Bundesliga živě: Bayer Leverkusen vs. Bayern Mnichov

Velká bitva čeká ve 21. kole bundesligy na diváky v BayAreně. Vedoucí Leverkusen zde přivítá druhý Bayern. Domácí pokračují ve výborných výkonech a napříč všemi soutěžemi ještě nenašli v tomto ročníku přemožitele (26-4-0). Hosté odčinili překvapivou prohru s Brémami třemi vítězstvími za sebou a rádi by se stali prvním týmem, který Leverkusen porazí.

Živý přenosKurzy
LeverkusenBayernTip

Patrik Schick během pohárového utkání proti Stuttgartu Foto: Profimedia/ IMAGO

Bundesliga, 21. kolo živě: Bayer Leverkusen vs. Bayern Mnichov v sobotu od 18:30 na Betanu

Bavoři už byli triumfu nad Leverkusenem v letošní sezóně velmi blízko. V prvním vzájemném ligovém utkání, jež se konalo v polovině září, Bayern vedl ještě v 93. minutě 2:1, ale poté byl ve velkém vápně faulován Hofmann a z následného pokutového kopu zařídil hostům bod Palacios.

Svěřenci Xabiho Alonsa od té doby ušli dlouhou cestu a v bundeslize stále zůstávají neporaženi. Přesto se musí mít na pozoru, jelikož Bayern na ně ztrácí pouze dva body a o víkendu má velkou šanci boj o titul zdramatizovat. Šlágr 21. kola bundesligy můžete sledovat v sobotu od 18:30 na Betanu.

sipka Sledujte zápas Leverkusen vs. Bayern živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na bundesligu: Souboj prvního s druhým nemá jednoznačného favorita

Dle sázkových kanceláří nemá ostře sledovaný duel jasného favorita. Na vítězství domácího týmu je vypsán kurz 2,65, zatímco výhra hostů je ohodnocena kurzem o něco nižším, a to 2,47. Případný nerozhodný stav bookmakeři ocenili kurzem 3,70.

Sobotní zápas bude řídit německý rozhodčí Felix Zwayer. 42letý sudí pískal na začátku prosince i zápas Frankfurtu s Bayernem, v kterém si hosté připsali překvapivě vysokou porážku 1:5.

Informace před zápasem Bayer Leverkusen vs. Bayern Mnichov
📅 Kdy: 10. 2. 2024 od 18:30
🌍 Kde: BayArena, Leverkusen
🏆 Soutěž: 21. kolo bundesligy
Rozhodčí: Felix Zwayer
Kurzy Betana: 2,65 – 3,70 – 2,47
📺 Přímý přenos: Betano, Nova Sport 4

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Leverkusen neprohrál již 30 soutěžních utkání v řadě, naposledy otočil pohárový zápas proti Stuttgartu

Kdo čekal, že Bayer po krátké pauze na skvělé výkony nenaváže, byl na omylu. Leverkusen během ledna a února sehrál čtyři ligové duely a získal v nich dohromady 10 bodů. Nutno dodat, že v několika případech stálo při prvním týmu bundesligy velké štěstí. Zápasy proti Lipsku a Augsburgu mířily do smírného konce, ale Die Werkself oba rozhodli ve svůj prospěch těsně před koncem.

Podobný scénář měl i domácí pohárový souboj se Stuttgartem. Favorit prohrával už od 11. minuty, kdy se prosadil hostující Anton. Do konce prvního poločasu sice dokázal vyrovnat český útočník Patrik Schick, ale jeho branka nakonec nebyla uznána z důvodu ofsajdového postavení.

V 50. minutě už se Leverkusen dočkal vyrovnávající branky, oslavy domácích fanoušků však v 58. minutě rychle utnul hostující Führich, jenž poslal Stuttgart opět do vedení. Bayer ovšem znovu zvládl závěr zápasu. Nejdříve vyrovnal v 66. minutě Adli a v 90. minutě rozjásal domácí příznivce Tah.

