Španělský Superpohár živě: El Clásico Real Madrid vs. Barcelona

Ve španělském fotbale je ve hře první trofej sezony. O Superpohár se v neděli večer utkají dva nejslavnější týmy, Real Madrid a Barcelona.

Živý přenosKurzy
RealBarcaTip

Supercopa Foto: Profimedia

Supercopa de España: El Clásico Real Madrid vs. Barcelona už v neděli živě

Oba celky se ve svých semifinálových soubojích pořádně natrápily a do boje o trofej se prodraly až přes dramatický penaltový rozstřel. Real Madrid tímto způsobem ve středu vyřadil Valencii, o den později se pak do finále prokousala i Barcelona, která byla šťastnější než Betis. První El Clásico roku 2023 je na programu v neděli od 20:00 a v přímém přenosu ho bude možné sledovat v livestreamu Betana či na stanici Nova Sport 3.

sipka Vsaďte si na utkání Real Madrid vs. Barcelona a získejte odměnu ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sázkové kanceláře nabízí vyrovnané kurzy, mírným favoritem je Barcelona

Když se oba týmy potkaly v této sezoně poprvé a celkově prozatím naposledy, úspěšnější byl Real Madrid, který v rámci devátého kola La Ligy ovládl El Clásico výsledkem 3:1. Za uplynulé tři měsíce se ale situace mírně změnila, Bílý balet párkrát klopýtl, zatímco Barcelona sbírá jeden bod za druhým a v tabulce si už vytvořila tříbodový náskok na čele.

I proto je nyní situace taková, že bookmakeři před výkopem utkání mírně favorizují katalánské mužstvo. Kurzy jsou ale poměrně vyrovnané, ten na vítězství Barcelony činí 2,52, zatímco na Real Madrid si lze vsadit v kurzu 2,80. Remíza by přinesla prodloužení a následně případné penalty a je ohodnocena kurzem 3,65.

El Clásico je již tradičně kromě čistě fotbalových dovedností zásobárnou i vydatné porce emocí. Proto je obvykle v soubojích Realu s Barcelonou pod drobnohledem i výkon hlavního rozhodčího. Tím tentokrát bude Ricardo de Burgos Bengoetxea, pro kterého půjde o druhé Clásico v kariéře. To první přišlo v roce 2017 rovněž v Superpoháru a sudí se zapsal do análů vyloučením Cristiana Ronalda za nasimulovaný pád. Madridští ale i tak zvítězili 3:1.

Klíčové informace o utkání Real Madrid - Barcelona
Kdy: 15. 1. 2023 od 20:00
Kde: King Fahd International Stadium, Saúdská Arábie
Rozhodčí: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Kurzy Betana: 2,80 - 3,65 - 2,52
Přímý přenos: Betano, Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Real Madrid může vyrovnat Barcelonu v počtu trofejí

Bílý balet obhajuje vítězství ve španělském Superpoháru poté, co před rokem ve finále předčil Athletic Bilbao. Ještě o kolo dříve, tedy v semifinále, se přitom tehdy utkal právě s Barcelonou a radoval se až po prodloužení po výsledku 3:2. Pro Real to byl dvanáctý triumf v Superpoháru v historii, čímž se přiblížil historicky nejúspěšnějšímu celku, právě Barceloně, na rozdíl jediného titulu.

V případě nedělního vítězství se tak může na svého odvěkého rivala dotáhnout a jeho zápis vyrovnat. Ve středu v semifinále Valencia až do samotného konce vzdorovala, na Benzemův úvodní gól ze značky pokutového kopu odpověděl hned po přestávce Lino. Další branka ze hry už k vidění nebyla, a tak musel rozhodnout až penaltový rozstřel, v němž nezaváhal ani jeden ze čtyř exekutorů Bílého baletu.

Na psychiku šlo o velice důležité vítězství pro Real, který do Saúdské Arábie odjížděl čerstvě nahlodán ligovým zaváháním na půdě Villarrealu. Po něm se v tabulce La Ligy na čele největší rival z Barcelony utrhl na rozdíl tří bodů. Do konce sezony samozřejmě ještě zbývá pořádná porce zápasů, takže nejde rozhodně o žádnou tragédii. Pro Madrid však šlo o druhou prohru ze čtyř posledních ligových klání.

