Premier League: Chelsea vs. Arsenal živě

Po reprezentační pauze přináší Premier League hned dvě derby. V tom londýnském se utkají Chelsea s Arsenalem. Chelsea vyhrála poslední zápas s Burnley 4:1 a věří v úspěch, který by ji mohl nakopnout do dalších zápasů. Arsenal však ještě neprohrál a v posledním kole Premier League porazil Manchester City 1:0 a ve své neporazitelnosti bude chtít pokračovat. Jak jsou na tom oba týmy, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy – Chelsea
ArsenalH2HTIP

Nicholas Jackson se raduje z branky v dresu Chelsea FC Foto: Profimedia

Chelsea vs. Arsenal: Premier League živě

Londýnské derby mezi Chelsea a Arsenalem není tak vyhrocené jako mezi Arsenalem a Tottenhamem, přesto patří mezi prestižní utkání, která jsou ozdobou Premier League. Oba týmy mají solidní formu a budou ji chtít potvrdit. Souboj mezi Chelsea a Arsenalem sledujte v sobotu 21. 10. od 18:30 na CANAL+ Sport.

sipka Získejte bonus za registraci u Betana a vsaďte si na Premier League

Sleduj průběh zápasu ZDE

Chelsea vs. Arsenal: Derby má za favorita Arsenal, ale jaké jsou kurzy?

Chelsea je na vzestupu, když dokázala vyhrát poslední tři soutěžní zápasy. Navíc se jí zlepšuje koncovka, která ji trápila. Přesto je jedenáct branek za osm odehraných kol tristní bilance. Vítězství 4:1 s Burnley však ukazuje zlepšení.

To Arsenal je stále neporažený a nebude chtít na tom nic měnit. Sebevědomí mu dodala výhra nad Manchesterem City, který porazil dvakrát za sebou.

Kurzy jsou poměrně vyrovnané, favoritem však je Arsenal v kurzu 2,25. To na domácí Chelsea si lze vsadit v kurzu 3,10. Remíza je ohodnocena kurzem 3,50.

Utkání bude pískat anglický sudí Chris Kavanagh.

Informace před zápasem Chelsea vs. Arsenal
🕡 Kdy: 21. 10. 2023 od 18:30
🌍 Kde: Stamford Bridge, Londýn
🏆 Soutěž: 9. kolo Premier League 2023/24
Rozhodčí: Chris Kavanagh
Kurzy Betana: 3,10 – 3,50 – 2,25
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Chelsea má tři výhry v řadě a jejich výkony vzestupnou tendenci

Mnoho posil a žádné výsledky, to donedávna platilo pro Chelsea, která po nuceném odchodu miliardáře Abramoviče zažila strmý pád. Pod novým trenérem Pochettinem to na začátku sezóny nevypadalo na závratnou změnu. Poslední tři zápasy je však znát posun a stoupající tendence výkonů. Chelsea je výborná na míči, jen ji trápí koncovka. Alespoň donedávna.

Burnley totiž na jeho hřišti vyprovodila 4:1 a měla mnoho šancí na vyšší vítězství. Začátek zápasu tak ale nevypadal. Clarets totiž skoro celý první poločas vedli. V 15. minutě využili protiútok a 18letý Wilson Odobert otevřel skóre utkání. Chelsea vypadala, že zažije další blamáž. Do role hrdiny zápasu se však pasoval Raheem Sterling.

Ten dělal Burnley na levé straně obrovské problémy svým rychlým driblingem. Ve 42. minutě potáhl míč a jeho střílený centr do vápna si srazil do vlastní sítě Al-Dakhil. Krátce po změně stran opět utekl Sterling a Vitinho mu vložil nohu do cesty, penalta. Tu proměnil sebejistě Palmer. Když po špatné rozehrávce Clarets vybojoval míč Caicedo pro Gallaghera, který vyslal do úniku opět Sterlinga, tak to bylo 3:1 a bylo takřka hotovo. Po další akci anglického šikuly zvýšil střídající Jackson na konečných 4:1.

Po výborném výkonu s Burnley však Blues čeká přece jen těžší oříšek, Arsenal. Jestli chce Chelsea myslet opět na mety nejvyšší, musí uspět. Mauricia Pochettina sice jistě těší zlepšené výkony, vrásky na čele mu však dělá marodka, která čítá třináct hráčů!

U některých je možné, že budou k dispozici, přesto je marodka opravdu alarmující. Dlouhodobě mimo jsou Chilwell, Fofana, Nkunku, Lavia, Chukwuemeka. Chybět by měli i Broja a Palmer, což jsou další výrazná oslabení pro Pochettina, se kterými si musí poradit.

Přehled zraněných hráčů Chelsea FC
Wesley Fofana zraněné koleno
Christopher Nkunku zraněné koleno
Ben Chilwell zraněné stehno
Romeo Lavia zraněný kotník
Armando Broja zraněné koleno
Marcus Bettinelli zraněné koleno
Reece James zraněné koleno
Cole Palmer zraněné stehno
Axel Disasi zraněné stehno
Nicolas Jackson zraněné zápěstí
Benoît Badiashile zraněné stehno
Trevoh Chalobah zraněné stehno
Carney Chukwuemeka zraněné koleno

Arsenal nechává svou neporazitelností vzpomenout na legendární Invincibles

Arsenal v 8. kole udělal rázný krok k tomu, aby se o něm opět mluvilo jako o aspirantovi na titul, porazil Manchester City 1:0 a udržel tak neporazitelnost. Právě dubnová prohra 4:1 se Citizens v loňské sezóně definitivně odnesla naděje Kanonýrů na mistrovský titul. V této sezóně však nad City vyhrál již dvakrát za sebou, v Community Shieldu a rovněž v Premier League. Arsenal je tak o skóre druhý v tabulce za nečekaným lídrem soutěže Tottenhamem.

