Španělský Superpohár: Real Madrid vs. Atlético Madrid živě

Španělská liga se sice po zimní pauze už rozjela, nyní je ale na programu ještě Superpohár v saúdskoarabském Rijádu. První semifinále ve středu nabídne madridské derby mezi Realem a Atléticem. Vítěz si pak zajistí místenku v nedělním finále.

Přímý přenosKurzy – Real
AtléticoH2HTIP

Morata v posledním derby sestřelil Real Foto: Profimedia

Real Madrid vs. Atlético Madrid: Supercopa de España živě

Podle stále ještě poměrně nového hracího systému se o Superpohár ve Španělsku mají utkat dva nejúspěšnější týmy z ligové soutěže i domácího poháru. Protože Real skončil mezi nejlepší dvojkou v obou soutěžích, pustil do boje o trofej také třetí tým posledního ročníku La Ligy, tedy městského rivala Atlético. A právě s ním se ve středu utká o první finálové místo. Sledujte madridské derby od 20:00 živě na Tipsport TV.

sipka Založte si účet u Tipsportu a sledujte Superpohár živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Real je mírným favoritem, první derby sezony ale zvládlo Atlético. Jaké jsou kurzy?

Bílý balet do utkání vstoupí s pětizápasovou sérií výher v zádech, šňůra bez porážky dokonce činí už neuvěřitelných 19 utkání. Posledním, kdo ale Real dokázal porazit, bylo právě Atlético v září minulého roku. Pohledné derby tehdy rozhodl dvěma góly Álvaro Morata.

Od té doby má ale Real jasně lepší výsledky a proto není divu, že je před výkopem semifinále Superpoháru přeci jen favorizován. Bookmakeři Tipsportu vyhodnotili situaci tak, že vítězství Realu ohodnotili kurzem 2,06, zatímco přímý postup Atlética je oceněn kurzem 3,60. V případě remízy by se šlo do prodloužení a případně i následných penalt.

Real je druhým nejúspěšnějším týmem historie soutěže se dvanácti tituly, obzvláště mu pak svědčí nový formát, po jehož aplikování vyhrál dva ze čtyř ročníků. To je mimochodem stejný počet, jakým se může pyšnit Atlético v celé historii.

Všechny sázkové příležitosti najdete ZDE.

Informace před zápasem Real Madrid vs. Atlético Madrid
🕡 Kdy: 10. 1. 2024 od 20:00
🌍 Kde: KSU Stadium, Rijád, Saúdská Arábie
🏆 Soutěž: Supercopa de España, semifinále
Rozhodčí: Javier Alberola Rojas
Kurzy Tipsportu: 2,06 - 3,55 - 3,60
📺 Přímý přenos: TV Tipsport, Nova Sport 3

Real 19 zápasů v řadě neprohrál a míří vstříc trofejím

Když byla výše řeč o zářijové porážce na hřišti Atlética, sluší se doplnit ještě jednu podstatnou informaci. Šlo totiž o doposud jedinou prohru Realu v sezoně! V blížící se polovině ledna je to vskutku málo vídaná bilance. Že šlo v madridském derby o ojedinělý výpadek dokázal Bílý balet okamžitě, když hned o týden později zvítězil 3:0 na půdě Girony.

V té době asi ještě nebylo až tak zřejmé, že právě Girona bude největším soupeřem Realu v boji o španělský titul, právě tak se ale situace vyvinula. Po 19 kolech ztrácí na královský klub jen kvůli horšímu skóre, zatímco třetí Barcelona už je zpět o sedm bodů a páté Atlético dokonce o deset.

Real se přitom dokázal v průběhu podzimu vypořádat s poměrně zdlouhavými absencemi své největší hvězdy Viniho. Ten se konečně vrátil na hřiště v posledním ligovém kole proti Mallorce, zvládl hodinu hry a pro další souboje už by tak měl být připraven. V náročném prohramu čeká Real velké městské derby hned třikrát v průběhu příštího měsíce, kromě Superpoháru a La Ligy byly oba týmy proti sobě nalosovány také v královském poháru.

Otázkou je, v jakém složení kádru Bílý balet do klíčových bojů jara vyrukuje, především na postu stopera ho totiž tlačí při vážných zraněních Militaa a Alaby bota. Kouč Ancelotti všechny spekulace utlumil prohlášení, že ve středu obrany mohou nastoupit například Carvajal či Tchouaméni a svá slova podpořil nasazením druhého jmenovaného na tuto pozici proti Mallorce.

