Slavia začíná novou éru ve velkém stylu, přivedla trio posil

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slavia po příchodu nového majitele nelení a přestupové okno odšpuntovala hned trojicí posil. Do Edenu přichází Staněk, Zmrzlý a Chaloupek.

Reprezentační brankář Staněk míří do Slavie Foto: Profimedia/ IMAGO

Slavia oznámila příchod tří zvučných posil

Přestupní okno v české nejvyšší soutěži ještě ani oficiálně nezačalo a Slavia už oznámila příchod tří posil. Z Viktorie Plzeň přišel reprezentační brankář Jindřich Staněk, levou stranu hřiště pak posílil Ondřej Zmrzlý z Olomouce. Talentovaný stoper Chaloupek podepsal v Edenu také, jaro ale ještě stráví zpět na hostování v Teplicích.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Tykač se ve Slavii ještě ani neohřál, hned ale ukazuje velké ambice

Teprve 21. prosince 2023 Slavia oficiálně oznámila příchod nového majitele, od čínských investorů pražský klub koupil český miliardář Pavel Tykač. Kromě plánů na výstavbu mládežnické akademie ale okamžitě jasně avizoval ambice na co nejrychlejší návrat Sešívaných na český trůn.

A evidentně je pro splnění tohoto cíle ochoten investovat nemalé peníze i do zkvalitnění hráčského kádru. Během jediného dne Slavia dotáhla do zdárného konce akvizici tří velkých posil, a to přitom ještě příprava na jarní část sezony ani nezačala.

sipka Sledujte českou ligu i další elitní soutěže po registraci u Fortuny

Staněk zvýší konkurenci v bráně, co bude s dalšími reprezentanty?

Nejzvučnější a zcela jistě i nejnákladnější posilou se stala momentální brankářská jednička českého národního týmu Jindřich Staněk. Sedmadvacetiletý gólman v Edenu podepsal smlouvu do června 2027, na dresu bude nosit číslo 36, které oblékal i ve Viktorii Plzeň, z níž přichází.

V jejím dresu odchytal celkem 123 soutěžních utkání, během kterých zvládl vychytat úctyhodných 43 čistých kont. S Viktorií oslavil mistrovský titul, zahrál si i milionářskou Ligu mistrů.

V národním týmu debutoval v roce 2021, když po zranění Vaclíka nuceně zasáhl do kvalifikace o mistrovství světa proti Belgii. Celkem má na svém kontě osm reprezentačních startů, v posledním období se po nepřesvědčivých výkonech Pavlenky dostal mezi tři tyče nastálo a ve dvou posledních zápasech kvalifikace o EURO 2024 přispěl k postupu.

O jeho brankářských kvalitách není pochyb, již dlouhé roky patří mezi nejlepší strážce své svatyně ve Fortuna lize. Jenže to i Aleš Mandous, dosavadní jednička Slavie. Ten se plnohodnotnou oporou stal na začátku podzimu a defenziva Sešívaných se od té doby stala jen těžko prostupnou jednotkou.

Mandous rovněž patří ke stabilním členům reprezentačního kádru, navíc je skvělý ve hře nohama, což je vzhledem k povaze většiny utkání Slavie především na domácí scéně klíčové. Jestli je pak něco, co se Staňkovi dlouhodobě vyčítá, je to právě jeho schopnost přispět rozehrávce svého týmu.

V kádru Slavie navíc zůstává ještě třetí brankář se zkušeností z národního týmu. Ondřej Kolář se však po těžkém zranění hlavy způsobeném kriminálním zákrokem Roofa z Rangers už nikdy na svou předešlou úroveň nedostal. Na začátku letošní sezony znovu dostal důvěru jako jednička, častými chybami se o ni ale velice rychle připravil. Nyní se mluví o tom, že by se Kolář měl přesunout do role trojky, která už se do brány (příliš) nedostane a po vzoru Přemysla Kováře se stane jakýmsi nehrajícím kapitánem kabiny.

Aby toho nebylo málo, mají Sešívaní stále pod smlouvou i talentovaného Antonína Kinského, se kterým se údajně mělo počítat jako s budoucí jedničkou. Dvacetiletému synovi bývalého reprezentanta se zatím příliš nepodařilo hostování v Pardubicích, ve druhém kole byl vyloučen a následně se ještě zranil, a tak stihl jen čtyři soutěžní duely. Přesto v něm dřímá značný potenciál, jeho cesta do A týmu Slavie je ale momentálně zcela zablokovaná.

