Dnipro-1: představení soupeře Slavie ve 3. předkole Evropské ligy

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Prvním soupeřem Slavie v cestě do základní skupiny Evropské ligy bude ukrajinské Dnipro-1. Co je o tomto týmu potřeba vědět? V článku nabízíme všechny podstatné informace o historii i současnosti tohoto týmu.

Historie Dnipro-1TrenérHráči
PosilyLiga a pohárEvropa

Dnipro-1 Foto: Profimedia

Hodnocení dvojzápasu Slavia Praha vs. Dnipro-1: 7/10

  • Termíny: Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 10. srpna od 19:00 v pražském Edenu, odveta je pak na programu o týden později od 20:00 v Košicích
  • Přímé přenosy: První zápas odvysílá živě televizní stanice O2 TV Sport, o dostupnosti odvety vás budeme informovat

Představení Dnipro-1 a kurzy na duel se Slavií ve 3. předkole Evropské ligy

Již s velkým předstihem bylo jasné, že na Slavii ve 3. předkole čeká poražený tým z 2. předkola kvalifikace o Ligu mistrů mezi ukrajinským Dniprem-1 a řeckým Panathinaikosem. A protože Řekové už první zápas venku zvládli poměrem 3:1, v odvetě jim ke stvrzení postupu stačila i remíza a dál tak bojují o účast v nejprestižnějším evropském poháru.

sipka Sledujte vybrané zápasy kvalifikace evropských pohárů živě u Betana

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavii se tak do cesty postaví Dnipro-1. Pražský celek bude v tomto dvojutkání jednoznačným favoritem, což potvrzují i kurzy bookmakerů. Na ně i na základní informace o soupeři Sešívaných se můžete podívat v následující tabulce.

Základní informace o Dnipro-1
Celý název: Sport Club Dnipro-1
📅 Datum založení: 29. listopadu 2015
🏟 Stadion a kapacita: Dnipro Arena, Dnipro (31 003 míst)
Momentálně ale liga v Užhorodu, Evropa v Košicích
Kurzy na duel Slavia Praha vs. Dnipro-1
1. zápas Slavia vs. Dnipro-1: 1,39 - 5,00 - 7,80
Postup Slavia vs. Dnipro-1: 1,22 - 4,35

Po založení přišel rychlý posun mezi elitu

Historie klubu SC Dnipro-1 je velmi krátká, ale o to zamotanější. Založen byl až na konci roku 2015, oficiálním členem ukrajinského fotbalu se ale stal až o necelé dva roky později. Přestože není přímým nástupcem zaniklého FC Dnipro, většina infrastruktury, akademie i řada hráčů i vedení přešla pod jeho správu právě od bankrotujícího týmu.

Od roku 2017, kdy Dnipro-1 muselo začít až od třetí nejvyšší soutěže, se ale velmi rychle vypracovalo mezi ukrajinskou smetánku. Hned v prvních dvou sezonách dokázalo postoupit až mezi elitu a i mezi ní každým rokem vylepšuje své umístění v tabulce. Souhrn všeho důležitého od založení klubu až po současnost nabízíme v několika bodech.

  • 2015 – Založení klubu SC Dnipro-1.
  • 2017 – Oficiální přijetí klubu ukrajinským fotbalovým svazem.
  • 2017 – Převzetí většiny infrastruktury bankrotujícího tradičního klubu FC Dnipro včetně akademie.
  • 2017 – První oficiální zápas v rámci ukrajinského poháru a zároveň první vítězství (5:0 nad týmem Bukovyna Chernivtsi).
  • 2018 – Postup do druhé nejvyšší ukrajinské soutěže.
  • 2019 – Postup do první nejvyšší ukrajinské soutěže.
  • 2022 – První účast v evropských pohárech a hned postup do vyřazovací části Konferenční ligy.

