Evropská konferenční liga živě: Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň

Po reprezentační pauze se rozehraje i Evropská konferenční liga. V té českého fanouška nejvíce zajímá skupina C, kterou po dvou odehraných utkáních vede Viktoria Plzeň. Nyní se však utká s největším konkurentem na vítězství ve skupině, Dinamem Záhřeb. To si zkomplikovalo situaci prohrou 2:0 s kosovským Ballkani. Jaké jsou prognózy a kdo je favoritem, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzyDinamo
PlzeňH2H – TIP

Erik Jirka se raduje z branky v dresu Viktorie Plzeň Foto: Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: Dinamo Záhřeb vs. Viktoria Plzeň ve čtvrtek v TV od 21:00

Bitva favoritů, i tak by se dal nazvat souboj Dinama Záhřeb s Viktorií Plzeň. Plzeň po dvou vítězstvích vede skupinu C. To Dinamo chce napravit klopýtnutí s Ballkani. Souboj mezi Dinamem Záhřeb a Viktorií Plzeň můžete sledovat ve čtvrtek 26. 10. od 21:00 na televizní stanici Sport2.

sipka Získejte bonus u Betana a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Dinamo je doma favoritem: Jaké jsou kurzy?

Dinamo neprožívá nejlepší období. Situaci ve skupině si samo zkomplikovalo prohrou v Kosovu a ztratilo i v domácí lize. Přesto je doma velice silné, o čemž se přesvědčila v play-off Evropské ligy i pražská Sparta, která zde prohrála 3:1.

To Plzeň ve skupině ještě neztratila a bude chtít urvat bodový zisk i v následujícím zápase. Nečeká ji nic lehkého. Naladit se chtěla v utkání domácí ligy s Libercem, s ním však překvapivě padla 0:3.

Podle sázkových kanceláří je favoritem utkání domácí Dinamo Záhřeb v kurzu 1,83. Na viktoriány je kurz 4,20 a na remízu si můžete vsadit v kurzu 3,75.

Zápas bude pískat anglický rozhodčí Robert Jones, který převážně píská anglickou Premier League. Naposledy soudcoval utkání Manchesteru City s Brightonem (2:1).

Informace před zápasem Dinamo Záhřeb vs. Viktoria Plzeň
🕘 Kdy: 26. 10. 2023 od 21:00
🌍 Kde: Stadion Maksimir, Záhřeb
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské konferenční ligy 2023/24
Rozhodčí: Robert Jones, Anglie
Kurzy Betana: 1,83 – 3,75 – 4,20
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Dinamo si zahrává s postupem, bude mu stále chybět Petković

Dinamo Záhřeb bylo po vypadnutí v play-off Evropské ligy s pražskou Spartou považováno za největšího favorita na vítězství ve skupině C. Drtivá výhra 5:1 s Astanou to jen potvrdila. Jenže pak Dinamo přijelo do Kosova, kde na něj čekalo místní Ballkani, jeden z největších outsiderů celé Konferenční ligy. A urodilo se překvapení, protože Ballkani vyhrálo 2:0 a svého soupeře nepustilo do žádné výraznější šance.

Před utkáním s Plzní se Dinamo chtělo naladit vítězstvím v lize. Dorazilo do Gorici, kde mu utkání opravdu nevyšlo. Dinamo sice bylo opticky lepší, avšak většina příležitostí byly střely z dálky, které jen míjely branku brankáře Baniće.

V 63. minutě však šlo nakonec Dinamo do vedení, kdy Ademi sice netrefil míč ideálně, přesto se výsledný oblouček krásně snesl do brány. V 70. minutě však ve vápně trestuhodně nehlídaný Vujnović vyrovnal. V 92. minutě pak po parádní akci skóroval Jurić a uzavřel na konečných 2:1 pro Goricu. Hegemon posledních let chorvatské ligy je momentálně na třetím místě v tabulce a ztrácí čtyři body na první Rijeku.

Chorvaté si tak chtějí napravit reputaci, avšak stále u toho nebude kapitán Petković. Ten si zranil zadní stehenní sval v utkání s Astanou a jeho zranění stále přetrvává. Trenér Jakirović má navíc k řešení defenzivu, která nepůsobí zrovna bezchybně, což ukázaly zápasy jak s Ballkani, tak s Goricou.

