El Clásico živě: Real Madrid vs. Barcelona live stream

O víkendu není většího zápasu, než je bitva nesmiřitelných rivalů Realu Madrid a Barcelony. Ikonické El Clásico přivolává pozornost po celém světě. Kdo má větší šanci na vítězství, jaké jsou kurzy a náš tip na utkání, to všechno se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzyReal
BarcelonaH2H – TIP

Lamine Yamal (Barcelona) a Toni Kroos (Real Madrid) v souboji o míč během finále Superpoháru Foto: Profimedia

El Clásico živě: Real Madrid vs. Barcelona v live streamu

Oba týmy prožily v týdnu různé emoce v Lize mistrů. Real zvládl po penaltách bitvu s Manchesterem City a těší se na semifinále. Barcelona oproti tomu schytala debakl 1:4 s PSG a jen potvrdila slova o nepříliš povedené letošní sezóně. El Clásico sledujte už dnes od 21:00 na Fortuna TV.

sipka Zaregistrujte se a sledujte El Clásico živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Real Madrid jde do El Clásica jako favorit: Jaké jsou kurzy?

Bitva Realu Madrid s Barcelonou vždy přitahuje pozornost celého světa a nejinak tomu bude i v nadcházejícím utkání. Oba celky se letos utkaly už dvakrát, v 11. kole La Ligy a ve finále španělského Superpoháru. Vítězství zatím vždycky slavil Bílý balet, když v lize zvítězil 2:1 a v Superpoháru přejel Barcelonu 4:1.

Podle bookmakerů je Real Madrid favoritem i nyní v kurzu 1,85. To na vítězství Barcelony je vypsán kurz 3,95. Na remízu si lze vsadit ve stejném kurzu 3,90.

Utkání bude pískat španělský rozhodčí César Soto Grado, který rozdá v průměru 5,5 žlutých karet na zápas.

Informace před zápasem Real Madrid vs. Barcelona
🕘 Kdy: 21. 04. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Santiago Bernabéu, Madrid
🏆 Soutěž: 32. kolo La Ligy
Rozhodčí: César Soto Grado, Španělsko
Kurzy Fortuny: 1,85 – 3,95 – 3,95
📺 Přímý přenos: Nova Sport 4, Fortuna TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Real je v čele La Ligy, v Lize mistrů slaví postup po penaltovém rozstřelu

Real Madrid vede La Ligu o osm bodů a nic nevypadá na to, že by se Los Blancos letos nedočkali titulu. Naposledy totiž prohráli v lize na konci září proti městskému rivalovi Atléticu. Od té doby trvá jejich dechberoucí neporazitelnost, která v lize čítá famózních pětadvacet utkání bez porážky.

Navíc se Bílému baletu daří i v ostatních soutěžích, když v Lize mistrů nyní dokráčel až do semifinále, protože ve čtvrtfinále zvládlo penaltový rozstřel s Manchesterem City.

Nejatraktivnější zápasy čtvrtfinále, to bylo dvojutkání mezi Realem a Citizens. První klání těchto titánů skončil 3:3 a čekalo se, co přijde v odvetě. V té přišel opět brzký gól, který ve 12. minutě vstřelil Rodrygo. City se hnalo za vyrovnáním, ale královský klub předvedl výbornou defenzivní hru, když soupeře většinu herní doby do ničeho nepouštěl. Na druhou stranu ani dopředu nic nepředváděl.

Sky Blues vyrovnali v 76. minutě zásluhou De Bruyneho a duel šel do prodloužení a následně do penaltového rozstřelu. V něm se stal hrdinou ukrajinský brankář Andrij Lunin, který chytil dvě penalty a výrazně přispěl k postupu španělského klubu.

Ancelotti se svým týmem předvedli, že umí i solidně bránit a v dvojzápase nepustili do ničeho hlavní útočnou zbraň soupeře Erlinga Haalanda, kterého výborně pokrýval Rüdiger, při čemž mu sekundoval Nacho. Navíc italskému doyenovi vyšla důvěra v Lunina, který v posledních dnech čelil kritice, kvůli nepříliš jistým výkonům.

Real Madrid je takřka kompletní a je možné, že přijdou změny v sestavě, protože například Carvajal, kterého na kraji obrany větral Grealish a následně Doku, toho měl na konci prodloužení už víc než dost a byl rád za střídání. Na marodce týmu jsou jen dlouhodobě zranění Courtois a Alaba.

Posledních 5 zápasů Realu Madrid
17. 04. 2024 Manchester City - Real Madrid 1:2 pp
13. 04. 2024 Mallorca - Real Madrid 0:1
09. 04. 2024 Real Madrid - Manchester City 3:3
31. 03. 2024 Real Madrid - Athletic Bilbao 2:0
16. 03. 2024 Osasuna - Real Madrid 2:4

Barcelona utrpěla v Lize mistrů debakl od PSG a končí

Blaugranas se drží v La Lize na druhém místě právě za Realem a o případném titulu už nejspíš nemůže být řeč. I Barca si drží sérii neporazitelnosti, když v nejvyšší španělské soutěži neprohrála deset zápasů za sebou. Do domácího souboje s PSG v Lize mistrů měla šest soutěžních vítězství v řadě a formu chtěla potvrdit i v odvetě s pařížským celkem.

