Evropská konferenční liga živě: Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb

Ve čtvrtek se opět rozehraje Evropská konferenční liga, největším lákadlem je pro české fanoušky zápas Viktorie Plzeň s Dinamem Záhřeb. První utkání mezi těmito kluby skončilo vítězstvím viktoriánů, kteří si upevnili status vedoucího klubu skupiny C. Dinamo je v jiné situaci a po špatných výsledcích si zahrává s vyřazením. Jaké jsou prognózy, kurzy, to se dozvíte v článku.

VÝSLEDEK: Plzeň porazila Dinamo 1:0 a zajsitila si postup do jarní části z prvního místa. Stejně jako před dvěma týdny, i tentokrát rozhodla úspěšně proměněná penalta Tomáše Chorého, jenž skóroval v 35. minutě.

Přímý přenosKurzyPlzeň
DinamoH2H – TIP

Tomáš Chorý v dresu Viktorie Plzeň Foto: Profimedia

Evropská konferenční liga 2023/2024 živě: Viktoria Plzeň vs. Dinamo Záhřeb ve čtvrtek v TV od 18:45

Plzeň suverénně vede skupinu a už v utkání proti Dinamu si může zajistit postup. To Dinamo, jestli chce pomýšlet na postup, tak musí vyhrát. Utkání mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb můžete sledovat ve čtvrtek 09. 11. od 18:45 na televizní stanici Sport1.

sipka Získejte bonus u Betana a vsaďte si na Evropskou konferenční ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Neporažená Plzeň je favoritem: jaké jsou kurzy?

Plzeň je v pohárech stále neporažená, a i když se jí v lize moc nedařilo, posledním zápasem proti Slavii si spravila chuť a perfektně se naladila na domácí souboj s Dinamem.

To si v lize připsalo další ztrátu po remíze s Varaždinem a dál se potácí na pokraji krize. Nastartovat se bude chtít proti Plzni, protože mu ani nic moc jiného nezbývá.

Dle sázkových kanceláří je však favoritem domácí Plzeň v kurzu 2,22. To na hosty ze Záhřebu je vypsán kurz 3,20. Na remízu si lze vsadit v kurzu 3,45.

Hlavním sudím čtvrtečního zápasu bude Anastasios Sidiropoulos z Řecka. Ten je známý z bitvy Portugalska se Slovenskem (3:2) nebo březnového utkání Česka s Polskem (3:1).

Informace před zápasem Viktoria Plzeň vs. Dinamo Záhřeb
🕘 Kdy: 09. 11. 2023 od 18:45
🌍 Kde: Doosan Aréna, Plzeň
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské konferenční ligy 2023/24
Rozhodčí: Anastasios Sidiropoulos, Řecko
Kurzy Betana: 2,22 – 3,45 – 3,20
📺 Přímý přenos: Sport1

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Plzeň vede skupinu C a po skalpu Slavie bude chtít stvrdit návrat na vítěznou vlnu

Plzeň stále nepřestává překvapovat. Po nalosování skupiny C se čekalo, že Plzeň bude bojovat o postup, ale že bude až takhle suverénní, to si nikdo nepředstavoval ani v nejdivočejších snech. Další překvapení si viktoriáni nechali na poslední odehrané kolo ve Fortuna lize, když po dvou ligových prohrách za sebou obrali o všechny body Slavii a ještě k tomu v jejím domovském Edenu. Tam totiž nevyhráli od roku 2014.

Proti Dinamu bude chtít čerpat trenér Koubek a jeho svěřenci ze zkušeností, které nasbírali během předchozího vzájemného utkání. V tom totiž viktoriáni nečekaně vyloupili Záhřeb, když po brance Chorého z penalty vyhráli 1:0. Svůj debut si odbyl mladičký Viktor Baier a vedl si velmi dobře. Dinamo ho neprověřilo nijak závratně, ale svůj podíl na výhře má.

Bylo otázkou, jak si povede na Slavii, kde by se mu ze zdejší atmosféry mohla rozklepat kolena. Trenér Koubek však vytáhl nečekaný trumf, když se do brány vrátil Jindřich Staněk, kterého zdobila ochranná helma. Plzeň měla v Edenu více ze hry, ale do vedení šli sešívaní po hlavičce Van Burena. V druhém poločase Západočeši ještě více přidali a díky dvěma brankám Erika Jirky otočili na 2:1 a odvezli si zasloužené vítězství.