Slavii na jaře poměrně v rychlém sledu čekají dvě klíčová derby proti Spartě a v březnu pak osmifinále Evropské ligy, na nějaké zdlouhavé sžívání nového gólmana s obranou tak není mnoho času. Vsadí přesto kouč Trpišovský na Staňka?

Současní brankáři Slavie
Jméno Zápasy v lize Čistá konta
Ondřej Kolář 173 87
Aleš Mandous 82 32
Jindřich Staněk 98 33

Z Olomouce dorazil bek Zmrzlý, teplický Chaloupek přijde až v létě

Brankář Staněk byl největší, rozhodně ale ne jedinou posilou dnešního dne. Jako první byl oznámen příchod stopera Štěpána Chaloupka. Dvacetiletý obránce zvládl už ve svém útlém věku odehrát 46 prvoligových zápasů, což v českém fotbalovém prostředí není rozhodně nic obvyklého.

Chaloupek se ale velmi rychle vypracoval v jednu z hlavních opor defenzivy Teplic, která v letošní sezoně v osmnácti kolech inkasovala jen 20 branek a i přes mizerný útok se drží mimo pozice znamenající účast ve skupině o záchranu. V listopadu navíc vsítil svůj první gól v profesionální kariéře, když zajistil remízu s Bohemians 1:1.

Raketový vzestup jeho kariéry nenechal chladné ani zástupce reprezentační jednadvacítky. Chaloupek odstartoval nový kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy 2025 jako stabilní člen základní sestavy Lvíčat, ve třech duelech zatím nechyběl ani minutu.

Odměnou za dobré výkony mu tak byl přestup do Slavie. Té už se stal nyní kmenovým hráčem, jaro ale ještě stráví na hostování na severu Čech. V Teplicích by měl nabrat další cenné ligové zkušenosti, od léta se pak už bude hlásit v Edenu. Podle zákulisních informací se po sezoně počítá s odchodem nigérijského stopera Ogbua, jeho místo uprostřed obrany by tak mohlo připadnout právě Chaloupkovi.

To Ondřej Zmrzlý posílí Slavii okamžitě. Čtyřiadvacetiletý levonohý fotbalista po přestupu ze Sigmy stejně jako Staněk podepsal v Edenu smlouvu do roku 2027. Oblékne sešívaný dres s číslem 33, s nímž po levé postranní čáře ještě do léta velmi úspěšně létal reprezentant David Jurásek, než zamířil do portugalské Benfiky.

Národní tým ostatně okusil už i Zmrzlý, i když zatím jen v jednom přátelském utkání proti Faerským ostrovům. Pokud ale naváže na své výkony z podzimu, pozvánek do reprezentace by mělo přibývat, bilance 3+5 je na obránce impozantní a řadí ho na první místo Fortuna ligy mezi zadáky.

Na levé straně Slavii od odchodu Juráska trochu tlačí bota. Slušně zde zaskakovali Provod či Wallem, pro ani jednoho ale nejde o přirozenou pozici, oba se komfortněji cítí ve středu hřiště a blíže branky soupeře. Rumun Dumitrescu se v červenobílém zatím neprosadil a příliš šancí nedostal, s Bořilem se pak počítá spíše na post levého stopera.

Otázka ale je, na jakou pozici vůbec přichází sám Zmrzlý. Přestože v Olomouci nastupoval výhradně na levé straně obrany, Trpišovský v něm údajně vidí potenciál i do středu záložní formace. V minulosti už podobnou transformací prošlo několik hráčů, někteří úspěšně (Holeš), jiní méně (Talovjerov, Pech).

Slavia s přestupy ale velmi pravděpodobně teprve začíná, na spadnutí má být příchod minimálně ještě dalšího levonohého hráče na kraj hřiště, Senegalce Malicka Dioufa z norského Tromsø. Devatenáctiletý talent by měl být schopen nastoupit jak ve stoperské trojici, tak na pozici wingbacka, bude tak zajímavé sledovat, jak realizační tým poskládá sestavu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Slavia si hlavně v Evropě pořádně zastřílela

Souhrn podzimu Slavie: liga, poháry i nejlepší hráč a posila

Slavia má za sebou náročný fotbalový podzim, ve kterém zápolila na třech frontách. V pohárech se ji dařilo, v lize je zatím druhá.

Olatunji v souboji s brankářem Tomášem Grigarem před rozhodující brankou Sparty

Souhrn podzimu Fortuna ligy 2023/24 – hvězdy, zklamání, derby

Česká fotbalová liga má za sebou svojí první polovinu. Týmy čeká zasloužené volno a my se mezi tím můžeme ohlédnout za podzimem.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.