Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: srpen 2023

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Úvod do nového ročníku nejlépe vyšel Bellinghamovi z Realu Madrid, který si okamžitě po svém příchodu podmanil Španělsko. Kdo další zaujal? Naše redakce vybrala nejlepší hráče srpna jak v Česku, tak v zahraničí.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Bellingham Foto: Profimedia

Nejlepší hráči srpna: ve světě vládl Bellingham, u nás nejvíce zaujal Vodháněl

Úvod sezony patřil anglickému mladíkovi v barvách Realu Madrid. Ten do španělského fotbalu vlétl jako velká voda a od začátku svého angažmá v dresu Bílého baletu dokazuje, že za mimořádně vysokou přestupní částku stojí. V článku se ale dozvíte i to, kdo naší redakci nejvíce zaujal na české scéně. Podíváme se i na nejlepšího krajánka, mladé hráče i na to, co nás v srpnu nejvíce překvapilo, ať už pozitivně či negativně. O největším břídilovi měsíce bylo tentokrát zcela jasno...

sipka Získejte u Betana bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nejlepší hráči

Nejlepší hráči na světové scéně v srpnu 2023

1) Jude Bellingham (Real Madrid)

Nestává se často, že by velká posila hned od začátku svého působení v novém klubu vysoká očekávání nejen že naplnila, ale dokonce ještě překonala. V případě Jude Bellinghama byla přitom očekávání doslova astronomická. Z Borussie Dortmund přišel v létě za 103 milionů eur, a to je mu přitom teprve čerstvých 20 let. Vábily ho i velkokluby z rodné Anglie, on ale nakonec vyslyšel volání královského Realu Madrid.

Že je Bundesliga přeceňovaná a i její velké hvězdy v jiných top ligách vyhoří? Že jsou Angličané nadhodnocení a polovinu přestupové částky činí jen jejich místo narození? Ale kdeže. Bellingham v prvních třech kolech La Ligy zaznamenal čtyři góly a jednu asistenci a stal se historicky prvním anglickým hráčem měsíce ve španělské nejvyšší soutěži.

Na půdě Athleticu Bilbao uklidnil svůj tým zásahem na 2:0, další dva soupeře už ale skolil v podstatě sám. Proti Almeríi se dvakrát trefil sám a na jeden gól přihrál, těžké utkání na hřišti Celty Vigo pak rozhodl jedinou brankou v závěru. Nejsou to ale jen výkony na hřišti, jimiž Bellingham ve Španělsku uchvátil. Na dres si vzal "Zidanovu" pětku a sebedůvěra z něj doslova čiší. Soupeře drtí nejen góly, ale i psychologickými hrátkami. Našel Madrid nového krále?

2) Erling Haaland (Manchester City)

Začala také anglická liga a s ní i další útok Erlinga Haalanda na historické tabulky Premier League. Ještě předtím sice v boji o první trofej sezony neuspěl, stejně jako celý jeho tým, a s Arsenalem v Community Shield prohrál po penaltách. Sám Haaland se proti zdvojené obraně soupeře vůbec neprosadil a po hodině hry šel ze hřiště. Chuť si ale spravil hned v prvním ligovém kole.

Na hřišti Burnley mu trvalo jen čtyři minuty, než si otevřel letošní střelecký účet. Po půlhodině přidal ještě druhý gól a zajistil svému týmu úspěšný vstup do nového ročníku. Trefil se také do sítě dalšího nováčka, Sheffieldu United, čímž se opět vyhoupl do čela tabulky střelců. V Superpoháru UEFA se sice ze hry netrefil, v rozstřelu ale s přehledem proměnil penaltu a podílel se na první trofeji City v sezoně.

3) Dani Olmo (RB Lipsko)

Měl to být velký debut Harryho Kanea v dresu Bayernu a podle všech předpokladů i jeho první trofej v kariéře, na kterou tak dlouho čekal. Místo toho byl nový ročník fotbalových soutěží v Německu odstartován show Daniho Olma. Ten favorita skosil hattrickem a z vítězství v Superpoháru se tak radovalo Lipsko.

Španělský šikula pak ve střelecké formě pokračoval i na úvod Bundesligy. Na hřišti Leverkusenu sice Red Bull padl 2:3, Olmo byl však nejlepším hráčem svého týmu a pomohl i jedním gólem. Ten dal i při výhře 5:1 nad Stuttgartem, kdy opět byl při zrodu většiny útočných akcí Lipska a trefou na 2:1 dokonal obrat. Během léta se spekulovalo o možném zájmu Manchesteru City, kam si ho měl vyhlédnout sám Guardiola. Pokud bude 25letý záložník v podobných výkonech pokračovat, bude mu brzy Lipsko malé.

Nejlepší hráči na české scéně v srpnu 2023

1) Jan Vodháněl (Sigma Olomouc)

Na čele Fortuna ligy se hned od úvodu utvořila tradiční dvojice Sparta – Slavia, že by ale některý z hráčů pražských S vyloženě vyčníval nad všemi ostatními, to se úplně říci nedá. Místo toho naší redakci nejvíce zaujal záložník Sigmy Jan Vodháněl. Ten má za sebou nepovedené roky, někdejší velký talent českého fotbalu se s Bohemians neloučil v dobrém a dvě sezony tak v podstatě promrhal.