Samotnému zápasu se City však předcházela prohra v Lize mistrů s RC Lens 2:1, takže neporazitelnost platí již pouze v domácí soutěži. Se City však nebylo vše růžové, několikrát si o branku koledoval brankář Raya, když nejednou zahrál všem fanouškům Kanonýrů na nervy.

Jednou trefil při odkopu dotírajícího Juliána Álvareze, poté podběhl centr Gvardiola. Naštěstí pro domácí z toho nic nebylo. Výborně se však Kanonýři vypořádali s Erlingem Haalandem. Obávaný čarostřelec byl nucen hrát zády k bráně a včas byl dostupován, místy zdvojován. Haaland tak byl zcela neviditelný.

Šance měly oba týmy, ale gólový účet se stále nedařilo otevřít. V 86. minutě po dlouhém pasu do vápna a krátké souhře se dostal k míči Martinelli a s přispěním teče Akého vstřelil gól na 1:0 pro Arsenal. Kanonýři tak zlomili prokletí a porazili City po osmi letech.

Arteta může být s kádrem spokojený. Záloha mu hraje ve výborné formě, kdy vyčnívají hlavně Martin Ødegaard a Declan Rice. V útoku se však stále musí obejít bez jednoho z tahounů, Buyaka Saky. Jeho zranění stehna je tedy nejspíše komplikovanější, než se prve zdálo.

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 10. 2023 od 18:30, Stamford Bridge, Londýn

Vzájemné zápasy mezi Chelsea a Arsenalem – H2H

Zápasy mezi Chelsea a Arsenalem se většinou nesou v poklidu a mezi kluby není žádná výrazná nevraživost. Nejsou výjimkou ani přímé přestupy mezi těmito kluby, kdy asi nejznámější u nás je Petr Čech, který odešel z Chelsea do Arsenalu. Poslední přestup mezi těmito kluby je Kai Havertz, který v létě odešel rovněž z Blues směrem ke Kanonýrům.

  • První vzájemné utkání se odehrálo 9. 11. 1907.
  • Týmy odehrály 207 vzájemných utkání.
  • Celkově je úspěšnější Arsenal. Kanonýři vyhráli 82x, Chelsea vyhrála 66x a remíza byla 59x.
  • Nejlepším střelcem tohoto derby je Didier Drogba, trefil se 13x.
  • Nejvyšší výhra se odehrála 22. 3. 2014. Chelsea vyhrála 6:0.
  • Nejvyšší návštěva byla 89 472 diváků. Jednalo se o finále FA Cupu 27. 5. 2017 ve Wembley, které Arsenal vyhrál 2:1.
  • Mauricio Pochettino ještě nikdy neprohrál domácí utkání v Premier League proti Arsenalu.
Posledních 10 vzájemných zápasů mezi Chelsea a Arsenalem
02. 05. 2023 Premier League Arsenal - Chelsea 3:1
06. 11. 2023 Premier League Chelsea - Arsenal 0:1
24. 07. 2022 přátelský zápas Arsenal - Chelsea 4:0
20. 04. 2022 Premier League Chelsea - Arsenal 2:4
22. 08. 2021 Premier League
Arsenal - Chelsea 0:2
01. 08. 2021 přátelský zápas Arsenal - Chelsea 1:2
12. 05. 2021 Premier League Chelsea - Arsenal
0:1
26. 12. 2020 Premier League
Arsenal - Chelsea
3:1
01. 08. 2020 FA Cup Arsenal - Chelsea
2:1
21. 01. 2020 Premier League Chelsea - Arsenal 2:2

TIP na utkání Premier League Chelsea FC vs. Arsenal FC

Oba mají o co hrát. Chelsea chce potvrdit svoji vzrůstající formu, Arsenal bude chtít uhájit svou neporazitelnost. Bez branek to nejde, a tudíž se můžeme těšit na pohledné utkání. Ve vzájemných zápasech padá poměrně dost branek a od roku 2018 nikdy neskončil zápas 0:0. V branky věří i redakce a takový je i náš tip.

TIP: Oba týmy vstřelí branku sipka Vsadit u Betana

Tip na utkání Chelsea vs. Arsenal - Betano

Kde živě sledovat utkání Chelsea FC vs. Arsenal FC? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Zápas Chelsea s Arsenalem lze sledovat na stanici CANAL+ Sport, která se nachází v nabídce O2 TV. České sázkové kanceláře bohužel nevlastní jakákoliv práva na vysílání Premier League. Na zápasy nejvyšší anglické ligy si však můžete vsadit například u Betana.

Rozhovor s Mauriciem Pochettinem před utkáním s Arsenalem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Haaland a Saliba

Fotbalová Premier League: kurzy na vítěze, umístění, střelci

Už v pátek se rozběhne nová sezona anglické Premier League. Titul obhajuje Manchester City, který je i hlavním favoritem.

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Majitel Manchester City - Šejk Mansour

Vlastníci klubů v Premier League 2023/2024

Anglická Premier League je považována za nejlepší fotbalovou ligu na světě. Jsou v ní peníze a prestiž. Kdo však vlastní kluby v Premier...