Základní fáze Evropské konferenční ligy, skupina C

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Viktoria Plzeň 2 2 0 0 3:1 6
FC Ballkani 2 1 0 1 2:1 3
Dinamo Záhřeb 2 1 0 1 5:3 3
FC Astana 2 0 0 2 2:7 0

Plzeň v lize nečekaně padla s Libercem, chybět bude Durosinmi

Viktoriánům se vstup do Konferenční ligy povedl, ačkoliv to nebylo vůbec jednoduché. Utrápená výhra s Ballkani (1:0) a vítězství v Astaně (1:2) však vytvořily Západočechům solidní pozici pro další zápasy, protože momentálně vedou tabulku se šesti body. Nyní přijíždí na půdu chorvatského mistra a věří v bodový zisk i zde.

V lize od té doby přehráli Jablonec (3:2) a pak si smlsli v MOL Cupu na Mariánských lázních, které porazili 10:0. Generálka na Dinamo jim však vůbec nevyšla. Plzeň přijela do Liberce a nestačila se divit.

V 17. minutě napřáhl před pokutovým územím Tupta a střela k tyči propadla brankářovi Tvrdoňovi mezi rukama. Aktivní Liberec se však s hubeným vedením nespokojil. Po změně stran přidal ještě dvě branky, kdy ta poslední šla opět na vrub nejistého Tvrdoně. Plzeň prohrála 3:0 a připsala si tak třetí porážku v tomto ligovém ročníku.

Kromě prohry se v utkání s Libercem zranil útočník Durosinmi, který si poranil koleno po srážce s brankářem Tvrdoněm. Mimo je stále Jindřich Staněk a druhý brankář Marián Tvrdoň se v utkání s Libercem podepsal pod dvě branky a neoplýval jistotou. Trenér Plzně Miroslav Koubek má před utkáním s Dinamem velké starosti.

sipka Více o skupině C je k přečtení zde

  • Datum, čas a místo zápasu: 26. 10. ve 21:00, Stadion Maksimir, Záhřeb

Vzájemná utkání mezi Dinamem Záhřeb a Viktorií Plzeň – H2H

Chorvatské Dinamo se již s Plzní setkalo. Bylo to v šestnáctifinále Evropské ligy v roce 2019. Klub vedl dnešní nešťastník Pavel Vrba a po prohře v Záhřebu 0:3 a domácím vítězství 2:1 pouť plzeňských skončila.

V Plzni můžeme najít i řadu pamětníků tohoto utkání. V týmu už byli Kopic, Chorý, Hejda, Havel a Pernica. Asistentem Miroslava Koubka je navíc Marek Bakoš, který v utkání také nastoupil.

  • Hodnota Dinama Záhřeb je cca 80 mil. eur; hodnota Viktorie Plzeň je cca 29 mil. eur
  • Dinamo má věkový průměr 25,5 roku; Plzeň 28,2
  • Nejhodnotnějším hráčem Dinama je Martin Baturina s hodnotou 15 mil. eur, v Plzni je to Jindřich Staněk s hodnotou 3,5 mil. eur

Tip na utkání Evropské konferenční ligy: Dinamo Záhřeb vs. Viktoria Plzeň

Plzeň poprvé nevstupuje do utkání jako favorit, přesto je v jejích silách Dinamo v jeho domácím prostředí řádně potrápit. Dinamo totiž má problémy vzadu a častá okénka v obraně by mohli viktoriáni potrestat.

Nelze však podceňovat sílu domácích diváků, kteří poženou Záhřeb za vítězstvím. Doma neprohrál pětkrát za sebou.

Dinamo bude jistě tlačit a z toho budou pramenit i standardní situace.

TIP: Dinamo bude kopat více než 5,5 rohu sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání Dinamo Záhřeb vs. Viktoria Plzeň - Betano

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Dinamo Záhřeb vs. Viktoria Plzeň v televizi, je k dispozici live stream?

Zápas mezi Dinamem Záhřeb a Viktorií Plzeň odvysílá televizní stanice Sport2. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání nevysílají. U sázkové kanceláře Betano si na tento duel můžete vsadit.

Plzeňský trenér Koubek po utkání s Libercem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...