Z prvního střetnutí ve Francii si Katalánci odvezli výhru 3:2 a před domácími fanoušky chtěli stvrdit svůj postup. Vstup do utkání jim vyšel, když ve 12. minutě pláchl po křídle mladíček Yamal a trefil Raphinhu, od kterého se míč odrazil do branky. V tu dobu měli semifinále na dosah, protože v celkovém součtu vedli o dvě branky. Jenže tím to pozitivní ze strany domácích skončilo.

Ve 29. minutě si totiž podřezali větev sami, protože obránce Araujo podrazil Barcolu a šel do sprch.

PSG zvýšilo obrátky a ve 40. minutě srovnal bývalý hráč Barcy Dembélé. Postupový stav vydržel Barceloně pouze do 54. minuty, kdy se prosadil za PSG Vitinha. Téměř po hodině hry Dembélého sestřelil Cancelo ve vápně a pískala se penalta. Tu bez problémů proměnil Mbappé. Blaugranas se snažili a tlačili Paříž, ale bezvýsledně. Ke konci hrací doby dal na 4:1 opět Kylian Mbappé a bylo hotovo.

Další debakl by pro Barcelonu nebyl dobrý. Vítězství v El Clásico je tak výborná příležitost k udobření fanoušků, ale otázkou je, jestli na to mužstvo momentálně má.

Xaviho kádr je takřka kompletní, když mu chybí jen dlouhodobě zranění Gavi a Balde.

Posledních 5 zápasů Barcelony
16. 04. 2024 Barcelona - PSG 1:4
13. 04. 2024 Cádiz - Barcelona 0:1
10. 04. 2024 PSG - Barcelona 2:3
30. 03. 2024 Barcelona - Las Palmas 1:0
17. 03. 2024 Atlético Madrid - Barcelona
0:3

Vzájemné zápasy a zajímavosti mezi Realem Madrid a Barcelonou – H2H

Barcelona a Real Madrid jsou tradičními soupeři již přes sto let. První vzájemné utkání totiž oba týmy odehrály již 13. května 1902. Dohromady již spolu svedly 256 střetnutí, které jsou poměrně vyrovnané. O chlup má lepší bilanci Real Madrid.

Samotná nevraživost mezi kluby se datuje do éry diktátora Franca, kdy Francův režim tvrdě perzekuoval jakékoliv snahy Baskicka a Katalánska o autonomii.

Horkou krev mezi oběma konkurenty vyvolal i přestup Alfréda Di Stéfana, který již měl podepsanou smlouvu s Barcelonou. Tu však fotbalová federace neuznala a Di Stéfano si plácl s Realem. Po řadě soudních tahanic Di Stéfano zůstal v Bílém baletu a stal se jeho legendou.

Kontroverzi vyvolal i přestup Luise Figa z Barcelony přímo do Realu Madrid v roce 2000. Tento transfer Katalánci Figovi nikdy neodpustili a během jednoho El Clásica po něm hodili prasečí hlavu.

Utkání je plné největších hvězd a uplynulou dekádu byl hlavně o soupeření Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Není divu, že ti vládnou střelcům ve vzájemných bojích.

  • Průměrný věk týmů: Barcelona 26,6; Real Madrid 27,7.
  • Kluby odehrály 256 zápasů, 105x zvítězil Real Madrid, 100x Barcelona a 51x remíza.
  • Nejvíce utkání odehrál Sergio Busquets, který nastoupil v 48 zápasech.
  • Historicky nejlepší střelec ve vzájemných zápasech je Lionel Messi, který vstřelil 26 branek, na 2. místě je Cristiano Ronaldo a Alfredo Di Stéfano s 18 brankami, 3. místo má ve statistikách Karim Benzema s 16 góly.
  • Karim Benzema je posledním hráčem, který v El Clásicu vstřelil hattrick, bylo to 05. 04. 2023.
  • Nejvyšší vítězství se odehrálo 19. 06. 1943. Real Madrid porazil Barcelonu 11:1.
  • Za oba kluby hráli v minulosti: Ronaldo Nazário, Luís Enrique, Michael Laudrup, Bernd Schuster, Gheorghe Hagi, Samuel Eto'o, Luis Figo.
Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Realem Madrid a Barcelonou
14. 01. 2024 Real Madrid – Barcelona 4:1
28. 10. 2023 Barcelona - Real Madrid 1:2
29. 07. 2023 Real Madrid – Barcelona 0:3
05. 04. 2023 Barcelona – Real Madrid 0:4
19. 03. 2023 Barcelona – Real Madrid
2:1

TIP na El Clásico: Real Madrid vs. Barcelona

Bílý balet má mnohem lepší fazónu než Barcelona. Ta smolnou sezónu podtrhla debaklem v Lize mistrů, když padla na domácím stadionu. V této bitvě královského klubu proti Kataláncům padají branky, což se ukázalo i v této sezóně.

O El Clásicu rovněž platí, že nemá favorita a Barca může překvapit, protože porazit Real je motivace sama o sobě.

TIP: Padne více než 2,5 gólu sipka Vsadit u Fortuny

Tip na utkání Real - Barcelona - Fortuna

Kde živě sledovat utkání Real Madrid vs. FC Barcelona? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Bitvu gigantů ve 32. kole La Ligy mezi Realem Madrid a Barcelonou, můžete sledovat živě na Nova Sport 4. Pokud chcete utkání sledovat online, je možné ho sledovat na Fortuna TV.

Na přípravu Realu na El Clásico se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Gavi a ocenění Golden Boy

Golden Boy Award – nominace, historie

Golden Boy je ocenění pro nejlepšího mladého hráče v Evropě v dané sezóně. Cílem je každý rok představit novou budoucí hvězdu světového...