La Liga živě: Real Madrid vs. Atlético Madrid

Šlágr 23. kola španělské La Ligy diváci uvidí na Estadio Santiago Bernabéu. Bude se jednat o derby mezi Realem a Atléticem s pořadovým číslem 236. Domácí v současné chvíli drží šnůru šesti ligových výher za sebou, zatímco hosté získali plný počet bodů z posledních tří duelů v nejvyšší španělské lize.

Živý přenosKurzy
RealAtléticoTip

Jude Bellingham a Rodrigo De Paul během derby v Copa del Rey Foto: Profimedia

La Liga, 23. kolo živě: Real Madrid vs. Atlético Madrid v neděli od 21:00 na TV Tipsport

Soupeři se střetnou již počtvrté v sezóně. První vzájemný ligový zápas se konal v září a svěřenci Diega Simeoneho v něm vyhráli 3:1. Do teď se jedná o vůbec jedinou porážku Realu v letošním ročníku La Ligy.

Poté následovalo utkání ve španělském Superpoháru, kde byl úspěšnější Real, který zvítězil po prodloužení 5:3. Los Colchoneros však svému rivalovi porážku oplatili o týden později v Copa del Rey. Tam svého soka pokořili rovněž po prodloužení v poměru 4:2. Kdo se bude radovat nyní? Očekávané derby můžete sledovat v neděli od 21:00 na TV Tipsport.

sipka Sledujte madridské derby živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na La Ligu: Bookmakeři věří v derby více Realu

Sázkové kanceláře považují za favorita Real a na jeho vítězství bookmakeři vypsali kurz 1,74. Naopak na výhru hostujícího celku si lidé mohou vsadit v kurzu 4,54. Nerozhodný stav je ohodnocen kurzem 4,04.

236. derby mezi Realem a Atléticem bude pískat španělský sudí José Sánchez. 40letý rozhodčí řídil během ledna čtyři utkání, v nichž rozdal celkem třicet žlutých karet!

Informace před zápasem Real Madrid vs. Atlético Madrid
📅 Kdy: 4. 2. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Santiago Bernabéu, Madrid
🏆 Soutěž: 23. kolo La Ligy
Rozhodčí: José Sánchez
Kurzy Tipsportu: 1,74 – 4,04 – 4,54
📺 Přímý přenos: TV Tipsport, Nova Sport 4

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Real v lize nadále válí, o jedinou prohru se ale postaralo právě Atlético

Bílý balet kosí v La Lize jednoho soupeře za druhým a po 22 odehraných kolech je s 57 body první. Svěřenci Carla Ancelottiho se ve čtvrtek představili na půdě Getafe a po dalším výborném týmovém výkonu slavili vítězství 2:0. V zápase exceloval především španělský útočník Joselu, který se postaral o oba góly svého týmu. Real má nyní na svém kontě již 18 vítězství a jedinou ligovou porážku utržil právě s Atléticem.

Tým spoléhá hlavně na skálopevnou defenzivu (14 obdržených branek) a zároveň je nebezpečný směrem dopředu (47 gólů, druhý nejlepší útok v lize). I přes svůj nízký věk je velkým tahounem mužstva Jude Bellingham. Anglický ofenzivní fotbalista téměř každý zápas vylepšuje individuální statistiky a zatím dosáhl na 14 branek a 3 asistence.

V neděli však čeká domácí hráče těžký soupeř v podobě Atlética. Když se podíváme na statistiky, tak zjistíme, že z posledních pěti vzájemných zápasů ve všech soutěžích skončily hned tři nerozhodným stavem po 90 minutách. V základní hrací době Real porazil Atlético naposledy v září 2022, což dokazuje, že se hosté dokážou na svého odvěkého rivala perfektně připravit.

Real nemůže počítat s několika hráči. Z důvodu zranění do zápasu určitě nenastoupí Alaba, Courtois a Militão. Za žluté karty zase pyká francouzský záložník Tchouaméni.

Vzájemné zápasy mezi Realem a Atléticem v sezoně 2023/24
Datum Soutěž Výsledek
24. 09. 2023 6. kolo La Ligy Atlético vs. Real 3:1
10. 01. 2024 Semifinále Superpoháru Real vs. Atlético 5:3 pp
18. 01. 2024 Osmifinále Copa del Rey Atlético vs. Real 4:2 pp

Atlético už je před Barcelonou, stáhne náskok Girony a Realu?

Atlético se výhrou nad Realem v Copa del Rey vrátilo zpět do formy a od té doby se veze na vítězné vlně. Los Colchoneros následně vyřadili ze španělského poháru i Sevillu a postoupili po 7 letech do semifinále, kde změří síly s Bilbaem.

Pohárovou formu přenesli hosté i do ligy a z posledních tří utkání vytěžili maximální počet bodů. V minulém kole ovšem měli svěřenci Diega Simeoneho i velkou dávku štěstí, jelikož se proti třináctému Vallecanu dlouhou dobu trápili a až v 90. minutě je vysvobodil gólem na 2:1 Depay. Nizozemský útočník bojuje v této sezóně se zraněními a kvůli tomu zatím stihl zasáhnout pouze do dvanácti utkání, v kterých vstřelil 4 branky.

Tím, na koho budou hráči Atlética v neděli zcela jistě spoléhat, bude Antoine Griezmann. Francouzský útočník se v lize trefil jedenáctkrát a dalších šest branek pro své spoluhráče připravil. 32letý Francouz je zkrátka pro hostující tým nepostradatelným hráčem a proti Realu se mu i navíc střelecky daří (v posledních třech vzájemných duelech vždy minimálně jednou skóroval).

Ani hostující celek nebude kompletní. Zdravotní problémy nepustí do hry Azpilicuetu, Giméneze, Lemara a Vitola. Se svalovým zraněním laboruje i nejlepší střelec týmu Morata, ale u něj je stále šance, že se do začátku zápasu dá dohromady.

  • Datum, čas a místo zápasu: 04. 02. 2024 od 21:00, Santiago Bernabéu

Tip na výsledek utkání Real Madrid vs. Atlético Madrid ve 23. kole La Ligy

Derby mezi Realem a Atléticem většinou nemají výrazného favorita. Poslední duely však naznačují, že se ani jeden z týmů nebojí hrát ofenzivně, což s sebou přináší větší množství branek. V každém z posledních šesti vzájemných zápasů se navíc prosadila obě mužstva.

TIP: Oba týmy dají gól

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat 23. kolo La Ligy živě: fotbalové utkání Real Madrid vs. Atlético Madrid v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Madridské derby je k vidění na placeném televizním kanálu Nova Sport 4. Online live stream lze sledovat na TV Tipsport, kde si rovněž můžete na zápas vsadit.

Naposledy se oba rivalové střetli v rámci osmifinále Copa del Rey. Níže najdete sestřih tohoto šestigólového dramatu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vitor Roque právě rozhodl utkání proti Osasuně

Nejdražší byl v zimě útočník Barcelony, utrácelo se i za obránce

Zima je na velké přestupy chudší než léto. Přesto i lednové okno přineslo několik zajímavých transferů. Podíváme se na ty tři nejdražší.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.