Na svou premiérovou trofej mezi elitou SC Dnipro-1 stále čeká. V minulé sezoně už však bylo poměrně blízko, ukrajinský titul získal Šachtar, za kterým mužstvo z Dněpropetrovsku zaostalo jen o pět bodů a skončilo druhé.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Trenér SC Dnipro-1: Oleksandr Kucher slavil úspěchy jako hráč, prokazuje kvalitu i na lavičce

Na lavičce Dnipra-1 sedí velké jméno ukrajinského fotbalu. Zatím si tedy své renomé Oleksandr Kucher vybudoval především v pozici hráče, i coby trenér však ukazuje značný potenciál. Ale pěkně popořádku.

Narodil se v Kyjevě, všechny fotbalové úspěchy ale dosud prožil v jiných oblastech Ukrajiny, především pak v Doněcku. Do tamního Šachtaru přišel po několika kratších anabázích v menších týmech v roce 2006 a strávil v něm úctyhodných jedenáct let.

Během nich hned sedmkrát vyhrál domácí ligu, šestkrát ukrajinský národní pohár i Superpohár a v roce 2009 se Šachtarem dokonce slavil triumf v Poháru UEFA. I ve vítězném finále proti Werderu Brémy odehrál ve středu obrany celé utkání a patřil k oporám. Celkem za tento tým odehrál ve všech soutěžích 295 zápasů a vstřelil třináct branek.

Na závěr hráčské kariéry si Kucher ještě na dvě sezony odskočil do tureckého Kayserisporu, kde se v 50 duelech střelecky prosadil jednou. Mezi lety 2006 a 2017 také patřil k poměrně stabilním členům ukrajinského národního týmu. Za reprezentační výběr odehrál 57 zápasů a dvakrát skóroval. Členem týmu byl i na dvou mistrovství Evropy, během nich ale naskočil do utkání jen jednou.

Okamžitě po skončení kariéry Kucher přešel na pozici trenéra. Začal v týmu Metalist Charkov až ve třetí lize a už po dvou sezonách si vysloužil lepší angažmá. V té době už ale i jeho první zaměstnavatel působil v nejvyšší soutěži, s Metalistem totiž okamžitě dvakrát postoupil.

Třetí ligou dokonce prošel bez jediné porážky, v té druhé se svým týmem padl jen jednou. S druholigovým mužstvem prošel také do osmifinále ukrajinského poháru, než byl kvůli začínající ruské agresi na Ukrajině celý ročník zrušen.

V roce 2022 Kucher přešel do Dnipra-1 a i v něm okamžitě slavil úspěchy. Ambiciózní tým dovedl až ke druhéhu místu v ligové tabulce a velmi slušně si vedl i v Evropě, v Konferenční lize prošel základní skupinou.

Oleksandr Kucher
Datum a místo narození: 22.10.1982 (40 let), Kyjev
Angažmá jako hlavní trenér:

Metalist Charkov (2020 až 2022)
SC Dnipro-1 (2022 až ?)

Úspěchy jako hlavní trenér: Postup do 2. ligy (2021)
Postup do 1. ligy (2022)
Preferované rozestavení: 4-2-3-1

Nejlepší hráči Dnipro-1: odešla největší hvězda, zastoupit ji musí především záložníci

Níže se podíváme na tři nejvýraznější hráče současného kádru Dnipro-1. Tým před pár dny opustila největší hvězda, útočník Dovbyk, který v minulé sezoně táhl celé mužstvo ke druhému místu 24 ligovými trefami. Podobného střelce momentálně kouč Kucher k dispozici nemá, o jeho góly se tak musí podělit i záložníci.