Velmi cenný obrat, který dostal Leverkusen už do semifinále DFB Pokalu, budou chtít domácí fotbalisté zopakovat i v sobotu proti Bayernu. Bilance vzájemných zápasů ale slibuje napínavou podívanou. V posledních pěti utkání se dvakrát radoval Bayern, jednou slavil výhru Leverkusen a dva zápasy skončily nerozhodně.

Nevýhodou domácího mužstva je absence nejlepšího střelce Victora Boniface. Nigerijský útočník si na přelomu roku nepříjemně poranil třísla, následně zamířil na operaci a nyní ho čeká tříměsíční rekonvalescence. Do utkání nezasáhnou ani Arthur, Kossounou a Palacios.

Poslední vzájemný zápas mezi Leverkusenem a Bayernem
Soutěž Výsledek Střelci
4. kolo bundesligy Bayern vs. Leverkusen 2:2 7. Kane, 86. Goretzka
11. Grimaldo, 94. Palacios

Bayern chce na první místo, prosadí se znovu Kane?

Hosté jsou na tom výsledkově velmi podobně. Bayern absolvoval od začátku nového roku pět ligových zápasů a vytěžil z nich celkem 12 bodů. Jedinou prohru si svěřenci Thomase Tuchela připsali doma s Brémami (0:1).

V posledním kole Bavoři porazili Mönchengladbach 3:1. Domácí nevstoupili do utkání dobře a ve 35. minutě potrestal jejich laxní bránění hostující Elvedi. Bayern ale ještě do konce prvního poločasu vyrovnal, když se ve 45. minutě trefil Pavlović.

Po přestávce měl druhý tým bundesligy o něco více ze hry a v 70. minutě jej poslal do vedení Kane, který si připsal už svou 24. branku v lize. V 86. minutě pak pojistil tři body De Ligt, jenž se trefil hlavou po volném přímém kopu.

Velká pozornost bude v sobotu upřena na nejlepšího střelce bundesligy – Harryho Kanea. Ten se prosadil už v prvním vzájemném zápase a od začátku sezóny v soutěži nastřádal 24 branek a 5 asistencí. Anglický útočník potvrzuje formu i po krátké zimní přestávce a pravidelně se zapisuje do střelecké listiny.

Bayern stále bojuje s početnou marodkou. Z různých zdravotních důvodů v sobotu určitě neuvidíme takové hvězdy, jako jsou například Gnabry, Coman, Davies či Laimer. Nejisté jsou rovněž starty Kimmicha a Upamecana.

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 02. 2024 od 18:30, BayArena (Leverkusen)

Tip na výsledek zápasu Bayer Leverkusen vs. Bayern Mnichov ve 21. kole bundesligy

Harry Kane je nezastavitelný a hned ve své premiérové sezóně v bundeslize se pravděpodobně stane nejlepším střelcem soutěže. 30letému kapitánovi anglické reprezentace se daří i v Champions League a národním týmu. Vstřelí branku i proti nejlépe bránícímu týmu německé ligy?

TIP: Harry Kane dá gól

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat 21. kolo bundesligy živě: fotbalové utkání Bayer Leverkusen vs. Bayern Mnichov v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Šlágr 21. kola nejvyšší německé ligy mezi Leverkusenem a Bayernem je k vidění na placeném televizním kanálu Nova Sport 4. Online live stream nabídne například sázková kancelář Betano, na jejíž stránkách si po registraci můžete vybrat z rozsáhlé kurzové nabídky a na zápas si vsadit.

První vzájemný souboj obou soupeřů v tomto ročníku nabídl skvělou podívanou. Připomeňte si duel v Allianz Areně.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Poslední rozloučení s Franzem Beckenbauerem proběhlo v Allianz Areně

Největší události v Česku i zahraničí: leden 2024

První měsíc nového roku opět přinesl významné události na poli českého i světového fotbalu. Pojďme si shrnout největší události ledna 2024.

Vitor Roque právě rozhodl utkání proti Osasuně

Nejdražší byl v zimě útočník Barcelony, utrácelo se i za obránce

Zima je na velké přestupy chudší než léto. Přesto i lednové okno přineslo několik zajímavých transferů. Podíváme se na ty tři nejdražší.