přitom nemohly zažít rozdílnější osmifinále.

Messi dotáhl Argentinu k postupu přes Austrálii (2:1) a zlomil u toho další rekord. Už na závěr základních skupin odehrál svůj 22. zápas na mistrovství světa a překonal tak argentinský rekord Diega Maradony. Ten proti Austrálii ještě vylepšil. V osmifinále to byl zároveň Messiho 169. start za národní tým. Více jich v celé Jižní Americe nikdy nikdo nenasbíral.

Hráč PSG také svým gólem z 35. minuty předstihl v argentinských střeleckých tabulkách MS Maradonu a Stábileho. Na prvního Batistutu, který se trefil desetkrát, mu chybí jediný zásah. I bez těchto milníků by to ale pro Messiho bylo výjimečné utkání. V jeho kariéře totiž mělo pořadové číslo 1 000. Šlo také o 100. duel, kdy Messi vedl Argentinu jako kapitán.

Nejvíce zápasů a gólů na MS za Argentinu
Zápasy Góly
1. Lionel Messi – 23 1. Gabriel Batistuta – 10
2. Diego Maradona – 21 2. Lionel Messi – 9
3. Javier Mascherano – 20 3. Guillermo Stábile a Diego Maradona – 8

Mluvilo se i o Messiho věčném konkurentovi v honbě za nejrůznějšími rekordy. Cristiano Ronaldo ale tentokrát nepřitáhl pozornost svými kousky na hřišti, neměl k tomu ani příliš prostoru. Trenér Fernando Santos ho totiž v duelu se Švýcarskem (6:1) poslal do hry až z lavičky.

A jestli se v případě Messiho s Ronaldem čím dál častěji zmiňuje, že tyto dvě legendy se musí připravit na střídání stráží, tak zápas proti Švýcarsku to symbolizoval. Hvězdou večera byla právě Ronaldova náhrada. Gonçalo Ramos si připsal tři branky a dal vůbec první hattrick na MS v Kataru.

Neymar se vrátil na hřiště, Sterling musel spěchat domů

V sobotu poprvé trénoval s míčem po zranění kotníku. V pondělí pak Neymar už byl v základní sestavě Brazílie pro osmifinále s Jižní Koreou (4:1). Na výhře Kanárků se podílel gólem a asistencí a celé Brazílii se ulevilo. Hlavní postava jejího mužstva je fit a je opět připravená táhnout Seleção za vytouženým šestým titulem mistrů světa.

Ještě větší úleva přišla pro Brazílii o den později. Zdravotní stav 82letého Pelého se podle lékařů postupně zlepšuje a po infekci dýchacích cest už nemá žádné komplikace.

Ty ovšem potkaly Raheema Sterlinga. Jeho vynechání ze základní sestavy proti Senegalu (3:0) by se dalo vysvětlit formou náhradníků Fodena s Rashfordem. V tom to ale nebylo. A roli nehrálo ani zranění.

Hráč Chelsea odletěl do Anglie, kde mu z domu ukradli šperky nebo hodinky. Podle vyjádření místní policie se naštěstí nepotvrdily zprávy, že přímo při loupeži měla být v domě Sterlingova partnerka s dětmi. Jestli bude Sterling zpět na čtvrtfinále, zatím není jasné.

Chorvatsko zažilo svůj klasický postup, dál jde i překvapení z Maroka

Před čtyřmi lety to Chorvaté na mistrovství světa v Rusku dotáhli až do finále. Na hřišti přitom strávili pořádnou porci času. Už v osmifinále museli jít přes penaltový rozstřel, po němž vyřadili Dánsko. Ve čtvrtfinále to byla ta stejná písnička, jen tentokrát na penalty vyřadili domácí Rusko. V semifinále proti Anglii už se Chorvatsko bez penalt obešlo, zápas šel ale i tak do prodloužení.

A letos v Kataru začali Chorvaté vyřazovací část podobně. Mezi třemi tyčemi na rozdíl od posledního šampionátu už nestojí Danijel Subašić. Zdá se ale, že trenér Zlatko Dalić našel dalšího brankáře pro penaltové rozstřely. Dominik Livaković zneškodnil proti Japonsku hned tři penalty a poslal Chorvatsko do čtvrtfinále.

Mezi osmičku nejlepších prošlo i Maroko, které rovněž na penalty šokovalo Španělsko. Maročané si čtvrtfinále světového šampionátu zahrají vůbec poprvé ve své historii. Jejich maximem dosud bylo osmifinále z MS 1986.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brazilec Richarlison akrobatickým kopem střílí krásný gól na MS ve fotbale 2022 proti Srbsku - Profimedia

Power Rankings MS v Kataru: jakou sílu mají jednotlivé týmy?

Podívejte se na Power Rankings všech reprezentací na MS ve fotbale podle redakce FotbalZpravy.cz. Po každém kole najdete aktualizované...

Stadium 974 v Kataru

Program zápasů a TV vysílání mistrovství světa ve fotbale

Mistrovství světa ve fotbale ⚽ letos nezvykle odvysílají dvě ✌️ televizní společnosti. Podívejte se, jak si Česká televize a Nova rozdělí...

Mistrovství světa 2022 v Kataru

MS ve fotbale 2022 v číslech – peníze, statistiky a zajímavosti

Podívejte se na zajímavá čísla, která se pojí s mistrovstvím světa 2022. ⚽ V článku se podíváme na čísla týkající se financí 🎟️ i různých...