Získaná trofej by tak mohla být určitým potřebným restartem směrem k návratu do optimální formy, do níž má Real v současnosti poměrně daleko. Ve středu navíc dost možná přišel o stopera Militaa, který si z jednoho ze soubojů odnesl lehký otřes mozku a jeho start je minimálně ohrožen. Hrát pak nebudou ani zranění Alaba, Tchouaméni, Vázquez a nejspíše ani Camavinga.

Statistika ve španělském Superpoháru
Tým Tituly 2. místo Semifinále
Barcelona 13 11 2
Real Madrid 12 5 1

Barcelona získala v lize náskok, herně ale nezáří

Katalánský velkoklub měl na přípravu o jeden den méně, své semifinálové utkání odehrál až ve čtvrtek. I on se v něm natrápil a také on musel odehrát třicet náročných minut nad rámec normální hrací doby. Ani v nich se rovněž nerozhodlo, a tak i Barcelona nakonec postup do finále slavila až po penaltách. A aby těch paralel nebylo málo, i Blaugrana proměnili všechny čtyři své pokusy.

V zajímavém klání přitom Barcelona dvakrát vedla. Nejdříve skóroval Lewandowski, v prodloužení pak svůj tým přiblížil výhře Fati, v obou případech ale Betis dokázal srovnat krok a dostat zápas až do penalt. Zajímavé je, že zmíněný střelec jedné branky Lewandowski celkově dopravil míč do sítě hned čtyřikrát, proměnil totiž i penaltu a další dvě trefy ze hry mu nebyly uznány.

Přesto šlo o pozitivní signál poté, co polský kanonýr po návratu ze světového šampionátu proti Espanyolu několik šancí zahodil a proti Atléticu pak nemohl nastoupit kvůli trestu za vyloučení. Barcelona bude ve zbytku sezony Lewandowskiho góly potřebovat, pokud chce udržet svůj náskok na první příčce a vrátit se na španělský trůn.

Herně to totiž momentálně není vůbec ono. Katalánský tým se pod Xavim v posledních měsících prezentuje spíše účelným fotbalem, kvalitní defenzivou a těsnými výhrami. Ty se samozřejmě počítají a přinášejí body, příliš fotbalové krásy ale Barcelona oproti svým zvyklostem v poslední době nenabízí. A to má přitom španělský lodivod k dispozici zcela kompletní kádr, což je v současném fotbale spíše raritou.

  • Datum, čas a místo zápasu: 15. 1. 2023 ve 20:00, Saúdská Arábie

El Clásico bývá tradičně přehlídkou spíše přerušení a hádek s rozhodčím než krásného fotbalu. Mladý střední záložník Barcelony Gavi je v letošní sezoně druhým nejčastěji faulujícím hráčem celé La Ligy, a to zatím odehrál v přepočtu jen těsně přes 10 devadesátiminutovek. Osmnáctiletý střízlík se soubojů rozhodně neštítí, cizí mu pak nejsou ani diskuze s rozhodčími. Ve vypjatém El Clásicu, kde navíc půjde o trofej, by měl být ve středu pole opět hodně vidět.

TIP: Gavi dostane žlutou kartu v kurzu 2,02 sipka Vsadit u Betana

Tip Gavi

Kde živě sledovat utkání Real Madrid vs. Barcelona? K dispozici online live stream i televize

Finále španělského Superpoháru vysílá zdarma Betano, podmínkou je jen bezplatná registrace. Kromě toho utkání nabídne také placený televizní kanál Nova Sport 3.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Sázková kancelář Betano

Betano Česká republika - recenze, registrace, sázky na fotbal

Betano, ✔️ nejlepší fotbalová sázkovka? V naší recenzi najdete vše o registraci, bonusech i mobilní aplikaci Betana. Fotbalová nabídka je...