Je dost možné, že největší zimní posilou Realu tak vlastně ani nebude posila. Zmíněný zkušený italský trenér Ancelotti navzdory táhlým spekulacím o možném přesunu k brazilské reprezentaci nakonec prodloužil v Madridu smlouvu do roku 2026.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Morata je ve formě, Atlético ale až příliš často ztrácí

Atlético se pod vedením argentinského lodivoda Simeoneho dlouhodobě ustálilo jako tým prezentující se neprostupnou defenzivou, který ale má naopak problémy se střílením branek. V letošní sezoně to ale tak úplně neplatí. Colchoneros se mohou pyšnit až sedmou nejlepší obranou v La Lize, zatímco více gólů vstřelily jen dva vedoucí celky, Girona a Real.

Na fungující ofenzivě má největší podíl obrozený Álvaro Morata, který má na svém kontě už 12 přesných zásahů a jediný gól ztrácí na nejlepšího střelce soutěže Bellinghama. Má tak nakročeno ke své zdaleka nejproduktivnější sezoně v kariéře, zatím nejvícekrát rozvlnil síť právě v dresu Realu v ročníku 2016/17, konkrétně patnáctkrát.

Jenže čtyři inkasované branky od Girony, tři od Getafe, to není vizitka, kterou by si tradičně náročný kouč Simeone chtěl vystavovat. Přitom si ale nemůže stěžovat na žádné nepříjemné okolnosti, jeho kádr je v podstatě komplětně zdravý, přesto to v defenzivě nezvykle skřípe.

Jistě, na Africký pohár národů odcestoval reprezentovat Mosambik levý obránce Reinildo, ten má ale v letošní sezoně odehráno všehovšudy 18 soutěžních minut, ať už z důvodu zranění či zkrátka upřednostnění jiných spoluhráčů.

Také u Atlética se tak spekuluje o možném posílení obrany, na druhou stranu Simeone má k dispozici dostatečně širokou škálu možností, vždyť na lavičce proti Gironě seděli zadáci Azpilicueta, Molina, Savić a Galán. Zlepšení tak zřejmě bude muset přijít interně.

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 1. 2024 od 20:00, Rijád (Saúdská Arábie)

Vzájemné zápasy mezi Realem a Atléticem – H2H

Real je historicky jasně úspěšnějším týmem v rámci madridských derby, z celkového počtu 233 soutěžních utkání jich vyhrál v podstatě polovinu, 115. Šedesát zápasů skončilo remízou a jen 58x zvítězilo Atlético. V posledních letech to ale přeci jen až tak jednoznačné není, v pěti předešlých měření sil na tom celkově byly oba týmy stejně. Atlético pak vyhrálo zatím jediné derby letošní sezony.

Posledních 5 madridských derby
24. 09. 2023 La Liga Atlético - Real 3:1
25. 02. 2023 La Liga Real - Atlético 1:1
26. 01. 2023 Copa del Rey Real - Atlético 3:1 pp
18. 09. 2022 La Liga Atlético - Real 1:2
08. 05. 2022 La Liga Atlético - Real 1:0

TIP na utkání Superpoháru: Real vs. Atlético

Morata hraje letos ve skvělé pohodě, v dresu Atlética už má na svém kontě 17 soutěžních gólů, další čtyři přidal v dresu španělské reprezentace. Jde mu to navíc v poslední době také proti svému bývalému zaměstnavatelu, Realu dal v posledních třech duelech tři branky. Připočtěme k tomu problémy Bílého baletu se složením defenzivy a kurz na další trefu Moraty se zdá být zajímavý.

TIP: Morata dá gól sipka Vsadit u Tipsportu

Potvrdí Morata svou skvělou formu?

Kde živě sledovat utkání Real vs. Atlético? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Madridské derby mezi Realem a Atléticem nabídne stejně jako druhé semifinále Superpoháru ve čtvrtek kanál Nova Sport 3. Ten je ale placený, takže pokud byste měli zájem o bezplatnou variantu, můžete zvolit například live stream Tipsportu. Ten kromě živého vysílání navíc nabízí i širokou nabídku sázkových příležitostí, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.

Novým majitelem Slavie se stal miliardář Tykač

Největší události v Česku i zahraničí: prosinec 2023

Rok 2023 je minulostí, na závěr se ale ještě děly věci. V prosinci slavilo Česko úspěchy v Evropě, Manchester City ve světě.

Dominic Solanke v dresu Bournemouthu

Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: prosinec 2023

Je tady rok 2024 a nás čeká ohlédnutí za posledním měsícem roku 2023. Přehled hráčů, kteří zazářili nebo zklamali.