V utkání se zaskvěl i Sampson Dweh, který patřil k vůdcům defenzivy a podílel se asistencí na vyrovnávací brance Plzně. Nepříjemností pro trenéra Koubka však může být zranění Matěje Vydry, který si v utkání se Slavií poranil koleno a bude mimo do konce podzimu. Mezi zraněnými je stále Durosinmi a dlouhodobě zranění Pernica a Havel.

Základní fáze Evropské konferenční ligy, skupina C

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Viktoria Plzeň 3 3 0 0 4:1 9
Dinamo Záhřeb 3 1 0 2 5:4 3
FC Ballkani 3 1 0 2 3:3 3
FC Astana 3 1 0 2 4:8 3

Dinamo si zahrává s postupem do jarní části Konferenční ligy

To Dinamo je v úplně jiné situaci a nečekaně si zahrává s tím, že by nepostoupilo do jarní části. Přitom po nalosování skupiny C bylo Dinamo jasný favorit na vítězství. Po vítězství s Astanou 5:1 však výkony Chorvatů jdou dolů. Napřed prohráli s outsiderem FC Ballkani 2:0 a poté doma prohráli s Plzní 1:0. Ani v lize se jim tolik nedaří a ztrácí čtyři body na vedoucí Rijeku s Hajdukem Split.

Naposledy se svěřenci trenéra Jakiroviće podívali do Varaždinu a chtěli potvrdit svoji roli favorita. V utkání měli mnoho šancí, které však ztroskotaly na výborném Zelenikovi. Právě nemohoucnost v koncovce je málem stála vítězství, protože Dinamo, které bylo jasně lepší, nedokázalo svoji snahu přetavit v branky.

Když si v 54. minutě dal po ojedinělém protiútoku domácích Ristovski vlastní branku, tak to vypadalo s Dinamem zle. V 94. minutě se však po centru výborného Kaneka prosadil Emreli a zachránil Dinamu alespoň bod za remízu 1:1.

Trenér Jakirović má hodně věcí k zamyšlení, protože s tímto herním projevem nemůže myslet v Plzni na úspěch. Těšit ho může forma Kaneka, který hraje výborný fotbal a svojí rychlostí a driblingem může dělat domácím starosti. K dispozici by už měl být i kapitán Bruno Petković, který rovněž může obraně Plzně nadělat vrásky na čele.

sipka Více o skupině C je k přečtení zde

  • Datum, čas a místo zápasu: 09. 11. v 18:45, Doosan Aréna, Plzeň

Vzájemná utkání mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb – H2H

Poslední vzájemné utkání po penaltě vyhrála Plzeň a vyloupila tak Záhřeb, kde letos padla i pražská Sparta. Vzájemná utkání jdou tedy ve prospěch Plzně, která vyhrála dvakrát, a Záhřeb si připsal jen jednu výhru.

Vzájemné zápasy mezi Plzní a Dinamem Záhřeb
26. 10. 2023 Evropská konferenční liga Dinamo Záhřeb – Viktoria Plzeň 0:1
21. 02. 2019 Evropská liga Dinamo Záhřeb – Viktoria Plzeň 3:0
14. 02. 2019 Evropská liga Viktoria Plzeň – Dinamo Záhřeb 2:1

Tip na utkání Evropské konferenční ligy: Viktoria Plzeň vs. Dinamo Záhřeb

Viktoria Plzeň vstupuje do utkání jako favorit a bude chtít získat s předstihem jistotu postupu. K tomu jí stačí jen bod. Těžká utkání však Plzeň umí vyhrávat a měla by to potvrdit i proti Dinamu. To zatím ve velkých zápasech selhává. Plzeň navíc spoléhá na dobrou defenzivu, které vévodí ve formě hrající Dweh.

To všechno vybízí k tomu, že v utkání nepadne mnoho branek a stejným směrem se upírá i náš tip.

TIP: Plzeň vyhraje a padne méně než 3,5 branky sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání Viktoria Plzeň vs. Dinamo Záhřeb - Betano

Kde sledovat skupinu Evropské konferenční ligy živě: fotbal Viktoria Plzeň vs. Dinamo Záhřeb v televizi, je k dispozici live stream?

Zápas mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb odvysílá televizní stanice Sport1. Sázkové kanceláře bohužel toto utkání vysílat nebudou. U sázkové kanceláře Betano si na tento duel můžete vsadit.

Ohlasy Erika Jirky a Jindřicha Staňka po vítězství na Slavii:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Evropská konferenční liga UEFA 2023/2024: losování, zápasy

Vyřazovací část třetího ročníku Evropské konferenční ligy ⚽ hraje také Viktoria Plzeň. Podívejte se na výsledky ✔️ i program.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...