Už v minulém ročníku ale v dresu Olomouce naznačil, že by to s návratem do optimální formy nemuselo být ztracené, což naplno ukazuje na startu toho aktuálního. Je ústřední postavou ofenzivy svého týmu, jde přes něj většina akcí Sigmy. V srpnu si připsal dvě branky a jednu asistenci v lize, další gól přidal v MOL Cupu. Je hlavním důvodem, proč je Sigma na třetím místě tabulky a drží se na dostřel vedoucí dvojici.

2) Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)

Viktoria má za sebou velice náročný úvod nové sezony, kromě ligy se musela popasovat i s dalekými cestami v boji o účast v Evropské konferenční lize. Pavel Bucha sice začal po letní přípravě na lavičce, kouč Koubek ale velice rychle pochopil, že se bez 25letého záložníka jen tak neobejde. V Teplicích Plzeň prohrála, i v dalším utkání proti Dritě se trápila a gól nedala a od té doby je Bucha stabilním členem základní sestavy,

V ní chyběl už jen jednou, v odvetě třetího předkola proti Gziře, kdy už měla Plzeň postup v podstatě zajištěný. Bucha se odměnil čtyřmi góly a je hlavním strůjcem zlepšení Viktoriánů, kteří po slabším začátku momentálně tahají už devítizápasovou sérii výher. Díky tomu se mohou opět těšit také na základní skupinu evropského poháru.

3) Ibrahim Traoré (Viktoria Plzeň)

Když nakonec nedopadly námluvy s Jabloncem a Ibrahim Traoré po konci ve Slavii zamířil do týmu dalšího adepta na titul, mnozí si klepali na čelo. Čtyřiatřicetiletý záložník z Pobřeží Slonoviny už v posledních letech v Edenu spíše paběrkoval, nastupoval jen sporadicky a místy vypadal, že už tempu vrcholového fotbalu zkrátka nestačí.

V Plzni ale jako by chytil druhý dech. Oproti očekávání se stal okamžitě jedním z oblíbenců kouče Koubka, nastoupil zatím do všech zápasů a má na svém kontě už čtyři góly a nahrávku! Ve Slavii se přitom loni za celou sezonu ve všech soutěžích trefil jen třikrát. Traoré dokazuje, že ještě nepatří do starého železa.

Nejlepší český hráč v zahraničí v srpnu 2023

Tomáš Čvančara (Borussia Mönchengladbach)

Český fotbal už pamatuje slavné debuty v Bundeslize, a tak je na místě opatrnost, už víme, že ne vždy musí nutně znamenat úspěšnou kariéru. Přesto ale start Tomáše Čvančary v Německu stojí za slova uznání. Do Mönchengladbachu přestoupil na konci července a už v přípravě naznačil své umění, když se čtyřikrát střelecky prosadil, Stuttgart dokonce sestřelil hattrickem. V prvním soutěžním utkání pak síť provinčního Bersenbrucku zatížil dvěma zásahy a na další gól nahrál.

Přesto se čekalo, jak si poradí s ostrým tempem Bundesligy. Odpověď ale dalo hned první kolo. Borussia na půdě Augsburgu remizovala 4:4, na čemž se nejvýrazněji podílel právě Čvančara. Nejprve svým premiérovým zásahem zvyšoval na 2:0, domácí pak ale zabrali a skóre otočili. Mönchengladbach ale dostal v sedmé nastavené minutě příležitost pokutového kopu, odpovědnost na sebe vzal právě český reprezentant a svou druhou brankou zajistil týmu alespoň bod. Jen tak dál!

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší mladí hráči

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v srpnu 2023

Bukayo Saka (Arsenal)

Je čerstvým držitelem ocenění pro nejlepšího mladého hráče sezony 2022/23, vyhlášen byl i nejlepším Angličanem vůbec. A na svůj životní rok začal navazovat hned od startu nového ročníku. Dvaadvacet mu navíc bylo až na začátku září, a tak se ještě těsně vešel do naší rubriky do 21 let za měsíc srpen.

V něm odehrál čtyři duely, ve kterých dal dva góly a na jeden nahrál. Už proti Citizens v Community Shield byl hodně vidět, v první půli připravil dvě velké šance Havertzovi, při závěrečném tlaku asistoval u klíčové trefy Trossardovi a v rozstřelu nezaváhal. V prvním kole si připsal vítěznou branku proti Nottinghamu Forest a trefil se i proti Fulhamu, i když v tomto případě to na výhru Arsenalu nestačilo.

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v srpnu 2023

David Tkáč (Zlín)

V roce 2021 vlétl do ligy ve velkém stylu, zaznamenal šest gólů a nikdo nepochyboval o jeho potenciálu. Pak ho ale na delší dobu zbrzdilo vážné zranění, zánět stydké kosti mu dovolil vrátit se až letos na jaře, kdy zvládl několik desítek minut z lavičky. Přípravu ale absolvoval komplětní a nyní už patří k základním stavebním kamenům Zlína.