  • Oleksandr Pikhalyonok, střední záložník, 26 let – Největší současnou hvězdou je po odchodu Dovbyka zřejmě střední záložník Pikhalyonok. Levonohý fotbalista je typickou "osmičkou", která řídí hru svého týmu, zahrává i většinu standardních situací. Zároveň 26letý středopolař rád doplňuje svůj tým v ofenzivě, v minulé sezoně nastřílel šest ligových branek a na dalších deset nahrál. Díky dobrým výkonům si vysloužil i pozvánku do národního týmu, kde si zatím zahrál šestkrát.
  • Domingo Blanco, střední záložník, 28 let – Současný tým Dnipra-1 je složen převážně z ukrajinských hráčů, a tak výjimka v podobě argentinského šikuly Dominga Blanca působí trochu jako zjevení. Šikovný záložník, který ale může nastoupit i na křídle, vyniká svou rychlostí a míčovou technikou. Jen 167 centimetrů vysoký je ale příliš málo produktivní, loni vstřelil jen tři góly.
  • Eduard Sarapiy, stoper, 24 let – Jedním z hráčů, které si kouč Kucher vytáhl z Metalistu Charkov do Dnipra-1, je stoper Sarapiy. Čtyřiadvacetiletý zadák, který dokáže nastoupit i na postu defenzivního záložníka, je na svůj post nebývale produktivní, v nižších soutěžích se hned dvakrát dostal na dvouciferný počet přesných zásahů.

Posily SC Dnipro-1: žádné velké opory zřejmě nepřišly

Dnipro-1 teprve na začátku srpna přišlo o svou největší hvězdu. Za rekordních 7,75 milionů eur odešel do španělské Girony nejlepší střelec loňské sezony ukrajinské ligy Artem Dovbyk. Zatím se ho ale nepodařilo nahradit, přišli spíše hráči na rozšíření kádru. Na některé vybrané z nich upozorníme v následující tabulce.

Posily Dnipro-1 v létě 2023
Hráč a věk Post Předchozí klub Částka
Vasyl Kravets, 25 let Levý obránce Vorskla Poltava 800 tisíc eur
Maksym Tretyakov, 27 let Levé křídlo FK Oleksandriya
400 tisíc eur
Yevgen Volynets, 29 let Brankář Kolos Kovalivka 400 tisíc eur
Eduard Sarapiy, 24 let Stoper Metalist Charkov Zadarmo

Výsledky Dnipro-1 v lize a poháru: od vzniku pravidelné zlepšení

SC Dnipro-1 prokazuje svou vysokou kvalitu v podstatě už hned od svého založení a první profesionální účasti v roce 2017. V prvních dvou ročnících dokázal tým postoupit do nejvyšší soutěže a v obou případech se navíc i coby zástupce nižších lig probojoval až do semifinále domácího poháru. Od postupu do první ligy se pak každým rokem zlepšuje, loni už skončil druhý. Čeká tedy letos už titul?

Výsledky Dnipro-1 v domácích soutěžích
Ročník Liga Pohár
2017/18 1. místo (3. liga) Semifinále
2018/19 1. místo (2. liga) Semifinále
2019/20 7. místo Osmifinále
2020/21 7. místo Čtvrtfinále
2021/22 3. místo Čtvrtfinále
2022/23 2. místo Neodehráno

Výsledky Dnipro-1 v evropských pohárech: zatím jediná účast

Zkušenosti Dnipra-1 s evropskými poháry jsou vzhledem ke krátké historii pochopitelně nevalné. Do Evropy se poprvé dostalo až v minulé sezoně, nevedlo si ale vůbec špatně, když dokázalo postoupit ze základní skupiny Konferenční ligy. V prvním jarním kole pak ale narazilo na kyperském AEK Larnaka.

Výsledky FC Kodaň v evropských pohárech
Ročník Soutěž Výsledek
2022/23 Konferenční liga Šestnáctifinále

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

van Buren

3. předkolo Evropské ligy: Slavia vs. Dnipro-1 živě

Ve čtvrtek začne svou letošní pohárovou cestu také Slavia. V úvodním utkání 3. předkola EL doma přivítá ukrajinský Dnipro-1.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Vlajka se znakem FC Kodaň

FC Kodaň: představení soupeře Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů

Fotbalisté Sparty znají jméno svého soupeře pro 3. předkolo Ligy mistrů. ⭐ Je jím FC Kodaň. Přečtěte si více ☝️ o současném dánském...