Tomu se sice vůbec nedaří, v tabulce Fortuna ligy je poslední, rozhodně to ale není vina Davida Tkáče. Stále teprve 21letý ofenzivní fotbalista už se dvakrát střelecky prosadil, odehrál drtivou většinu minut a je zatím zřejmě nejlepším hráčem trápícího se týmu.

Největší překvapení

Největší překvapení či objev na světové scéně v srpnu 2023

Lamine Yamal (Barcelona)

V červenci mu bylo teprve 16 let! Ještě předtím se na jaře poprvé objevil v prvním týmu Barcelony, čímž se stal nejmladším hráčem v historii katalánského velkoklubu. Díky tomu obdržel i medaili za mistrovský titul. V létě zářil na mistrovství Evropy do 17 let a nyní už je stabilním členem A týmu.

V prvním kole ještě střídal, další tři duely už ale nastoupil od úvodní minuty. Proti Villarrealu byl jako nejmladší v dějinách vyhlášen nejlepším hráčem zápasu La Ligy, když připravil dva góly svého týmu a podílel se na vítězství 4:3. Dočkal se také první reprezentační pozvánky do seniorského výběru, pokud nastoupí, bude i nejmladším Španělem v národním týmu. Levonohý křídelník dává vzpomenout na Messiho, dosáhne podobných výšin?

Největší překvapení či objev na české scéně v srpnu 2023

Abdullahi Tanko (Baník Ostrava)

V loňské sezona nasázel v dresu druholigového Varnsdorfu úctyhodných 15 ligových branek, čímž se stal druhým nejlepším střelcem Fortuna národní ligy. V létě ho o soutěž výše vytáhl Baník Ostrava, a tak se čekalo, jak se rychlonohý Nigérijec mezi českou elitou aklimatizuje.

Abdullahi Tanko ale ukazuje, že se neztratí ani mezi smetánkou. V srpnu dal za čtyři ligová kola hned tři góly, nejprve v nastavení pečetil výhru Baníku nad Hradcem Králové, o dva týdny později pak sám dvěma góly rozhodl souboj s Českými Budějovicemi. Pětadvacetiletý útočník vyniká svou mimořádnou rychlostí, kterou čeští zadáci zkrátka nestačí. V mnohém připomíná nedávnou kometu Sora, stejně jako on se ale potřebuje trochu zklidnit. Pak může být Ostrava jen přestupní stanicí.

Největší břídilové

Největší břídil na světové scéně v srpnu 2023

Luis Rubiales (Španělsko)

Měl to být největší moment španělského ženského fotbalu. Národní tým právě poprvé v historii vyhrál mistrovství světa, když ve finále předčil Anglii, čímž korunoval svůj vzestup mezi ženskou fotbalovou elitu. Všechny pozitivní dojmy ale přehlušila aféra prezidenta španělského fotbalového svazu Luise Rubialese. Ten během slavnostního ceremoniálu nových šampionek políbil na ústa kapitánku Jennifer Hermoso, která si následně na celou událost postěžovala a vyzvala ho k rezignaci.

Rubiales se sice nejprve za incident omluvil s tím, že šlo o jednání ve vlně euforie, posléze ale otočil a odmítl odstoupit, přičemž celou aféru označil za nesmyslný hon na čarodejnice. Za Hermoso se ale postavila takřka celá fotbalová veřejnost, všechny čerstvé mistryně světa i další desítky španělských fotbalistek dokonce vyhlásily bojkot národního týmu, dokud Rubiales neopustí svou pozici. Přidala se k nim také řada členů mužské reprezentace.

Reagovala také samotná FIFA, která ho suspendovala na 90 dní. Celá situace nabrala až absurdních rozmerů, Rubialesova matka dokonce držela na podporu svého syna hladovku. Zastupující prezident španělské federace Rocha mezitím odvolal hlavního trenéra týmu Vildu, jenž si byl s Rubialesem blízký. V tuto chvíli je ale možné, že se 47letý bafuňář na svůj původní post vrátí.

Největší břídil na české scéně v srpnu 2023

Ondřej Kolář (Slavia)

V českém fotbale žádný podobně velký skandál nenastal, za největšího břídila tak vybíráme brankáře Slavie Ondřeje Koláře. Ten se na úvod nové sezony nepotkal s ideální formou, což Sešívané málem stálo i postup do Evropské ligy. Kolář výrazně chyboval v odvetě play-off proti Luhansku, čímž daroval soupeři srovnání celkového skóre dvojzápasu.

Příliš se mu ale nedaří ani v lize. Proti Zlínu inkasoval z jediné střely soupeře na branku, v Jablonci pak svým chybným vyběhnutím nabídl Pleštilovi řešení složité situace a Slavia poprvé v lize ztratila body. O dvou zaváháních proti Zorji už pak byla řeč. Přišel čas na trvalou změnu mezi třemi tyčemi Slavie?

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Španělsko MS

Největší události v Česku i zahraničí: srpen 2023

Odstartovala nová sezona elitních soutěží, ve hře byl postup do evropských pohárů a gradovalo přestupní období. A také se našly nové...